Flexplekken ongekend populair

  • Door Joost Lansink
  • maandag 17 november 2014
  • 10

Flexibele werkplekken met een huurtermijn die maandelijks is op te zeggen, zijn momenteel niet aan te slepen. Door een aantrekkende economie en door een stijgend aantal zzp'ers, freelancers, starters en creatieve&innoverende ondernemers is de vraag naar flexibele werkplekken vele malen hoger dan het aanbod.


Vooral in Almere, Amsterdam, Assen, Den Haag, Enschede, Haarlem, Gouda, Rotterdam en Utrecht is het tekort aan dit type werkplekken groot. Huib Boissevain (directeur van Annexum) zegt hierover het volgende; 'In de vastgoedsector zit men nog steeds vast aan huurcontracten van vijf jaar met daarbij opties voor nog eens vijf jaar. Maar de tijden veranderen, welk bedrijf weet tegenwoordig nog hoeveel werknemers het over vijf jaar zal hebben?'

Twee jaar geleden begon Boissevain met zijn eigen flexibele kantoorconcept genaamd FlexOffiZ. Waar het met zes vestigingen begon zijn het er nu reeds 22 door heel Nederland. De verwachting is dat FlexOffiZ binnen nu en twee jaar de 50e vestiging haar deuren zal openen. Wat er zo bijzonder is aan het concept? 'Ons onderscheidend vermogen ligt in het aanbieden van een goed Nederlands kantoor zonder poespas. Netjes, snel internet, goed gemeubilaird en dit tegen een voordelige all-in prijs die ligt tussen de €200,- en €400,- per maand op toplocaties' aldus Boissevain.

Lees hier het hele artikel in de Telegraaf.

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!