Terugkeren naar kantoor? Dit zijn onze 5 tips!

  • Door Linda Kroon
  • vrijdag 4 maart 2022

De terugkeer naar kantoor? Yes, het is zover! Na een hele poos thuiswerken vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is er licht aan het eind van de tunnel. Het thuiswerkadvies vervalt en door de versoepelingen is de terugkeer naar kantoor weer mogelijk. De terugkeer naar kantoor kan voor veel collega’s wennen zijn. De thuiswerksituatie had zowel voor- als nadelen voor de werkgever en werknemer. Hoe krijg je je team weer terug op kantoor?


De grote vraag

Gaan we weer volledige naar kantoor? Dat is de grote vraag. De terugkeer naar kantoor - zoals we dat kennen voor de pandemie - zal anders zijn. Het thuiswerken zal binnen veel bedrijven onderdeel blijven van de werkweek. Er ontstaat afwisseling tussen thuiswerken en het naar kantoor gaan, oftewel we gaan hybride werken.

De terugkeer naar kantoorEr zal een mix ontstaan tussen naar kantoor gaan en thuiswerken

Voordelen thuiswerken

Het thuiswerken brengt voordelen met zich mee, voor zowel de werkgever als werknemer. Voor de werkgever is het hebben van een groot kantoor met vaste werkplekken verleden tijd. Ook kan je als werkgever besparen op reiskosten. De voordelen voor de werknemer? Geen reistijd en meer flexibiliteit. Toch kent het kantoor veel voordelen. Welke voordelen het kantoor biedt?

✅ 1. Een goede werkplek

Werken vanaf je thuiswerkplek is vaak een tijdelijke - en prima - oplossing. Ga je weer terug naar kantoor? Dan is het hebben van een goede en gezonde werkplek wel zo belangrijk. Niet alleen omdat je er de hele dag doorbrengt, maar ook stimuleert een goede werkplek de productiviteit. Waar een goede werkplek aan moet voldoen? Genoeg licht, ergonomisch meubilair en frisse lucht.

Ergonomische werkplekkenProfiteer van een gezonde werkplek met ergonomisch meubilair op kantoor!

✅ 2. Ergonomisch meubilair

Een werkplek waar je urenlang doorbrengt vraagt om comfort en ergonomie. Waar je thuis misschien niet de ideale werkplek hebt, is dat op kantoor een must. Een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau; dat klinkt comfortabel, toch? Met een ergonomische werkplek zorg je voor productiviteit en het bevordert de gezondheid.

✅ 3. Minder afleiding

Op kantoor kan je je vaak langer concentreren, omdat je er minder afleiding hebt dan thuis. Op de werkvloer heb je geen last van huisdieren, huilende baby’s en te harde muziek van de buren. Toch is het belangrijk om genoeg pauzes in te plannen, zodat je je concentratie vast houdt. Las je meerdere kleine pauzes in? Dan zorgt dat voor meer focus, hoe gek dat ook klinkt. Denk eens aan de pomodoro techniek; las na elke 25 minuten een kleine pauze in.

Neem afstand van je werkplek, dan pauzeer je pas echt efficiënt. Drink bijvoorbeeld een kopje koffie in de kantine. Het letterlijk afstand nemen van de werkplek zorgt voor nieuwe inzichten en rust. 

✅ 4. Neem de tijd voor collega’s

Het kantoor fungeert niet meer alleen als werkplek, maar is de sociale plek waar iedereen samenkomt. Gaat het hele team weer naar kantoor? Neem dan ook de tijd voor alle collega’s. Plan fysieke meetings, maak een praatje met elkaar en sluit de week gezamenlijk af met de vrijdagmiddagborrel. Uit onderzoek blijkt dat sociale contacten een groot gemis is wanneer je vanuit huis werkt. Het fysiek samenkomen op kantoor bevordert de teamgeest en zorgt direct voor meer inspiratie. En zeg nou zelf: een praatje op kantoor zorgt voor meer duidelijkheid dan een haperende videocall op afstand?

Terugkeren naar kantoorMaak tijd voor elkaar op kantoor; plan daarom een koffiedate, een meeting of lunchafspraak! 

✅ 5. Ga samen lunchen

Thuiswerken zorgt voor minder structuur, een uurtje later lunchen? Prima. De lunch snel opeten achter je scherm? Het kan. Maar samen lunchen met collega’s op kantoor is een stuk gezelliger. Niet alleen brengt het structuur in de dag, maar het bespreken van je weekendplannen bevordert ook nog eens de band tussen jou en je collega’s.

Samen lunchen op kantoorEen gezamenlijke lunch op kantoor; zo gezellig!

Zorg voor balans

De terugkeer naar kantoor zal zorgen voor meer structuur. Een goede balans tussen naar kantoor gaan en thuiswerken zal in veel bedrijven de nieuwe norm zijn. Profiteer als werkgever en werknemer van de voordelen van het kantoor en het thuiswerken. Door de pandemie hebben we gemerkt dat het thuiswerken namelijk ook prima kan. Er is geen productiviteitscrisis ontstaan, waardoor het thuiswerken onderdeel zal blijven van de werkweek.

Post corona kantoorMaak een gezellige zithoek op kantoor om het samenkomen te stimuleren! 

De terugkeer naar kantoor

De terugkeer naar kantoor kan even wennen zijn, maar het is belangrijk om het zo fijn mogelijk te maken. Vaste werkdagen op kantoor zorgt voor duidelijkheid en daardoor ook meer rust. Zo weet iedereen waar die aan toe is. Naast de structuur is het hebben van ergonomisch meubilair en aanspraak van collega’s een groot voordeel van kantoor.

Richt het kantoor in op samenwerken

Het kantoor fungeert - zoals eerder gezegd - niet meer alleen als werkplek, maar juist voor het samenkomen is het kantoor geschikt. Het fysiek brainstormen, het praatje bij de koffieautomaat maar ook samenwerken is ideaal op kantoor. Is jouw kantoor nog ingericht op de functie van voor de pandemie? Dan is het tijd voor het aanpakken van je kantoorinrichting. Ga voor een flexibele 2.0 kantoorinrichting die de teamgeest en het samenwerken stimuleert en inspireert.

Neem de tijd voor collega'sKom samen op kantoor voor meetings, inspiratie en een praatje! 

Wat heb je nodig voor een inspirerend kantoor?

Een inspirerend kantoor zorgt voor meer motivatie in het team. Een fijne werkomgeving zorgt ervoor dat je er graag komt en stimuleert het (samen)werken. Tegenwoordig spreek je ook wel over het kantoor als clubhuis. Ga voor flexibele kantoorelementen: van verstelbare flexwerkplekken, modulaire meetingboxen, akoestische meubelen en creëer een fijne lounge voor laagdrempelig overleg.

Terugkeer naar kantoor? Ga voor een flexibele kantoorinrichting

Ben jij klaar voor de terugkeer naar kantoor? Wil je meer weten over het inrichten van een flexibel kantoor? Of ben je toe aan een nieuwe kantoorinrichting waarbij wij jou volledig ontzorgen? Dan ben je bij SKEPP aan het juiste adres. We gaan graag voor jouw kantoorinrichting aan de slag. Meer weten? Neem contact op met onze kantoorexperts! Ga voor een fijne terugkeer naar kantoor!


Neem contact op met onze experts

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure