Voel je thuis op kantoor

  • Door Zoë Koedam
  • donderdag 17 juni 2021

Tegenwoordig brengen we ongeveer evenveel tijd door op kantoor als thuis. Waar het kantoor eerder alleen een werkplek was, is het nu een plek waar jouw team zich thuis voelt, samenkomt en zich ontwikkelt. Een huiselijke sfeer op kantoor kent vele voordelen. Wil jij weten welke voordelen dit zijn? En hoe jij een thuisgevoel kan creëren op jouw kantoor? Lees dan snel verder!


Oost west, thuis best

Nergens voel je je zo thuis als in je eigen huis. Erg logisch natuurlijk. Sinds het coronavirus werken we steeds meer vanuit huis. Aan het begin vonden veel mensen het thuiswerken maar niks. Momenteel zien veel mensen de voordelen van thuiswerken in. Vele onderzoeken tonen aan dat je thuis productiever bent. Hoe dat kan? Doordat je je op je gemak voelt thuis.

Werk je vanuit huis? Dan ben je ook nog eens minder snel afgeleid door collega’s en kun je je vaak beter concentreren. Tenzij je kat om aandacht vraagt, de buren aan het klussen zijn of dat je partner ook thuiswerkt en veel belt! Daarnaast ervaar je over het algemeen minder vervelende prikkels van bijvoorbeeld vergaderingen of presentaties. Dit zorgt ervoor dat jij je gelukkiger voelt en minder stress ervaart.

IMG 1595Wat vind jij fijner; thuiswerken of werken op kantoor?

 

Toch blijft het voor veel bedrijven een moeilijke keuze; laat jij jouw team thuiswerken voor een hogere productiviteit of moeten je collega’s fulltime naar kantoor? De perfecte tussenweg is een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor. Maar dan moet je team wel net zo productief zijn op kantoor als thuis. Creëer daarom een huiselijke sfeer op kantoor. Zo voelt jouw team zich thuis op kantoor, worden je collega’s productiever en stimuleer je ook meteen de teamspirit. Want mensen die zich thuis voelen, zullen beter met elkaar communiceren en sneller op hun gemak zijn.

Dit zijn de voordelen van een huiselijke sfeer op kantoor

Voel jij je thuis op kantoor? Dan ben je over het algemeen gelukkiger. En iemand die zich prettig voelt en met plezier naar kantoor gaat, zal zich minder snel ziekmelden. Het ziekteverzuim neemt dus af, wanneer jouw team een thuisgevoel ervaart op kantoor. Ook ben je productiever als je je thuisvoelt op kantoor. Met behulp van een huiselijke sfeer op kantoor levert jouw team werk van betere kwaliteit en behalen je collega’s betere resultaten.

Van Diemenstraat 20 200 Amsterdam 14 2Een thuisgevoel op kantoor verbetert de algehele gezondheid op kantoor

 

Maar jouw collega’s zijn niet de enige die zich prettiger voelen binnen een omgeving waar ze huiselijkheid voelen. Ook (potentiële) klanten en andere bezoekers voelen zich prettiger in een huiselijke sfeer. De mogelijkheid om in een uitnodigend kantoor (in)formeel te kunnen kletsen, schept al snel een band én stimuleert de teamspirit. Dit geldt zowel voor (potentiële) klanten, bezoekers en jouw team.

Hoe creëer je een thuisgevoel op kantoor?

Steeds meer bedrijven verbeteren de sfeer op kantoor. Als je je thuisvoelt op kantoor, kun jij makkelijker jouw werk doen, communiceer je beter met collega’s, voel je je sneller op je gemak en ondervind je minder stress. Natuurlijk is de onderlinge communicatie een belangrijk onderdeel van de sfeer op kantoor. Maar ook het kantoormeubilair is van grote invloed op hoe jij je voelt op kantoor. Een saaie en traditionele inrichting zal jouw team nooit thuis laten voelen op kantoor. Met de onderstaande tips creëer jij een huiselijke sfeer op kantoor.

✅ Rust en focus

Na een lange tijd gefocust werken, moet er ruimte zijn voor een korte pauze. Neem jij korte time-outs na een periode geconcentreerd werken? Dan stimuleer jij jouw creativiteit en ben je ook nog eens productiever. Zorg daarom voor een ruimte waar jouw team even kan ontspannen. Zit de korte pauze erop? Dan kunnen jouw collega’s weer fully focussed aan het werk.

Neem na een lange periode gefocust werken een korte pauze. Zo laad jij jouw concentratieboog op en kun je weer geconcentreerd aan het werk

✅ Ruimte voor samenkomen

Steeds vaker zie je een sociaal hart binnen het kantoor. Jouw collega’s kunnen in het sociale hart op een informele manier bijkletsen en even hun hoofd leeg maken. Hoe je een sociaal hart creëert? Easy! Met een gezellige bar of een cozy zithoek. In deze ruimtes kun je ‘s middags ook samen lunchen en bijkletsen met collega’s. Daarnaast is deze plek ook een ideale locatie voor een teamoverleg.

Demmersweg 3 Hengelo 10 2Heb jij al een sociaal hart op kantoor?

✅ Planten

Planten op kantoor creëren niet alleen een huiselijke sfeer, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit en de hoeveelheid zuurstof binnen de ruimte. Daarnaast dragen planten bij aan een positieve sfeer op kantoor, leiden ze tot een betere concentratie en zorgen ze voor minder ziekteverzuim. Wacht dus niet langer. Ervaar het voordeel van planten en haal buiten naar binnen!

Creëer een huiselijke sfeer met behulp van het New Work principe

Sinds het coronavirus werken we steeds meer thuis. In de toekomst zal de werkweek een combinatie worden van thuiswerken en werken op kantoor. Hierdoor krijgt het kantoor een andere functie. Het kantoor gaat namelijk fungeren als een clubhuis. Iedere collega zal voor een andere reden naar kantoor komen. De één wil bijkletsen met collega’s, terwijl de ander graag in alle focus en rust werkt. Met een New Work kantoorinrichting kan iedereen zijn eigen ding doen én zorg je voor een huiselijke sfeer op kantoor.

Schermafbeelding 2021 05 20 om 17.15.58Wat is voor jou de reden om naar kantoor te komen?

 

Kies je voor een New Work kantoorinrichting? Dan wordt het kantoor ingericht op basis van 4 verschillende werkzones; Connect, Cowork, Conference en Concentrate. In de Connect zone kom je samen en praat je bij met collega’s. In de Cowork area werk je samen en deel je kennis met elkaar, in de Conference werkzone kun je (in)formeel vergaderen, een presentatie houden voor je team of brainstormen en in de Concentrate zone werk je in volle concentratie.

Het kantoor als clubhuis

Ondanks dat thuiswerken vele voordelen kent, missen we het sociale contact. De band tussen collega’s en klanten is moeilijk te onderhouden vanaf thuis. Want zeg nou eerlijk; een telefoontje is minder leuk dan een echt gesprek op kantoor, toch? Het kantoor als clubhuis focust vooral op het samenkomen, ontspannen en vergaderen.

Organiseer daarom elke dag een gezamenlijke lunch. Zo kun je met elkaar bijkletsen over het weekend, verbeter je de onderlinge banden tussen collega’s en stimuleer je de teamspirit. En vergeet die vrijdagmiddagborrel niet! Want de vrijdagmiddagborrel is het ideale moment om te connecten met elkaar en het bedrijf. Hoe maak jij van jouw kantoor een clubhuis?

Het kantoor als clubhuis focust op het connecten met collega’s, ongestoord vergaderen en het ontspannen na een lange tijd gefocust werken

Ga zelf aan de slag!

Een saaie en traditionele kantoorinrichting geeft geen gevoel van thuis. Het New Work principe en de daarbij horende kantoorinrichting zorgen wel voor een thuisgevoel op kantoor. Daarom wordt een New Work kantoorinrichting steeds populairder. Hiermee boost je de teamspirit en verbeter je de productiviteit en creativiteit van jouw team. Wil jij een thuisgevoel creëren op kantoor met behulp van de 4 verschillende werkzones? Download dan nu de gratis brochure, laat je inspireren en voel je thuis op kantoor!


Download gratis de New Work brochure!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure