Thuiswerken of Kantoor Huren?

  • Door Joost Lansink
  • donderdag 3 juli 2014

Wanneer je een bedrijf begint waarbij je geen winkel en/of productieafdeling nodig hebt, dan heb je uitsluitend een kantoorruimte nodig. De eerste keuze die je als ondernemer vervolgens maakt is of je gaat thuiswerken of kantoorruimte gaat huren.


Je slaapkamer als kantoor gebruiken

Het kostenaspect is hier doorgaans doorslaggevend, maar dat is niet het enige waar je op moet letten, meldt Loorbach Financiële Diensten. Natuurlijk is het een stuk goedkoper om een slaapkamer in te richten als kantoor dan extern een kantoorruimte te huren. Bovendien scheelt dit reistijd en je hebt je het comfort van je eigen huis tijdens de werkdag.

Hoofdstraat 25 Driebergen Rijsenburg 21 1Een kantoor huren of je zolderkamer als kantoor inrichten?

Afleiding door thuiswerken, productiviteit is geld

Daartegenover staat dat je werk en privé op die manier moeilijk gescheiden houdt. Waar het in de praktijk op neer komt is dat je altijd half aan het werk en half vrij bent.

Op kantoor heb je een betere focus

Bij een kantoor aan huis is het soms lastig om je niet af te laten leiden door werk. Je 100% kunnen focussen op je werkzaamheden is erg belangrijk, dus is het eigenlijk wel verstandig om thuis kantoor te houden? 

Check dus altijd vooraf hoe productief jij thuis kunt werken!

De voordelen van een externe kantoorruimte

Het grote voordeel van een extern kantoor is dat je ook echt alleen maar aan het werk bent op het moment dat je naar kantoor gaat (je kunt immers met jezelf vaste tijden afspreken waarop je gaat werken). Op het moment dat je aan het einde van de dag naar huis gaat ben je ook echt vrij en kun je jezelf losmaken van het bedrijf. Voor de meeste ondernemers geldt dat zij hierdoor effectiever kunnen werken. Daarnaast ben je ook met een heel ander gevoel met je bedrijf bezig, doordat je een pand hebt heb je ook een fysiek bedrijf, terwijl thuis je bedrijf bestaat uit een bureau en computer.

Een ander voordeel is dat je de drempel om personeel aan te nemen er enorm mee verlaagt. Je kunt moeilijk personeel aannemen wanneer je vanuit huis werkt en dit kan een reden zijn om geen personeel aan te nemen, terwijl dit zakelijk gezien misschien juist wel verstandig is.

Slim kantoorruimte huren doe je zo!

Het huren van een kantoorruimte hoeft geen hoge kosten met zich mee te brengen. Er zijn tal van bedrijfsverzamelgebouwen waar je relatief goedkoop een ruimte kunt huren.

In een business center bouw je al snel een netwerk op

Het bijkomende voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt netwerken met andere bedrijven in zo’n gebouw. Je ziet vaak dat bedrijven in zo’n gebouw gaan samenwerken, de één is goed in websites maken, de ander in boekhouden en zo heeft iedereen wel een specialisme. Door elkaar te helpen kun je tegen lage kosten toch veel gedaan krijgen. Bovendien is uitstraling belangrijk. Ontvang je regelmatig klanten? Dan komt het niet professioneel over als je dat in de woonkamer doet. Weer een goede reden om een kantoorruimte te huren.

IMG 7659Een professionele entree + receptie is professioneler richting klanten

Zorg dat het kantoorpand past bij je onderneming

Overigens, kijk bij het huren van een kantoor altijd of de ruimte past bij de dienst die jij verleent. Ben je bijvoorbeeld advocaat, dan is het natuurlijk van belang dat het kantoor een nette uitstraling heeft. Let bij het kiezen van kantoorruimte dus niet alleen op de kosten, maar kijk vooral naar de effectiviteit waarmee je kunt werken.

Vragen over thuiswerken of kantoorruimte huren?

Tot slot, heb je vragen? We helpen je echt graag en we staan er ook voor open om je kosteloos verder te helpen! Een volledig en eerlijk advies, gratis, vrijblijvend, doeltreffend. Dat doen we graag bij SKEPP. Bel met Thijs of Joost via 085- 877 05 19.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure