Zo verbeter jij in de kantoorruimte de ontvangst met jouw mobiele telefoon

  • Door Marloes Wargers
  • woensdag 25 juli 2018

Heb je beperkt mobiel bereik in jouw kantoorruimte? Dat is vervelend! Met name wanneer je zakelijk bezig bent wil je altijd bereikbaar zijn voor je contacten. Ook het opzoeken van informatie doe je het liefst in een paar klikken zonder te wachten op het laden van webpagina's.


Om het beperkte bereik te verbeteren moeten we eerst terug gaan naar de oorzaak. Dat kan per kantoorpand verschillen. Oorzaken van geen of slecht bereik kunnen zijn: metalen leidingen en liftkooien, bomen, betonnen muren en plafonds. Gelukkig zijn er manieren waarop het mobiele bereik in gebouwen verbeterd kan worden. Wij geven je in dit blog 5 tips om de ontvangst in de kantoorruimte te verbeteren.

Tip 1: Maak gebruik van een andere netwerkmodus

Heb je problemen met het laden van internetpagina's en het ontvangen van mail? Probeer dan een andere netwerkmodus. In de meeste gevallen kan je kiezen voor 3G- of 4G-netwerk. De frequentie van deze netwerkbanden kan verschillen en daarom kan het zijn dat het ene netwerk beter te bereiken is in een kantoorruimte dan het andere. Natuurlijk is het 4G-netwerk sneller dan het 3G netwerk. Probeer daarom in eerste instantie te verbinden met het 4G-netwerk wanneer deze te bereiken is.

Dedicateddesk2Werken met meerdere elektronische apparaten in de kantoorruimte.

Tip 2: Controleer of er een storing is

Dit is niet vaak het geval, maar toch doen zich af en toe kleine storingen voor. Het kan ook zo zijn dat er werkzaamheden zijn in de buurt van jouw kantoorpand. Het ontvangst kan hierdoor slecht zijn of zelfs helemaal wegvallen. Check in ieder geval even de actuele storingen bij jou in de buurt. Dit kun je checken op de website van jouw mobiele provider. Hier worden alle storen aangegeven die bekend zijn bij de provider. In het val dat er een storing is weet jezelf dat je hier niets aan kan doen.

Tip 3: Houd rekening met andere elektronische apparaten in jouw kantoorruimte

De kans is klein, maar het is mogelijk dat andere elektronische apparaten in jouw kantoorruimte het ontvangst verstoren. Dit kan al veroorzaakt worden door alledaagse voorwerpen zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, tablet of laptop. Heb je het gevoel dat een van deze apparaten jouw ontvangst verstoord? Trek dan bijvoorbeeld de stekker van het koffieapparaat uit het stopcontact wanneer deze niet in gebruik is. Het is ook verstandig om af en toe je telefoon opnieuw op te starten. Het is al bekend dat dit goed is om af en toe bij je laptop te doen. Maar dit is ook zeker toepasbaar voor je telefoon.

Check in ieder geval altijd even de actuele mobiele netwerk storingen bij jou in de buurt.

Tip 4: Probeer een plekje in het kantoorpand

Dit klink misschien cliché, maar het is wel een effectieve oplossing die echt werkt. Ga bij voorkeur bij een raam staan in jouw kantoorruimte. Misschien helpt het om naar een andere verdieping te gaan of even een frisse neus te halen buiten. Buiten het kantoorgebouw moet het ontvangst over het algemeen beter zijn omdat je hier minder storing hebt van betonnen muren of plafonds. Het ziet er erg gaaf uit, kantoorruimtes in oude fabriekshallen of industriële gebouwen, maar dit zijn dikwijls wel de gebouwen met veel metaal en beton. Wat niet bepaald meehelpt aan een goed ontvangst binnen een kantoorpand.

IMG 5973Een kantoorruimte met veel ramen zorgt voor een beter ontvangst, zoals in deze kantoorruimte in Amsterdam.

Tip 5: Digitale signaalversterker in de kantoorruimte

De bovenstaande tips zijn praktisch wanneer je op een tijdelijke werkplek bent. Wanneer je doorlopend last hebt van slecht bereik in je kantoorruimte kan je beter een digitale signaalversterker aanschaffen. Dit voorkomt irritatie en zorgt ervoor dat jij altijd kan rekenen op goed bereik. Je koopt een GSM Repeater al vanaf €200,-. Zo weet je zeker dat je geen telefoongesprekken mist.

Tips van SKEPP

SKEPP is expert op het gebied van proptech en de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied in de kantorenmarkt. Lees ook onze andere blogs over proptech. Heb jij een passende kantoorruimte gevonden voor jouw bedrijf? Neem contact op met SKEPP. Onze vastgoedconsultants geven jou graag advies om zo efficiënt mogelijk te werken. Op deze manier vind jij de optimale kantoorruimte.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure