Hoe Virtual Reality het vinden van kantoorruimte versnelt en vergemakkelijkt

  • Door Jari Wesselink
  • vrijdag 23 november 2018
  • 10

Virtual Reality en kantoorruimte: een combinatie die integreert in de voorheen zo traditionele vastgoedmarkt. Er vindt een transitie plaats waarin steeds meer ruimte is voor innovatieve producten, waaronder Virtual Reality (VR). Want… VR bespaart je als zoeker naar kantoorruimte veel tijd. Waarom? Je doet namelijk – met behulp van de SKEPP VR Bril – eerst een virtuele rondleiding door een kantoorpand. Bevalt het? Doe dan nog een fysieke rondleiding en wie weet heb jij je droomkantoor al gevonden! Valt het tegen? Dan heb je niet voor niets onnodig tijd gestoken in een fysieke rondleiding.


Na het lezen van dit blog weet jij alles over VR Tours en waarom je er zoveel aan hebt, je wilt (zeer waarschijnlijk) een SKEPP VR Bril bemachtigen om kantoorruimte te bekijken. Voordat het zover is, willen we nog heel even terug naar het begin van dit jaar. We voorspelden namelijk in het blog ‘Zo zoeken we naar kantoorruimte in 2018’ dat Virtual Reality een grote rol zou spelen in de zoektocht naar kantoorruimte.

Nu, zo aan het einde van het jaar is het een mooi moment om die voorspelling nog eens onder de loep te nemen. We kunnen zeggen dat we achter deze voorspelling een grote groene vink kunnen zetten. We merken het bij SKEPP met name in het feit dat de VR Tours vaak worden bekeken door huurkandidaten op ons platform, maar ook omdat steeds meer potentiële huurders van kantoorruimte een SKEPP VR Bril bij ons aanvragen.

VR is een virtuele omgeving die gegenereerd is op basis van een werkelijke omgeving. Echter zie je dan ‘platte’ varianten. Met een VR Bril ‘loop’ je in de virtuele omgeving en kun je alles verkennen

Dit is Virtual Reality en hoe je het gebruikt in je zoektocht naar kantoorruimte

Allereerst even heel kort een antwoord op de vraag: Wat is VR? Nou, VR is een virtuele omgeving die gegenereerd is op basis van een werkelijke omgeving. Deze omgeving kun je verkennen op desktops, mobieltjes en iPads. Echter zie je dan ‘platte’ varianten. Met een VR Bril ‘loop’ je in de virtuele omgeving en kun je alles verkennen. Bijvoorbeeld in een kantoorruimte...

Onder het kopje ‘Met de SKEPP VR Bril bekijk jij in 3 simpele stappen binnen no-time meerdere kantoorpanden’ krijg je uitleg over hoe zo’n VR Bril in zijn werk gaat. Hieronder zie je een video waarin Tommy Lee (Multimedia Producer) en Marloes Wargers (Junior Online Marketeer) je meenemen voor een kijkje achter de schermen bij de productie van VR Tours.

Met de SKEPP VR Bril bekijk jij in 3 simpele stappen binnen no-time meerdere kantoorpanden

Maar hoe werkt die SKEPP VR Bril nu? Nou, best simpel. Tommy (uit de video hierboven) legt het in de video hieronder in 3 eenvoudige stappen uit. Je volgt met de bril digitaal een rondleiding in een kantoorpand dat voorzien is van een VR tour. Middels de SKEPP VR Bril kun je op ieder gewenst moment je mobiel in deze bril bevestigen en een rondleiding doen. Op de bank, in de trein, in een park.. Je kunt het zo gek niet bedenken. Als jij een rondleiding door een kantoorruimte wil doen, doe jij een rondleiding.

In deze 3 simpele stappen doe jij een virtuele rondleiding door een kantoorruimte waar je wilt

  1. Scan met je smartphone een van de aangeleverde QR-codes. Wanneer je de QR-code hebt gescand, opent een website. Selecteer op deze pagina dat je gebruikt wilt maken van Virtual Reality. Dit doe je door middel van de VR-knop, die zie je rechts in het scherm;
  2. Haal de smartphonehouder uit de SKEPP VR Bril en plaats je smartphone in de houder. Zorg dat deze recht in de houder bevestigd is en stevig vastzit;
  3. Plaats de houder weer in de VR Bril en plaats deze daarna over je hoofd. Let wel op dat de bril niet te los of strak zit, zodat de bril goed blijft zitten als je rondkijkt. Eenmaal met de bril op, kun je in de digitale ruimte meerdere blauwe bolletjes zien. Om je te verplaatsen in de digitale ruimte, kijk je een van deze blauwe bollen minimaal 4 seconde aan, totdat de bol groen van kleur is. Mocht het beeld wazig zijn, kun je met de schuifjes bovenaan de bril het beeld scherper maken.
rondleiding kantoorpand met SKEPP VR BrilDeze persoon doet een rondleiding door een kantoorruimte met behulp van de SKEPP VR Bril.

Onder meer onderstaande kantoorpanden zijn door SKEPP voorzien van een VR Tour

Om een goed beeld te krijgen van de VR Tours die SKEPP produceert, zijn hieronder 5 kantoorpanden opgesomd waar al een VR Tour van beschikbaar is. Niet alleen in Nederland voorzien we kantoorruimte van een virtuele productie, ook in de andere landen waarin SKEPP actief is. Daarom is hieronder ook een voorbeeld van een kantoorruimte in München toegevoegd. Heb je trouwens interesse in het huren van kantoorruimte op een van onderstaande locaties? Vraag dan direct een SKEPP VR Bril aan en bekijk virtueel de mogelijkheden!

De SKEPP VR Bril en hoe je deze aanvraagt ✅

Er is nu uitgelegd hoe je de SKEPP VR Bril gebruikt, maar hoe verkrijg je zo’n VR Bril? Heel simpel! Je plant een rondleiding via de vergelijkingswebsite van SKEPP op de locatie waar jij naar kantoorruimte wilt kijken. Dit kun je zelf op de pagina van het betreffende kantoorpand met de kantoorruimte die jij wilt huren. Als je op de button ‘plan direct’ hebt geklikt, opent een pop-up. In deze pop-up kun je vervolgens ‘Stuur mij gratis een VR Headset voor de Virtuele Tour’ aanvinken. SKEPP zorgt vervolgens dat de SKEPP VR Bril opgestuurd wordt.

Als je bijvoorbeeld telefonisch een rondleiding plant bij een van de vastgoedconsultants van SKEPP, kun je ook aangeven dat je graag een VR Bril ontvangt. Momenteel is SKEPP intensief bezig het aanbod aan kantoorpanden te voorzien van VR Tours, echter zijn nog niet alle kantoorpanden voorzien van een dergelijke tour. Je kunt alleen een SKEPP VR Bril ontvangen en gebruiken bij kantoorgebouwen waar inmiddels een VR Tour geproduceerd is. In het moderne kantoorpand aan het Gustav Mahlerplein 2 in Amsterdam Zuidas is zo'n VR Tour geproduceerd. Bekijk de verschillende kantoorruimten het hieronder!

2019: het jaar dat je als bedrijf dat zoekt naar kantoorruimte niet meer om VR heen kunt

Dat VR in combinatie met het zoeken naar kantoorruimte steeds meer in opkomst is, lees je ook in het blog over de 7 veranderingen in de kantorenmarkt van 2019 (ja, net als voor 2018 hebben we ook voor 2019 de glazen bol er weer bij gepakt). Waar 2018 gezien kan worden als het jaar van de doorbraak van de combi ‘kantoorruimte & VR’, bestempelen wij 2019 alvast als het jaar dat (de meeste) bedrijven die op zoek gaan naar een kantoor er niet meer omheen kunnen.

Gewaagde voorspelling? Nee hoor, VR heeft de toekomst! En we merken ook steeds meer bij pandeigenaren, operators en verhuurders van kantoorruimte dat men gelooft in deze innovatie. Bovendien hebben we dat ook aangestipt in het blog ‘Kantoorruimte snel verhuren? Voorzie je kantoorpand van een Virtual Tour’.

En daarnaast spelen we bij SKEPP verder in op rondleidingen. Ben je eruit wat (waarschijnlijk) je nieuwe kantoorruimte moet worden? Ga dan wél langs de locatie voor een fysieke rondleiding om de keuze te maken. Normaal gesproken doe je deze rondleiding met de pandeigenaar, operator of verhuurder van het kantoorpand. SKEPP biedt je als scale-up of corporate aan dat er een broker van SKEPP meegaat tijdens de rondleiding. Voordeel? Je kunt snel schakelen met de persoon die je tijdens de zoektocht geholpen heeft. Bovendien is deze broker onafhankelijk, in tegenstelling tot de pandeigenaar, operator of verhuurder.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Klik op onderstaande button, waarna je het blog ‘Hoe SKEPP jouw scale-up of corporate volledig ontzorgd qua kantoorruimte huren’ bezoekt.


Lees het blog en laat je ontzorgen

Nog vragen over een Virtual Tour door een kantoorruimte of de SKEPP VR Bril?

Wees net als ons innovatief en sta open voor ‘nieuwe’ techsnufjes die je bijvoorbeeld veel tijdswinst opleveren. Bekijk je nieuwe kantoorruimte eerst door een rondleiding met de VR Bril en laat je vervolgens ondersteunen tijdens de fysieke rondleiding door een broker van SKEPP. Succes met je zoektocht naar kantoorruimte! En oja, ben je benieuwd hoe in 2026 rondleidingen plaatsvinden? Lees ons blog ‘Zo bezichtigen we kantoorruimte in 2026’ uit 2016, waarin we 10 jaar vooruit hebben gekeken. Vragen? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden van VR en kantoorruimte vinden!


Contact opnemen

Kan ik je ergens mee helpen?

Pim
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!