Hoe ga je de winterdip tegen op kantoor?

  • Door Tamara Smits
  • donderdag 1 december 2022

De klok is achteruit gegaan, de dagen worden korter en het is buiten steeds kouder. Krijg je minder werk gedaan? De periode van de winterdip is begonnen. Hoe zorg je voor een betere gemoedstoestand en meer productiviteit? Wij delen tips tegen de winterdip op kantoor. Lees het in deze blog!


De voordelen van kantoorinrichting tegen de winterdip

Wil jij je kantoor helemaal klaarstomen voor de winter? Met een paar kleine aanpassingen op kantoor zorg je voor frisse energie. Op elk kantoor staan vaak al genoeg accessoires. Verschuif ze eens! Heb je veel verplaatsbaar kantoormeubilair? Schuif ze naar een nieuwe plek! Denk aan wat loungestoelen of roomdividers. De vernieuwde look zal je gelijk nieuwe energie geven. Wat kan je nog meer doen tegen de winterdip op kantoor? Lees de 4 tips!

1. Creëer ontmoetingsruimtes

Merk je dat je jezelf toch wat terugtrekt op kantoor? Probeer jezelf te activeren en meet je collega’s. Maak hiervoor gebruik van een toffe ontmoetingsruimte of plek op kantoor. Is deze nog niet aanwezig? Creëer er een! Maak in jouw kantoor een zone met comfortabele loungebanken. Klets bij met jouw collega’s of overleg waar nodig.

Creëer ontmoetingsruimtesOntmoet je collega's in de loungeruimte!

2. Denk aan ergonomie

Zit jij 8 uur per dag achter je bureau? Dat heeft grote impact op je lichaam en gemoedstoestand. Ga voor ergonomie op kantoor. Met de bureaustoelen van SKEPP die voldoen aan de NEN-EN 1335 norm optimaliseer je je werkhouding. Wil je graag zittend werken afwisselen met staand werken? Kies dan voor een zit-sta bureau. Staand werken kent veel voordelen. het is goed voor je lichaam, het vermindert je stressniveau en verbetert de productiviteit. Kortom, ga de winterdip tegen op kantoor.

3. Zorg voor voldoende daglicht op kantoor

Een hormoon dat reageert op zonlicht is serotonine. Dit hormoon heeft een stimulerende werking en zorgt voor een positief gevoel. In de herfst en winter is het daglicht buiten minder sterk en maak je dus minder serotonine aan. Zorg voor voldoende daglicht. Plaats jouw bureau aan het raam. Kies een lichte plek op kantoor. Wist je dat kleuren daarnaast het daglicht stimuleren? Ga voor lichte kleuren op de muur, dit weerkaatst het licht. Dat geldt ook voor licht kantoormeubilair.

Spiegels laten de kantoorruimte groter lijken 

en reflecteren daglicht.


Lees hier meer tips over daglicht in jouw kantoor

4. Maak het gezellig

Er zijn veel feestdagen in de winter, waaronder kerst. Kerst brengt gezelligheid met zich mee. Geef jij het kantoor het liefst een metamorfose tijdens de kerstperiode of laat je de periode liever aan je voorbij gaan? De middenweg is natuurlijk ook een optie! Kleed het kantoor aan met wat kerstaccessoires. Hang verlichting op en zorg voor kerstversiering door het kantoor.

Maak het gezelligTuig de kerstboom op voor meer gezelligheid.

Planten tegen een winterdip op kantoor

Jouw kantoorinrichting is klaar voor de winter. Zorg voor extra gezelligheid op kantoor. Wist je dat planten op kantoor veel sfeer meebrengen? In de winter hebben ze meer aandacht nodig. Zorg daarom in het najaar extra goed voor de planten. Met deze 3 tips komen je planten de winter door!

1. Zet de planten zoveel mogelijk in het licht

De dagen zijn korter in de winterperiode. Dus zijn er minder zonuren dan in de zomer. In de winter wil je de planten vooral zonlicht geven. De zon is minder sterk in de winter en zal daardoor je plant juist een boost geven! Ga voor een plek waar de planten veel zonlicht vangen.

Zet de planten zoveel mogelijk in het lichtPlanten brengen sfeer naar kantoor!

2. Geef de plantjes minder water

Planten krijgen minder zonlicht dus zijn ze minder dorstig. Geef daarom je planten wat minder water. De grond kan beter iets te droog aanvoelen dan iets te nat. Voelt de aarde onder de eerste centimeter nog vochtig aan? Wacht dan nog even met water geven. Wist je dat te natte planten sneller doodgaan dan te droge planten?

3. Pas op met de verwarming

Planten zijn geen liefhebber van kunstmatige warmte. Zet je planten ook niet in de kou of op een tochtige plaats. De vensterbank is daarom vaak geen handige plek. Door de verwarmde lucht drogen planten sneller uit. Zoek een plekje waar ze uit de tocht staan, zoveel mogelijk licht vangen en niet naast de verwarming.


Lees hier 5 voordelen van planten op kantoor

Hoe kan jij zelf de winterdip op kantoor tegen gaan?

Met bovenstaande tips is je kantoorinrichting winterproof en zijn je planten klaar voor de winter. Wellicht staat de kerstboom zelfs al opgetuigd op het kantoor en hangen de kerstlampjes aan het plafond. Wat kan jij nou doen tegen de winterdip op kantoor? Lees deze 4 tips en ga met goede moed de winter tegemoet.

1. Geniet van de charmes van het seizoen

Elk seizoen heeft natuurlijk zijn charme. Wat geeft de winter sfeer? Juist! Zorg voor slagroom bij de chocomel en trakteer jouw collega’s op een winterse traktatie. Wedden dat jij een glimlach tovert bij je collega’s? Blik onder het genot van die winterse traktatie vooruit op de plannen voor de feestdagen.

Pantry WTC UtrechtTrakteer je collega's op een winters drankje!

2. Eet en drink gezond

Pepernoten, uitgebreide lunches of de kerstborrel op kantoor. Super gezellig en lekker, maar om jouw winterdip tegen te gaan niet de slimste keuze. Maak gezonde keuzes en zorg voor meer energie gedurende de dag. Zin in een snack tussen de maaltijden door? Pak een stuk fruit van de fruitschaal! Ga voor balans, zodat jij ook eens kan snoepen!

3. Loop een rondje tijdens de lunch

Een stuk wandelen is fijn is de frisse buitenlucht. Trek je jas aan, doe je sjaal om en neem je collega’s mee! Het zonlicht buiten zorgt ook voor het aanmaken serotonine. Naast een frisse neus, zorgt de buitenlucht ook voor nieuwe energie. Ga de winterdip tegen met een wandeling!

Maak extra serotonine aan tijdens jouw middagwandeling.

4. Wissel je werkplek af

Ben je minder productief door de kou? Geef jouw productiviteit een boost! Wissel af met je werkzaamheden en je werkplek. Werk eens in het café om de hoek of ga eens op een andere afdeling zitten. Zorg voor meer energie met een nieuwe werkomgeving en ga de winterdip tegen op kantoor.

Wissel je werk afWerk jij weleens op een andere locatie?

Ga de winterdip tegen op kantoor!

De planten zijn winterproof en je weet hoe je de winterdip tackelt! Met deze tips en tricks ga je de winterdip overmeesteren op kantoor. Is jouw kantoor al klaar voor de winter of ben je toe aan een nieuwe werkomgeving? Wij denken graag met je mee. Neem contact op met onze expert en ga de winterdip tegen op jouw kantoor.

 
Neem contact op met SKEPP

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure