Vergaderen doen we bij IKEA

  • Door Joost Lansink
  • woensdag 9 maart 2016

ZZP’ers die geen eigen kantoor hebben vergaderen het liefst in de restaurants van IKEA. Dat meldt ZZP Netwerk Nederland op haar website. Uit een enquête blijkt dat de overgrote meerderheid (62%) kiest voor de restaurants van IKEA als beste plek om te vergaderen, te werken en te ontmoeten. 


Werken bij IKEA, er zijn ook nadelen

Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland, begrijpt de keuze voor IKEA maar noemt ook een nadeel van de restaurants: “Er zijn nauwelijks stopcontacten te vinden voor de meegebrachte laptops en Ipads. Echter, de WIFI-verbinding is razendsnel.”

En hoe ervaren mensen het om te werken bij McDonald's, Burger King of La Place?

Ook andere locaties zoals McDonald's, Burger King, La Place en AC Restaurants werden ‘onderzocht’. La Place werd vooral als ‘te duur’ ervaren en de McDonald’s is niet altijd even schoon. Daarnaast laat de snelheid van de internetverbinding bij de fastfoodketen het soms afweten.

Jerry Helmers: “Voor ZZP’ers voor wie het niet loont om een vaste werkplek of kantoor ergens te huren, omdat ze veelal onderweg zijn met en naar allerlei afspraken, zijn de genoemde hotspots uitstekende locaties om elkaar te ontmoeten, zo blijkt maar weer. En hoe mooi is het niet om te horen dat deze plekken zelfs ertoe leiden dat ondernemers elkaar leren kennen!”

Uit het onderzoek bleek ook dat veel ZZP’ers, die geen vast (extern) kantoor of werkplek hebben, regelmatig op deze plekken hun opdrachten verder uitwerken. “Je hebt immers toch wat reuring om je heen; dat is altijd beter dan alleen maar ‘alleen’ thuis zitten.”Ook op dit criterium scoorde IKEA bovengemiddeld. 

Een werkplek met energie ook iets voor u?

Lees ook deze gerelateerde blogs:

In 2030 werkt u binnen uw eigen flex-community!

Verhoogde stress door 'Het Nieuwe Werken'

Flexwerken zeer populair!

 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure