De 25 beste kantoorgrappen volgens SKEPP

  • Door Madée Reinerink
  • woensdag 28 november 2018
  • 10

Hét blog met kantoorgrappen! Ideaal voor dé grapjas op kantoor die graag iedereen in de maling neemt, maar inmiddels door zijn standaard set met kantoorgrappen heen is en zoekt naar inspiratie. Of ben jij juist degene die vaak in de maling wordt genomen en is het de hoogste tijd voor payback? Hoe dan ook, met deze 25 kantoorgrappen van SKEPP moet iedereen op zijn hoede zijn op kantoor. En oja… bedenk wel goed bij wie je de grappen uithaalt.


Om jouw collega’s optimaal voor paal te zetten hebben we alle kantoorgrappen op een rijtje gezet en deze onderverdeeld in verschillende categorieën. Deze variëren van kantoorgrappen met computers tot geintjes met de koffieautomaat of de bureaustoel van je collega. Lees de kantoorgrappen en doe er vooral jou voordeel mee!

Jouw collega atechnisch of absoluut geen tijd voor een geintje? ⬇️

Kantoorgrappen in de categorie computers, toetsenborden, muizen

Heb jij die collega die niet heel technisch ingesteld is waardoor hij voor uitleg elke keer bij jou aanklopt en heb jij het daar helemaal mee gehad? Of is jouw collega altijd druk en heeft hij absoluut geen tijd voor een geintje? Lees dan deze kantoorgrappen in de categorie computers, toetsenborden en muizen.

#1 Maak een schermafbeelding

Maak een schermafbeelding van de achtergrond op de computer. Voeg de printscreen toe als achtergrond en verberg de pictogrammen op het bureaublad. Hilarisch als je collega probeert zijn snelkoppelingen aan te klikken, maar er niks gebeurt! Deze kantoorgrap te voor de hand liggend of niet geschikt voor jouw collega? No worry, we hebben nog 24 kantoorgrappen te gaan!

#2 Tape alles vast

Voor de volgende 2 kantoorgrappen is het enige wat je nodig hebt: tape en een geschikt persoon waarbij jij deze kantoorgrappen uitgaat halen. Niets is zo leuk dan alles vast tapen. Tape alles op het bureau van jouw slachtoffer vast. De muis valt niet meer te bewegen en de map die hij deze ochtend wou doornemen krijgt hij maar niet van zijn desk af.

#3 Tape onder de muis

Het doen van een stukje tape onder de muis doet ook al wonderen. Hierdoor valt het signaal van de muis weg en denkt jouw collega dat de batterijen vervangen moeten worden. Na de batterijen te hebben vervangen en de muis het nog niet doet komt hij er dan eindelijk achter dat het niet aan de batterijen ligt maar doordat het signaal is afgetapet. Voortaan zal jouw collega wel iemand anders om hulp vragen.

black and white close up device 373072Er zijn genoeg kantoorgrappen uit te halen met een toetsenbord!

#4 Tuinkers in toetsenbord

Is jouw collega momenteel op vakantie en wil je als die terug is hem in de maling nemen? Plant tuinkerszaadjes tussen het toetsenbord. Als jouw collega na een week weer terugkomt op het werk is zijn toetsenbord helemaal gebloeid met tuinkers er tussen. En of hij zal schrikken.

Jouw collega een week op vakantie? ⬆️

#5 Toetsen op het toetsenbord verwisselen

Is jouw collega ook altijd op zoek naar de juiste letter op het toetsenbord? En weet ze sinds kort dat QWERTY op het toetsenbord te vinden? Verander handmatig de toetsen op het toetsenbord van jouw collega. Nu zal ze al helemaal geen raad meer vinden om de juiste letters te vinden.

#6 Digitaal toetsen verwisselen

Naast dat jij handmatig de toetsen op het toetsenbord van jouw collega kan verwisselen is het ook mogelijk om met een tool de toetsen softwarematig kunt verwisselen. Ideaal voor jouw collega die dagelijks aan een stuk door teksten schrijft zonder normaal gesproken naar het toetsenbord te kijken. Doordat jij de letters softwarematig omwisselt wordt, begint hij toch ineens te twijfelen aan zijn behaalde typediploma. Met welke van deze 2 kantoorgrappen ga jij jouw collega in de zeik nemen?

KeyExtender2Tip: KeyExtender is zo'n tool.

#7 Autocorrectie in Word aanzetten

Collega’s van jou die vaak hetzelfde woord moeten typen pas daar de autocorrectie van aan. Het woord dat hij dagelijks veel moeten typen, bijvoorbeeld de bedrijfsnaam verandert automatisch door de autocorrectie in een ander woord. Schakel het natuurlijk niet in wanneer je collega die dag een tekst moet typen die onderdeel is van de miljoenendeal die bijna tot stand is gekomen.

#8 Toetsenborden en muizen wisselen

In de kantoorgrappen blog categorie complete chaos: verwissel de toetsenborden en muizen van jouw naaste collega’s met elkaar. Dit zorgt ervoor dat een collega de muis en het toetsenbord bedient van een andere collega. Dat wordt een grote zoektocht op het kantoor! Tip: Zorg niet dat ze te ver van de bestaande plek liggen, want dan wordt de verbinding met de computer verbroken.

In de categorie complete chaos ⬆️

#9 Geluid bij het opstarten

Niets is ongemakkelijker dan dat er een gek geluid uit de boxen van de computer komt wanneer jouw collega ‘s ochtends de computer opstarten. Jouw collega loopt helemaal rood aan en probeert de computer zo snel mogelijk uit te drukken waarna hij de computer nogmaals moet opstarten en het geluid er weer op komt. Hij snapt er helemaal niks van, hilarisch!

#10 Op de mobiel tijdens werktijd

Misschien ken heb je zo'n soort filmpje wel eens eerder doorgestuurd gekregen. Het lijkt alsof je een doodnormaal filmpje opent, maar zodra je het opent hoor je allemaal krijsende geluiden. Uitermate geschikt voor iemand die de hele dag tijdens werktijd op zijn mobiel zit. Kies het geschikte moment: als het doodstil is op het kantoor. Jouw collega opent het filmpje en zorgt zo snel mogelijk dat die het weer wegklikt.

De categorie kantoorgrappen met printers en andere apparatuur

Hebben de eerste 10 kantoorgrappen je nog niet op ideeën gebracht? Of heb je de kantoorgrappen allemaal al uitgevoerd? De volgende kantoorgrappen zijn met behulp van de verschillende apparaten bij jullie op het kantoor. Ideaal om uit te halen op de maandagochtend wanneer iedereen het voornemen had om de dag ‘fris en fruitig’ te beginnen, maar door jouw kantoorgrappen verandert dit al gauw!

Dé kantoorgrap voor de maandagochtend ⬇️

#11 Buiten dienst

Niets is verschrikkelijker dan dat mensen kantoorgrappen uithalen op de maandagochtend. Voor jou dus de ideale dag om dat wel te doen! Plak een briefje met ‘buiten dienst’ op de lift en/of op het koffiezetapparaat. Heerlijk om al die chagrijnige gezichten te aanschouwen onder het genot van een kopje koffie.

#12 Buiten dienst II

Niet is dit alleen geschikt voor de maandagochtend, ook is het ideaal om te gebruiken wanneer jij er helemaal zat van bent dat jij dagelijks de muziek van jouw collega moet aanhoren. Plaats het blaadje met ‘buiten dienst’ op het muzieksysteem waardoor jouw collega denkt dat die het niet doet, verbindt jouw telefoon vervolgens en het probleem dat jij de hele dag naar de muziek van je collega moet luisteren is verholpen!

Kantoorprank SonosBen jij zat van de muziek van jou collega?

#13 Belangrijke meeting inplannen

Je hebt vast wel een stresskip op het kantoor die je met deze kantoorgrap wel gemakkelijk in de maling kunt nemen. Plan bij deze collega 5 minuten van te voren in de agenda een belangrijke meeting in, waarbij enige voorbereiding van vereist is. Om die collega nog iets meer te laten zweten vooral mededelen dat jij alles goed voorbereid hebt.

Dé ideale kantoorgrap voor de stresskip op het kantoor ⬆️

#14 Voice-activated

Een misschien simpele en ook wel beetje trieste grap, maar als die werkt, oh zo geniaal. Hang een blaadje op bijvoorbeeld het koffiezetapparaat met de tekst ‘voice activated’. Nu is het alleen nog maar wachten tot jouw collega tegen het koffiezetapparaat gaat praten en een koffie besteld. Een ander apparaat waar dit ook geschikt voor is, is de printer.

Kantoorprank Voice ActivatedWie van jouw collega's trapt in deze kantoorgrap?

#15 Kantoorgrappen met gelei

Een grap ideaal voor iemand die niet graag de handen ergens vuil aan wil maken. Stop een voorwerp in de gelei waar hij echt niet zonder kan. Denk bijvoorbeeld aan de computermuis of nog mooier: de nietmachine. Dan kan iedereen het slachtoffer van de kantoorgrap met gelei worden. Degene die als eerst de nietmachine nodig is, moet wel met zijn handen in de gelei.

#16 Ingepakt bureau

Je hebt vast een collega die als de maand december aanbreekt helemaal in de kerststemming is. Hij houd van cadeautjes en kan niet wachten tot kerstavond en er weer cadeautjes onder de kerstboom liggen. Om hem dan het nieuwe jaar goed te laten beginnen geef je hem een cadeau: een ingepakt bureau. Zal hij vast hartstikke blij mee zijn!

Kantoorprank Ingepakt bureauHoudt jou collega ook zo van cadeaus?

Kantoorgrappen met bureaustoel

#17 Dé bureaustoelgrap

Voor de bureaustoel hebben we een aparte categorie geschreven. Waarom? Want wat is een blog over kantoorgrappen nou zonder dat je er zelf een hebt uitgevoerd. Met de bureaustoel zijn verschillende kantoorgrappen uit te halen, maar de meest bekende is natuurlijk wel die met de luchthoorn. Het geschikte moment voor deze grap? Tijdens de vrijmibo natuurlijk! Voor deze kantoorgrap is geen verdere uitleg nodig, het filmpje zegt genoeg:

Een kantoorgrappen blog is niets zonder er zelf een uitgevoerd te hebben✔️

#18 Verstellen bureaustoel

Als laatste de dag doorbrengen op kantoor is nooit leuk, maar om tijd te verdoen en om de ochtend er na een amuserende start te hebben is simpel. Verstel alle bureaustoelen van jouw collega’s! Stel de stoel heel hoog of juist heel laag in, verzet ook meteen de instellingen van de rugleuning en armleuning. Gegarandeerd dat jij een leuke ochtend hebt! Of de rest dat ook heeft is de vraag...

Kantoorgrappen met telefoongesprekken

Een bedrijf waar dagelijks veel getelefoneerd wordt is uitermate geschikt voor de volgende kantoorgrappen. Je hebt vast wel een collega die altijd opschept over zijn binnengehaalde deals. Met deze kantoorgrappen zal het voortaan wel afgelopen zijn met het opscheppen van zijn binnengehaalde deals!

Office SKEPPNa deze kantoorgrappen is het gedaan met het opscheppen over deals.

#19 Boze klant

Niets is leuker dan je collega in de zeik te nemen, maar met deze grap veroorzaak je wellicht er ook wel een hartverzakking bij. Pak de telefoon en draai het nummer van je collega, speel een klant die helemaal door het lint gaat en niet meer met het bedrijf wilt samenwerken. Eens zien of je collega vervolgens al peentjes zweet.

#20 Mevrouw Connie Veer

Een klassieker onder de flauwe kantoorgrappen, maar genoeg net-afgestudeerden of stagiairs die deze grap nog niet kennen. Schrijf op een post-it voor je collega dat ene Mevrouw Connie Veer heeft gebeld voor hem. Wel van te voren het nummer er ook al bij schrijven. Als je collega terugbelt blijkt hij verbonden te zijn met de Intratuin. Nou eens kijken of de nieuwe stagiair het meteen doorheeft.

Een andere welbekende grap hiervan is het vragen naar Meneer de Leeuw, ra ra met welk bedrijf zal je dan verbonden zijn?

Andere kantoorgrappen om jouw collega in de maling te nemen

Nog niet de perfecte kantoorgrap gevonden of alle kantoorgrappen al uitgeprobeerd? De laatste categorie van de kantoorgrappen blog komt nu aan bod. Geniet van de laatste grappen. Wij kunnen je garanderen dat deze kantoorgrappen voor verontwaardigde blikken zullen zorgen!

#21 Plek innemen

‘s Ochtends op tijd op het werk? Kies dan een plek waar je eigenlijk altijd al had willen zitten, want wie het eerst is wie het eerst maalt toch? Geheid dat je een geschokt gezicht ziet van de collega op wiens plek jij zit. De vraag is vervolgens: zegt hij er wat van of zal hij op jouw plek gaan zitten?

#22 Kartonnen personage

Een andere optie om de plek van jouw collega in te nemen is door een kartonnen persoon achter het bureau te plakken. Jouw collega is ‘s ochtends toch nog niet meteen wakker en zal dit pas later doorhebben. Het karton is ook ideaal om te gebruiken mocht je er zelf tussenuit willen piepen.

Kantoorgrappen uithalen met auto

Office Prank CarBij welke collega zie jij dit al gebeuren?

#23 Auto ingepakt

De afbeelding geeft al een beeld weer van wat de bedoeling is: de auto inpakken met plasticfolie. De perfecte kantoorgrap voor jouw collega die héél zuinig is met zijn auto en er absoluut geen krasje op mag komen! Een heel karwei om het in te pakken maar voor jouw collega duurt het 's avonds wel eerst even voordat hij zelf naar huis kan.

#24 Autoschade

Iemand net een nieuwe auto? Of heb je een collega die gewoon heel gehecht is aan zijn auto? Vertel hem dat je gezien hebt dat zijn auto schade heeft. Zijn autospiegel is er namelijk afgevallen door die vervelende scholieren die elke ochtend met zijn drieën naast elkaar fietsen. Voor jou vervolgens hilarisch om te zien hoe snel hij moet maken dat hij bij zijn auto is. Als die door heeft dat er niks aan de hand is mag je wel maken dat jij er vandoor gaat…

Vergeet de hilarische momenten natuurlijk niet vast te leggen! ✔️

#25 Auto weg laten slepen

Of heb je een collega die zijn ‘pareltje’ graag voor de deur parkeert zodat hij zijn auto de hele dag kan aanschouwen? Regel dan dat zijn auto een keer wordt meegesleept. Zorg er wel voor dat wanneer dit gebeurt dat jij zijn reactie kunt zien, want die moet je natuurlijk meemaken!

Succes niet gegarandeerd

Hopelijk heeft deze kantoorgrappen blog jou op nieuwe ideeën gebracht of heb jij de ideale grap voor revanche? SKEPP wenst jou heel veel succes bij het uithalen van een van de 25 kantoorgrappen. Let wel! Wij stellen ons met deze kantoorgrappen niet aansprakelijk bij een degradatie of ontslag…

Kan ik je ergens mee helpen?

Kim
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!