Zo kom je de thuiswerkdagen door!

  • Door Zoë Koedam
  • woensdag 14 april 2021

Herken jij het ook; minder motivatie tijdens het thuiswerken? Veel thuiswerkers worden sneller depressief door het thuiswerken. Hoe komt dat? Vooral door het gebrek aan sociaal contact. Maakte jij wel eens een wandeling met jouw collega’s tijdens de pauze? Alleen een rondje lopen doe je tijdens het thuiswerken minder snel, toch? En wanneer het weer eens aan het regenen is, merk je nog sneller dat je in een thuiswerkdip zit. Maar geen paniek. Met onze tips kom jij uit die thuiswerkdip!


✅ Videobellen met je collega

Pak jij sneller de telefoon om even te bellen met je collega? Dat is toch minder persoonlijk. Bel daarom met beeld. Zo kun je je collega aankijken en zorgt het voor een andere beleving. Veel persoonlijker dus. Maar dat is niet het enige voordeel. Het blijkt dat je met videobellen meer informatie onthoudt, minder snel afgeleid bent en meer energie krijgt. Die energie zorgt weer voor een positiever gevoel. Klinkt goed, toch? Zet de camera aan en videobel met je collega.

Plan een videocall en help elkaar uit de thuiswerksleur

Zorg tevens ook dat je vraagt naar hoe het met je collega gaat. Je kunt het misschien al wel raden. Dat thuiswerkdipje die jij ervaart, ervaart jouw collega ook. Vraag daarom altijd hoe het met de ander gaat en toon oprecht interesse in wat hij of zij vertelt. Hiermee help je elkaar uit het dipje. Daarnaast kun je het dan ook eens over elkaars privéleven hebben, in plaats van alleen maar werk gerelateerd bellen. Wat zijn de weekendplannen van je collega?

Johan Huizingalaan 763 5051Met welke collega ga jij videobellen?

✅ Houd je genoeg pauzes tijdens het thuiswerken?

Een lunch achter je computer, de hele dag aan het werk en geen wandeling maken tijdens je pauze. Ben jij ook schuldig aan te weinig pauzes gedurende je thuiswerkdag? Dan is het nu tijd voor verandering! Het is erg belangrijk om voldoende pauzes te maken. Waarom? Zo kan je concentratie opladen en kom je zelf eventjes tot rust. Meer pauzes maken je dus productiever! Na die pauze kun je weer geconcentreerd en uitgerust aan het werk. Hierdoor voorkom je dat je in een thuiswerk sleur komt. Dus waar wacht je nog op? Zoek een lekker plekje op, smeer een boterham, pak een glas drinken en rust even uit.

Kastanjelaan 400 9430Heb jij een fijne plek om uit te rusten tijdens je thuiswerkdag?

✅ Heb jij al een planning voor je thuiswerkdag?

Doordat er geen reistijd is, kom je vaak later uit bed. Daarnaast maken thuiswerkers vaak geen planning voor de thuiswerkdag. Eigenlijk moet je een thuiswerkdag net zo gestructureerd aanpakken als een dag op kantoor. Rond welk tijdstip stap jij uit bed als je naar kantoor moet? Wordt rond diezelfde tijd wakker tijdens het thuiswerken.

Met een planning voor jouw thuiswerkdag wordt jij productiever

Een grote valkuil van thuiswerkers is de ochtendroutine. Vaak stap je tijdens het thuiswerken in een lekker huispak. Denk je dat dat niet veel kwaad kan? Think again. Een huispak geeft je een comfortabel gevoel, maar geeft je ook eerder een cozy gevoel. Dit kan zorgen voor minder energie. Wil je dit voorkomen? Kleed je dus aan alsof je naar kantoor zult gaan. Kortom, ga voor dezelfde routine van je kantoordag als je thuis werkt!

✅ Hoe gezond leef jij?

Ongezond eten is toch wel een verleiding thuis. De chipszak of een ongezonde snack liggen binnen handbereik. Zorg daarom dat je voldoende gezonde snacks in huis hebt. Het klinkt misschien betuttelend. Maar door gezond te eten, kom jij minder snel in een dipje. Daarnaast is het belangrijk om genoeg te bewegen. Wandel een rondje in je pauze, ga hardlopen of fiets een stukje. De buitenlucht is altijd goed. Zorg als laatste dat je voldoende nachtrust hebt. Zo ben jij volledig uitgerust de volgende dag.

Keulenstraat 10 Deventer 10Een gezonde levensstijl maakt je positiever en geeft je meer energie

✅ Maak je thuiswerkplek gezellig

Vaak zijn (thuis)werkplekken saai ingedeeld. Een bureau met een bureaustoel en een opbergkast. Niet echt een plek om geïnspireerd te raken toch? Hoe maak je jouw thuiswerkplek gezellig? Easy. Als eerste is het belangrijk om veel (daglicht binnen te krijgen. Waarom is dat zo belangrijk? Daglicht maakt je productiever en het geeft je meer energie.

Daarnaast is het belangrijk dat je je werkplek opruimt na een dag werken. Zo voorkom je een chaotische werkplek en begin je elke dag netjes en opgeruimd. Kleed als laatste de ruimte aan met planten, een vloerkleed en andere leuke accessoires. Of wat dacht je van een toffe inspiratiemuur? Hoe maak jij jouw thuiswerkplek gezellig?

Demmersweg 3 Hengelo 10 1Accessoires maken jouw thuiswerkplek nog gezelliger

✅ Praat over de thuiswerkdip

Is er iets vervelends gebeurd, lukt iets niet of kom je niet zelf uit die thuiswerkdip? Het is heel normaal dat niet alles in het leven mee zit. Ook op werk gebeuren minder leuke dingen. Maar het is niet de bedoeling dat je deze gevoelens opkropt. Dit gaat zijn tol eisen en je komt al snel in een negatieve spiraal terecht. Zorg daarom dat je over de minder leuke dingen praat. Bij wie kan jij altijd terecht om even stoom af te blazen?

✅ Hoe zit het met de vrijmibo?

Op kantoor maak je regelmatig een praatje met je collega’s. Dat is tijdens een thuiswerkdag wel wat anders. Deze korte gesprekjes zijn al een groot gemis vanuit huis. Plan daarom elke week een online vrijdagmiddagborrel. Drink je favoriete drankje en praat gezellig bij met je collega’s. Het ideale moment om met elkaar te connecten. Wil je de vrijdagmiddagborrel nog leuker maken? Organiseer een grappige quiz. Met welke collega’s ga jij borrelen en bijkletsen op de vrijdagmiddag?

Kastanjelaan 400 9401Wat voor een quiz ga jij organiseren tijdens de vrijmibo?

Zeg gedag tegen een thuiswerkdip

Thuiswerken blijft een lastig fenomeen. Toch blijft thuiswerken in de toekomst een groot onderdeel van onze werkdagen. Dan kun je er beter het beste van maken, toch? Met de tips uit deze blog maak jij jouw thuiswerkdagen net zo positief als je werkdagen op kantoor. De belangrijkste tip om te onthouden is; blijf positief en zorg dat het sociale contact gezellig is.

Is jouw thuiswerkplek verantwoord?

Betrap jij jezelf ook wel eens werkend aan de keukentafel of op de bank? Ook dat zorgt ervoor dat jouw thuiswerkdag minder prettig is. Een keukentafel of jouw bank is namelijk niet ergonomisch verantwoord. En wat is de oorzaak hiervan? Juist, lichamelijke ongemakken. Voorkom lichamelijke klachten met het ergonomische thuiswerk meubilair van SKEPP.

Kijk bijvoorbeeld eens naar onze thuiswerk bureaus. Is er een perfecte match voor jou? Bestel dan nu jouw thuiswerk bureau en ervaar het comfort. Zorg wel dat je weet hoe je jouw bureau op de juiste hoogte instelt. Waarom is dat zo belangrijk? Eigenlijk is dat best vanzelfsprekend. Als jouw bureau op de verkeerde hoogte is ingesteld, is jouw keukentafel een even goede werkplek. En dat terwijl je de keukentafel juist wilde vermijden.


Bestel jouw thuiswerk bureau

 

Bij een verantwoord bureau hoort natuurlijk ook een ergonomische bureaustoel. In onze webshop is er ruime keuze aan bureaustoelen. Wat zijn belangrijke aspecten van een verantwoorde bureaustoel? Verstelbare rug- en armleuningen en de bureaustoel moet in hoogte verstelbaar zijn. Weet jij al hoe je jouw bureaustoel goed instelt?

Creëer nu een prettige thuiswerkplek

Wil je nog wat meer informatie over een fijne thuiswerkplek? Dat kan! In onze webshop kun je genoeg inspiratie opdoen. Je vindt hier niet alleen tips voor een fijne thuiswerkplek, maar je kunt er ook veel lezen over in hoogte verstelbare bureaus. Een afwisseling tussen zittend en staand werken is namelijk erg belangrijk. Heb je nog wat hulp nodig bij jouw zoektocht naar een goede thuiswerkplek? Geen probleem. Onze kantoorexperts helpen je graag!


Neem contact op

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure