Werkplek van de Toekomst

  • Door Marijke van Pouderoijen & Joost Lansink
  • vrijdag 20 juni 2014

Er vinden veranderingen plaats in de huidige maatschappij. Het hebben van een vaste baan lijkt wel tot het verleden te behoren en het aantal flexwerkers groeit. Er ontstaan allemaal business centers om deze groep mensen een werkplek te bieden.


Tijdelijke ondernemingen bestaande uit zzp'ers

Er worden ondernemingen opgericht alleen bestaande uit zzp’ers. Er worden tijdelijke samenwerkingsverbanden aangegaan voor een project. En dan ga ik mij dingen afvragen. Is er überhaupt in de toekomst nog een sterke scheiding tussen werk en privé. De veranderingen zijn nu al gaande, maar hoever gaan we?

Je eigen bureau als vaste honk op kantoor

Vroeger was het de gewoonste zaak van de wereld op vaste tijden te werken en te pauzeren. Je bureau is je vaste honk op kantoor. Je hebt dan daar ook alles bij de hand. Al jouw projectmappen, documentatie en je eigen verzameling van kantoor artikelen zijn er te vinden. Iedereen met dezelfde functiegroep is werkzaam op een afdeling en in een kamer.

Bijzondere manieren van werken op kantoor

U wilt toch ook anders werken?

En toen kwam het projectmatig werken

Door de komst projectmatig werken en flexwerken binnen organisaties is de vaste plek in een kantoor aan het verdwijnen. Dezelfde werkplekken in die ruimte worden dan door iedereen gebruikt. Aan het einde van de dag dien je dan ook alles op te ruimen. Een clean desk voor de volgende gebruiker.

Wonen en werken in één (kantoor)gebouw?

Wat als je in een gebouw woont waar wonen en flexibel werken wordt gecombineerd. Dat je alleen even de lift of trap neemt naar het kantoor deel. Of dat je een deel van jouw woning overdag ombouwt tot kantoor niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen waarmee je samenwerkt aan een project.

Hoezo kantoorruimte huren? Niet nodig toch...

Eigenlijk heb je door de komst van draadloze netwerken en in de Cloud werken geen echt kantoor nodig. Je bent overal bereikbaar en je kan ook overal bij jouw documenten via een laptop/tablet. En voor overleg log je even in op Skype. Met als gevolg dat je eigenlijk overal kan werken.

De kantoorcontainer als nieuwe werkplek

Zo zou je ook een kantoorunit kunnen huren wat je indeelt naar jouw wensen. Een container als kantoor.

kantoorcontainer-huren-werken-in-nederland

Een ontwerp van SKEPP design+build in Rotterdam

Deze kantoorcontainer kan afhankelijk van jouw project geplaatst kan worden op een locatie voor tijdelijke kantoorhuisvesting. En of dat al niet mobiel genoeg is, wat denk je van een “kantoorcaravan” wat je zelf ergens kan plaatsen. Gezellig met anderen op een “werkcamping”.

Werken terwijl je de wereld rondreist

Wat een droom combinatie lijkt is het combineren van reizen en werken op verschillende locaties. Je stippelt een reis uit in een land waar je tijdelijk verblijft.

werken op vakantie of kantoor

Een ontspannen werker of workaholic?

Combineer je reizen en het genieten van vakantie activiteiten met werken vanuit iedere locatie op aarde. Lekker uitkijkend op een strand en zee in een warm land, in alle rust in een hutje in de rimboe of gedurende het winterseizoen combineren met skiën in de bergen. En eenmaal in een kwartaal reis je naar een locatie waar je een paar dagen samen met je “digitale” collega’s een uitje hebt.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure