Werkkostenregeling: Onbelaste Thuiswerkplek Vergoeding

  • Door SKEPP
  • donderdag 26 november 2020

De werkkostenregeling (WKR) is sinds 2015 verplicht voor elke werkgever. Werkgevers kunnen via de WKR onbelaste vergoedingen aan werknemers geven om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Het kabinet heeft de WKR tijdelijk verhoogd naar 3% over de eerste € 400.000 van de totale loonsom. Nu mogen werkgevers 3% over de eerste €400.000,- van de totale loonsom van alle werknemers gebruiken voor de WKR regeling. 


Is de totale loonsom van alle werknemers hoger dan €400.000,-? Dan bereken je 3% over de eerste €400.000 voor de WKR. Alles wat boven de €400.000,- is, bereken je 1,2% voor de WKR. Hierdoor stimuleren werkgevers de mate van tevredenheid van werknemers. Benieuwd waar je de WKR-regeling het beste voor kan gebruiken? Dat ga je lezen in dit blog! 

Wat houdt de WKR in?

De werkkostenregeling houdt in dat niet alle vergoedingen, verstrekkingen en voorzieningen voor werknemers belast worden. De WKR heeft als doel om het de werkgever mogelijk te maken om tegen een onbelast tarief, vergoedingen te doen toekomen aan de werknemer waar de werknemer zowel zakelijk als privé profijt van kan hebben. Bijvoorbeeld een nieuwe werklaptop maar ook een sport abonnement.

De eerder genoemde 3% over de eerste € 400.000,- plus 1,2% over alles boven de €400.000,- van de loonsom van werknemers wordt de vrije ruimte genoemd.

Stel dat de totale loonsom van alle werknemers €500.000,- bedraagt, bereken je dus 3% over de eerste €400.000,- en 1,2% over de resterende €100.000,-. In totaal is de WKR in dit voorbeeld €12.000 (3% over €400.000) + €1.200 (1,2% over €100.000) = €13.200,-. Door middel van de WKR regeling kan jij dit bedrag gebruiken voor onbelaste vergoedingen aan werknemers.

Dit kan jij besteden aan bijvoorbeeld de gezamenlijke lunch, reiskostenvergoeding, personeelsfeesten of andere werknemer gerelateerde zaken. Maar in deze onzekere tijd kun jij jouw WKR beter gebruiken als thuiswerkplek vergoeding. Waarom als thuiswerkplek vergoeding? Dat lees je hieronder! 

Waarin kan ik het beste mijn WKR aan spenderen?

Veel werknemers werken langdurig thuis door de gevolgen van het coronavirus. De verwachting is dit zich verder doorontwikkeld. Veel bedrijven geven ook aan na het coronavirus door te gaan met het gedeeltelijk vanuit huis werken. Hierdoor is het nú de tijd om te investeren in thuiswerkplekken. De WKR regeling sluit hier goed op aan. Met de vergrote vrije ruimte is het mogelijk om belastingvrij thuiswerkplekken aan te schaffen.  

Wat is het belang van een ergonomische thuiswerkplek?

Een ergonomische thuiswerkplek voorkomt lichamelijke klachten. Dit is zowel voor werkgever en werknemer enorm belangrijk. Zo blijft de werknemer productief, creatief en wordt de focus bewaard. De werkgever ervaart daar natuurlijk ook voordelen van zoals de verlaging van het ziekteverzuim en het hebben van tevreden werknemers. 

Ergonomische thuiswerkplek met veel voordelen

Een ergonomische thuiswerkplek biedt vele voordelen, voor zowel de werknemer als de werkgever.

Het belang van een comfortabele thuiswerkplek wordt door veel mensen onderschat. De aanleiding hiervan is dat er wordt gedacht dat thuiswerken een tijdelijke oplossing is. Maar dat is onjuist! Hoewel thuiswerken eerst als moeizaam werd ervaren, werpt het nu zijn vruchten af. Afwisselend thuis- en op kantoor werken levert vele voordelen op voor de lange termijn. Deze voordelen zijn onder andere:

#1 ✅ Verhoging van de tevredenheid onder werknemers

De voornaamste reden voor de verhoging van de tevredenheid is dat de werkweek beweeglijker is. Er zit een groot verschil tussen het thuiswerken en op kantoor werken. Dit maakt elke dag in de werkweek weer anders. Ook de mate van vrijheid en het gevoel van vertrouwen treden op bij deze nieuwe manier van werken.

#2 ✅ Verhoogde productiviteit 

Bepaalde taken zijn op een rustige thuiswerkplek beter uit te voeren dan in een drukke kantoortuin. Thuis zijn werknemers beter gefocust, waardoor thuis productiever gewerkt wordt dan op kantoor. Dit zorgt in veel gevallen voor het behalen van meer deadlines en betere effectiviteit van de werkuren. Zowel handig voor de werkgever als voor de werknemer! 

#3 ✅ Verlaging van de reiskosten 

Als werkgever hoef je geen reiskosten te vergoeden als deze er niet zijn. Doordat we steeds vaker gaan thuiswerken, hoeven we ook niet naar kantoor te reizen. Hierdoor gaan de reiskosten voor werknemers omlaag. Dit betekent dat er meer overblijft in de vrije ruimte van de WKR regeling. Nog een voordeel voor werkgevers om te starten met een onbelaste thuiswerkplek vergoeding. 

Hoogste tijd voor een thuiswerkplek vergoeding

Op Prinsjesdag heeft het kabinet de Miljoenennota van 2021 gepresenteerd. Hierin kwam ook de werkkostenregeling (WKR) ter sprake. Het voorstel van het kabinet is om per 1 januari 2021 de tijdelijke 3% over de eerste €400.000,- te verlagen naar 1,18%. Het is dus nu voordeliger om gebruik te maken van WKR regeling. Gebruik de WKR regeling als een thuiswerkplek vergoeding voor jouw team, nu het nog kan. Op deze manier investeer je onbelast in de toekomst van de nieuwe manier van afwisselend thuis- en op kantoor werken.  

Realiseer eenvoudig thuiswerkplekken voor jouw team

Inmiddels ben je bewust van het belang van een goede thuiswerkplek, maar hoe regel ik dit voor al mijn collega’s? SKEPP kan hierin een helpende hand bieden. In onze webshop vind je complete thuiswerksets. Zo bestel je eenvoudig alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en ergonomische thuiswerkplek. Wil je als werkgever efficiënt gebruik maken van de WKR-regeling? Gebruik de WKR-regeling dan als thuiswerkplek vergoeding voor jouw team!

SKEPP kan een mini-webshop realiseren waarop werknemers eenvoudig en snel thuiswerk meubilair kunnen aanschaffen. Dit meubilair wordt vervolgens bij de werknemer thuis afgeleverd. Het grootste voordeel voor de werkgever; één verzamelfactuur voor alle bestellingen. Nog een voordeel is dat de exacte bestelling per werknemer goed in kaart wordt gebracht. Een ander bijkomend voordeel is dat het meubilair via koop, huurkoop en huur te verkrijgen is.  

 

Thuiswerkplekken realiseren SKEPP

SKEPP kan een gepersonaliseerde webshop maken voor jouw collega's.


Realiseer nu thuiswerkplekken voor jouw collega's!

Ga jij de WKR gebruiken als thuiswerkplek vergoeding?

In dit blog heb jij kunnen lezen wat de werkkostenregeling (WKR) inhoudt en waar jij het voor kan gebruiken. De mate van thuiswerken heeft zich razendsnel ontwikkelt tot de nieuwe norm. Ook na de coronacrisis zal het thuiswerken blijven. De kans om hierin te investeren doet zich nu voor. Dus pak je kans! Aan de hand van de gunstige WKR regeling met een vergrote vrije ruimte is het nu mogelijk om onbelast thuiswerkplekken te realiseren. 

Zoals gezegd, ga verantwoord om met de gezond- en veiligheid van je medewerkers. Kies voor ergonomisch thuiswerkmeubilair en bepaal zelf de betaalvorm die past bij jouw bedrijf. Thuiswerkplekken kun je huren, huurkopen of kopen bij SKEPP. Zet de thuiswerkplek vergoeding in op een verantwoorde wijze. Ga jij een thuiswerkplek vergoeding realiseren voor jouw werknemers via de WKR-regeling? 


Neem contact met ons op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure