Geef je kantooromgeving een upgrade met deze te gekke tech gadgets

  • Door Jari Wesselink
  • woensdag 19 juli 2017

Functioneel maar ook grappig: de tech items voor op jouw kantoor

In deze technologische tijd vliegen de nieuwe gadgets je om de oren. Niet alleen in je vrije tijd doe je hier je voordeel mee, maar ook op kantoor zijn er vele tech oplossingen die 'problemen' tot het verleden laten behoren. Wij geven je, misschien grappige maar zeker functionele, tips om concentratieproblemen op te lossen, daarnaast zorgen we ervoor dat je het nooit meer té warm of té koud hebt op kantoor.


Heb je per ongeluk je koffie koud laten worden? Geen probleem... En zo hebben we nog vele tips, te gekke items die jouw 'kantoorproblemen' voor goed oplossen. Wil je kantoorruimte huren en ben je toevallig nog op zoek naar tech gadgets? Doe je voordeel met deze editie van 'SKEPP tech'!

Anno 2017 nemen coworking spaces een vlucht; met deze tips loop je niet tegen concentratieproblemen aan in de open werkruimte

Op kantoor vinden transformaties plaats. Traditionele kantoren maken steeds meer plaats voor coworking spaces: open ruimten waarin meerdere professionals werken. Dit heeft vele voordelen, zoals efficiënt ruimtegebruik. Echter, de keerzijde is wellicht het veroorzaken van concentratieproblemen. De één belt constant op luide toon, de ander kan slecht stil zitten en loopt veelal heen en weer en weer een ander is steengoed in het pingelen met zijn of haar vingers op het bureau en fluit ondertussen mee met de nieuwste hits uit de Top 40.

Bekijk hieronder een video over de Helmfon, onder de video een toelichting op deze gadget.

Oké, het is misschien ietwat een vreemd gezicht: een helm op kantoor. Toch werkt de Helmfon, ontworpen door de Oekraïense designstudio Hochu Rayu, echt! Het blokkeert omgevingsgeluid, beschikt over een microfoon, speakers en zelfs een smartphonehouder. Je kunt bijvoorbeeld een Skype-gesprek voeren en muziek luisteren met de helm. Lijkt dit je wat? Nog even geduld.. de helm is nog niet verkrijgbaar, maar dat zal niet lang meer duren. Voor nu moet je het doen met de video hierboven. Een alternatief is al wel verkrijgbaar: de Tomoko. Een soort lampenkap rondom je hoofd die omgevingsgeluiden weert.

tomoko tech item kantoorDe Tomoko van Vivero, het heeft veel weg van een lampenkap.. maar het werkt echt! (Bron foto's: Vivero)


Er zijn ook andere, misschien minder rigoureuze, opties... Bijvoorbeeld zogenoemde intelligente koptelefoons van Sennheiser. Je bedient het via de smartphone. Begint een groepje vlakbij je te praten, dan dempt het apparaat het omgevingsgeluid en hoor je niks van de conversatie. Het is zelfs zo dat je bepaalde geluiden kunt uitsluiten. Nu kom je zeer waarschijnlijk niet vaak huilende baby's tegen in jouw (nieuwe) kantoorruimte in Amsterdam bijvoorbeeld, maar met deze koptelefoons kun je je bijvoorbeeld volledig afsluiten van die krijsende geluiden.

Snikheet in de zomer of steenkoud in de winter op kantoor?

Niets is zo vervelend op kantoor als zweten van de warmte of trillen van de kou. Verleden tijd! Met de tafelventilator kun je zorgen voor verkoeling. Deze ventilatoren zijn er in verschillende soorten. Zo is er een variant die soms een beetje water sproeit ter verkoeling. Afgelopen met de hitte op kantoor!

Het kan natuurlijk ook andersom werken, dat het wel wat graadjes warmer mag. Met de infrarood verwarming van bijvoorbeeld Thermiq creëer je een gezond en comfortabel binnenklimaat, voel je direct de warmte na het aanzetten en kun je dit per zone in een kantoorruimte regelen. Je kunt de temperatuur bij jouw bureau bijvoorbeeld hoger zetten dan rondom de deuropening. En bovendien kun je dit alles online regelen, dat is nog eens eigentijds... En ook niet onbelangrijk, je bespaart ook nog op de energierekening met deze verwarming. Win-win!

, de koffie weer te lang laten staan..

We hebben er allemaal wel eens last van. Je staat net iets te lang met een collega te praten, terwijl je koffie op je staat te wachten op je bureau. Of je krijgt net een belangrijk telefoontje die je moet opnemen, terwijl de temperatuur van de thee drastisch afneemt. De oplossing: de USB-bekerwarmer.

Je plugt het in jouw pc en jouw koffie of thee blijft heerlijk warm. Nu we het toch over koffie hebben.. tegenwoordig zijn er ook zelfroerende mokken. Ideaal voor mensen die melk en/of suiker in de koffie hebben. Je verliest geen seconde aan het roeren, dat doet de mok 'gewoon' voor jou. In het kader van efficiency een leuke uitvinding, maar maakt dit ons niet heel erg lui?

Bekijk hieronder een video over hoe de mokken zorgen dat de inhoud geroerd wordt.

Mini Stofzuiger, Robo USB-hub en een Smartphone Desktop Standaard

Was of ben je ook zo'n fan van Star Wars? Of heb je gewoon een hekel aan die kruimels op je bureau? Met de Star Wars Mini Stofzuiger is dit niet meer aan de orde. Het maakt je bureau per direct kruimelvrij. Je laadt deze grote vriend op met een USB-aansluiting. Kom je toevallig een USB-poort tekort voor deze stofzuiger? Ook dat is zo opgelost met de de Robo USB-hub. Deze robot heeft liefst 4 aansluitingen.

Gebruik je liever de vaste telefoon op kantoor, maar is dit onhandig aangezien je contacten in je mobiel staan? Met de Smartphone Desktop Standaard combineer je de voordelen van beide. Je sluit je mobiel aan op deze standaard, je gebruikt de vaste telefoon als mobiel en lekker meegenomen: je mobiel laadt tegelijkertijd op.

gadgets voor op kantoor usb roboLinks: de Star Wars Mini Stofzuiger, rechtsboven: de Robo USB-hub en rechtsonder: de Smartphone Desktop Standaard. (Fotobronnen: Ditverzinjeniet.nl en Sentinelli.nl)

Bonus item van SKEPP: de wearable chair

Ben je vaak bezig met het aansturen van collega's of loop je vaak langs bij je collega om kort te overleggen. Met de wearable chair, heb je geen stoel of krukje nodig om bij het bureau van je collega te zetten, je gaat gewoon zitten en klaar is Kees! Jaja, het is inderdaad een vreemd gezicht zo'n wearable chair en op de meeste kantoren zal het voorlopig niet intreden. Toch wilden we jullie dit toffe item niet onthouden, zie het als een bonus item! Nou, welk tech gadget gaat zijn intrede doen bij jullie op kantoor?

Bekijk hieronder een video hoe de wearable chair te gebruiken is. Is het iets voor bij jullie op kantoor?

Lees ook: de vorige editie van SKEPP tech | Zo verandert kunstmatige intelligentie de wereld om ons heen

Fotobron hoofdafbeelding met daarop een Tomoko: Vivero

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure