Dit is de kantoorruimte van de toekomst

  • Door Marlin Bos
  • donderdag 16 januari 2020

Jij weet natuurlijk dondersgoed hoe een kantoorruimte er tegenwoordig uit hoort te zien, maar heb je wel eens nagedacht over de kantoorruimte van de toekomst? In dit blog vertellen we je alle ins en outs over de kantoorinrichting van de toekomst. Lees snel verder en kom te weten waar jij rekening mee moet houden in jouw kantoorpand om klaar te zijn voor de toekomst!


8 onmisbare items voor jouw toekomstige kantoorruimte

De kantoorruimte van de toekomst zal in heel veel opzichten ontzettend verschillen van de huidige kantoorinrichtingen. Archiefkasten, desktops en standaard bureaus met bureaustoelen worden sowieso aan de kant geschoven. Dit is een ontwikkeling die we nu al vaak terug zien in kantoorpanden. Een kantoorinrichting bestaat niet meer alleen uit meest essentiële elementen. Er wordt steeds meer gewerkt richting flexibiliteit, zelfstandigheid en gemak door middel van digitalisering. In dit blog vind je 8 items die jouw kantoorruimte toekomstbestendig maken.

1. Een kantoorruimte zonder koffie is niet compleet

Nee, zonder goede koffie begin je de dag toch een stuk minder aangenaam. Aangezien we allemaal de dag zo goed mogelijk willen beginnen, mag een goede koffiemachine niet ontbreken in jouw kantoorruimte. Dan hebben we het hier natuurlijk niet over een volle pot filterkoffie. Je bent pas écht klaar voor de toekomst (en voor de nieuwe werkdag) met een goede espressomachine in jouw kantoorpand. Zo’n stijlvol apparaat brengt jouw kantoorinrichting trouwens ook direct naar een hoger level.

SKEPP Officekit koffiemachineGoede koffie is onmisbaar in een kantoor, zonder goede koffie begin je de dag toch een stuk minder aangenaam.

2. Waar zet je de koffiemachine neer in jouw kantoorpand?

Je kent het wel. Die espressomachine is er, maar hij staat in een hoekje van de pantry. Er staat een aangebroken zak Italiaanse koffiebonen naast, er staat een bakje voor suiker en melk en een meter verderop staat de afvalbak. Dit is niet wat jij in gedachten had toen je vol voor die espressomachine in jouw kantoorunit ging. Gelukkig kun je nu een heus koffiemeubel kopen. Inclusief kastjes en lades om alles op te bergen. Bovendien krijg je er direct wat planten bij om jouw botanische kantoorinrichting helemaal af te maken.

3. Recyclen wordt ook in jouw kantoorruimte belangrijk

Overal in Nederland zie je recycle-projecten als paddenstoelen uit de grond schieten. Ook in kantoorruimtes gaat recyclen steeds belangrijker worden. Nu weten wij als geen ander hoe lastig het is om iedereen er van te overtuigen mee te doen. In dat geval kom je er meestal niet met een paar verschillende prullenbakken.

Dat ziet er bovendien in jouw kantoorinrichting lang niet altijd even mooi uit. Je kunt ook recyclen én jouw kantoorpand opfleuren. Met een prullenbak? Ja, met een recycle bin maak jij zelfs van jouw voorraadruimte een strak afgewerkt geheel. Door te recyclen ben je helemaal klaar voor de toekomst!

Recyclen in een kantoorruimteRecyclen gaat steeds belangrijker worden in kantoorruimtes.

4. De receptie in jouw kantoorpand altijd bereikbaar?

Dit klinkt miraculeuzer dan het is. Jouw kantoorruimte is pas écht klaar voor de toekomst met een digitale receptie. Zo hoeven bezoekers nooit meer lang te wachten tot de juiste persoon beschikbaar is of tot de receptioniste terug is van de brievenbus. Zo’n knap staaltje ontwikkeling is niet alleen heel handig, maar ook nog eens heel efficiënt om mee te werken. Kortom: met een digitale receptie zet jij een grote stap richting de kantoorruimte van de toekomst.

5. Betalen in stijl in jouw kantoorruimte

Wat je ook moet betalen, je hebt vast nog nooit een mooi pinautomaat gezien. Deze betaalzuil is waarschijnlijk de eerste stijlvolle betaaloptie die jij tegen gaat komen. Met de industriële afwerking staat hij zijn mannetje in jouw kantoorunit, wat er ook betaalt moet worden. Over een tijdje betalen we met zijn allen alleen nog maar contactloos en je hebt zelfs geen pinpas meer nodig. Apple Pay is nu al in Nederland geïntroduceerd, dus waarom zou je wachten? Ga voor de toekomst met een betaalzuil waar je contactloos bij kunt betalen.

SKEPP Officekit betaalzuilOver een tijdje betalen we met zijn allen alleen nog maar contactloos en je hebt zelfs geen pinpas meer nodig.

6. Houd jouw kantoorruimte continu in de gaten

We bedoelen hiermee niet dat je jouw werknemers moet bespioneren. Wat we er wel mee bedoelen, is dat je zonder al te veel moeite jouw kantoorruimte kunt controleren op omgevingsfactoren. Je weet vast wel dat onder andere lichtinval, temperatuur en luchtvochtigheid invloed hebben op de productiviteit en het welzijn van jouw medewerkers. Dan is het mooi meegenomen als jij moeiteloos kunt peilen hoe het met deze zaken staat in jouw kantoorunit. Dit doe je overigens zonder groot apparaat dat misstaat in jouw kantoorinrichting. Een kleine sensor registreert alles, zodat jij aanpassingen kunt doen als dat nodig is. Op afstand, vanuit een app. Dat is nog eens toekomstbestendig!

Lichtinval, temperatuur en luchtvochtigheid hebben invloed op de productiviteit en het welzijn van jouw medewerkers.

7. Jouw kantoorruimte op een smart lock

Dit is vooral interessant voor de eerste werknemer die binnenkomt en de laatste die weggaat. Die weten immers hoe belangrijk het is om het kantoorpand goed af te sluiten. Openen en afsluiten doe je al decennia op dezelfde manier: met een sleutel. Heb je er wel eens over gedacht dat dit ook anders kan? Met een smart lock dat via bluetooth verbonden is met de telefoons van jouw werknemers bepaal je zelf wie jij in jouw kantoorruimte wilt hebben. Geen gedoe meer met verloren sleutels en slotenmakers.

8. Flexwerkplekken hebben de toekomst

We sluiten deze lijst af met flexwerkplekken. Die hebben heel weinig met digitalisering en smart technologie te maken, maar in de kantoorruimte van de toekomst ontkom je niet aan flexibel werken. Niet alleen door middel van flexwerkplekken, ook werken vanuit de cloud neemt een flinke vlucht. Over een tijdje heb je een vergadering met collega’s die op Bali, in Mexico of in Kaapstad zitten en die vergadering verloopt vlekkeloos. Omarm die flexibiliteit en verleg de grenzen van jouw kantoorruimte!

FlexplekkenIn de kantoorruimte van de toekomst ontkom je niet aan flexibel werken.

Digitalisering en flexwerken in jouw kantoorruimte

Er komen in deze lijst continu twee dingen naar voren: smart technologie en flexibiliteit. Toekomstpraat? Nee! Bovenstaande artikelen zijn al ontwikkeld en te verkrijgen! Jouw kantoorruimte is de basis van jouw bedrijf, maar de grenzen liggen veel verder dan de muren van jouw kantoorpand.

Digitalisering maakt flexwerken een stuk eenvoudiger en aantrekkelijker. Daarnaast zijn veel innovaties gemaakt om jou en je collega's zo productief mogelijk te maken. Hierdoor wordt jouw kantoorruimte een stuk prettiger met al die slimmigheidjes, zonder dat jouw kantoorinrichting saai wordt. Is jouw kantoorruimte al klaar voor de toekomt?

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure