Zorg voor extra veiligheid met biometrie op kantoor

  • Door Bente Meulenkamp
  • dinsdag 3 maart 2020

Je hebt vast wel eens van biometrie op kantoor gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? Biometrie op het kantoor heeft alles te maken met technologische ontwikkelingen en gebruiksvriendelijkheid. Biometrie gaat over het meten en herkennen van fysieke kenmerken, zoals gelaatstrekken, vorm van de iris en de vingerafdruk. Maar hoe ga je dit toepassen op jouw kantoor? Dat lees je allemaal in dit blog! 


Veiliger kantoor met behulp van biometrie

Biometrie wordt tegenwoordig steeds meer ingezet, denk maar eens aan de vingerscan of face id op je eigen smartphone. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van biometrie. Biometrie Op kantoor kan biometrie worden ingezet als een extra vorm van veiligheid. Zo zorgt een vingerprintscan of face id bij binnenkomst in het kantoor ervoor dat je precies weet wie er zich in het pand bevindt. Is er een noodsituatie op kantoor waarbij iedereen het pand moet verlaten? Dankzij de vingerprintscan en face id weet je precies wie er aanwezig is. Je kan zo  makkelijk checken of iedereen het pand heeft verlaten. Biometrie is een trend die eraan komt. 

Ga voor veiligheid met biometrie

Zorg voor extra veiligheid op kantoor met biometrie.

Belangrijke bestanden en devices beveiligen

Het gebruiken van wachtwoorden of pincodes kunnen een extra risico vormen als het gaat om veiligheid. De beveiliging van belangrijke documenten of devices kunnen gevaar lopen. Mensen gebruiken namelijk vaak hetzelfde wachtwoord of dezelfde pincode. Wachtwoorden kunnen daardoor makkelijk gekraakt worden met als gevolg dat gegevens in verkeerde handen vallen. Kortom, een groot risico. Een extra beveiliging door een face id zorgt ervoor dat deze vertrouwelijke gegevens in handen van de juiste persoon blijft.

Het werken met biometrie op kantoor draagt bij aan het reduceren van identiteitsfraude. Niemand kan meer met andermans gegevens inklokken of zomaar inloggen op een computer. Dit draagt weer bij aan de veiligheid en het overzicht voor jou als werkgever. 

Het gemak van biometrie op kantoor

Biometrie op kantoor biedt niet alleen als groot voordeel het waarborgen van de veiligheid. Maar het zorgt ook voor extra gemak voor je medewerkers. Medewerkers hoeven geen wachtwoorden meer te onthouden, maar kunnen met behulp van een vingerprint of face id inklokken en uitklokken. Het inklokken met behulp van biometrie maakt inzichtelijk wie er aanwezig is op kantoor. Er wordt namelijk digitaal bijgehouden hoe laat de werknemer binnenkomt en weer vertrekt. Kortom, biometrie is de toekomst voor elk kantoor. Hoe pas jij biometrie toe?

Je bestanden beveiligen met face id

Beveilig je bestanden en devices met face- id!

Nadelen van biometrie op kantoor

Biometrie op kantoor heeft ook een nadeel, zo moet het echt goed geïmplementeerd worden. Wordt dit niet goed gedaan dan kan niet de volledige veiligheid worden gewaarborgd  Het implementeren is belangrijk om de biometrische systemen goed te beveiligen zodat gegevens van je werknemers niet op straat komen te liggen. Hier ligt dan ook een grote uitdaging. Naast de beveiliging moeten de biometrische systemen ook zo worden afgesteld dat als iemand een wondje op zijn vinger heeft dat diegene nog wel kan inklokken. Maar je wil het ook systeem niet te ruim hebben afgesteld. Het gevaar van te ruim afstellen is dat meerdere mensen op één vingerafdruk kunnen binnenkomen.

Een ander nadeel kan zijn dat de implementatie van biometrie in het bedrijf lastig kan zijn. Hier zitten dan ook flinke kosten aan verbonden. Je wil natuurlijk wel dat alle gegevens goed beveiligd zijn. De aanschaf van een vingerscan of face id voor de werknemers kunnen ook behoorlijk in de kosten lopen. Dit kun je uiteraard zo duur maken als je zelf wil. Zo is een irisscan het duurste biometrische systeem, maar zijn de prijzen voor een fingerprint systeem de afgelopen jaren flink gedaald.

Biometrie op kantoor; doen of niet?

Biometrie op kantoor is de toekomst, er wordt tegenwoordig al wel veel gebruik gemaakt van een pas of tag inkloksysteem. Maar in de toekomst gaan we toch echt allemaal over op fingerprint of face- id. Het zorgt voor extra veiligheid voor bijvoorbeeld  je documenten en gaat identiteitsfraude tegen.Wil je je kantoor toch graag op een andere manier beveiligen voordat je gaat voor biometrie? Bekijk dan eens onze Officekit! Kies jij ook voor biometrie op kantoor? 

 
Bekijk onze Officekit!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure