Een deugdelijk Huurcontract voor het huren van Kantoorruimte

 • Door Joost Lansink
 • 18 februari 2016
 • 10

Ook zonder kleerscheuren een kantoor huren? Wees goed geïnformeerd en vooral wakker. Vanaf de eerste contacten met de verhuurder tot en met het opzeggen van het huidige huurcontract.


"Blijf rekenen en val vooral niet voor prestige"

Pas op voor malafide verhuurders van kantoorruimte

Het komt zelden voor dat een verhuurder van kantoorruimte malafide is. Maar het komt wel voor!

Circa twee procent van de verhuurders is onbetrouwbaar en erop uit om de huurder uit te melken. Waakzaamheid is dus geboden voor wie kantoorruimte of een bedrijfspand gaat huren.

kritisch naar huurcontract kantoor kijken

Hoe kritisch kijkt u naar het huurcontract?

Een kantoor huren? Laat uzelf in een vroeg stadium adviseren!

Vaak ontstaan er problemen wanneer een huurcontract nog niet is getekend, maar er al wel mondelinge afspraken zijn gemaakt. Het is daarom belangrijk om u in een vroeg stadium te laten adviseren door een kantoorruimte-specialist of jurist die dagelijks met deze tamelijk gecompliceerde materie bezig zijn.”

Gratis advies over kantoorruimte van SKEPP, maar niets moet!

U kunt gratis en vrijblijvend advies vragen bij ons, onze kantoorruimte-specialisten helpen u met vragen over het huurcontract. Dit is zeker geen must, u moet zich er zelf goed bij voelen.

Laat u wel adviseren over het huren van kantoorruimte

Hoe dan ook, het is wel handig om advies in te winnen. Daarbij is het verstandig u zichzelf nog nergens aan te binden, gewoon een gratis en vrijblijvend advies omdat u zich oriënteert op het huren van kantoorruimte.

huurkandidaat skepp voor kantoorruimte

Deze huurkandidaat belt met ons voor advies

Teken een ROZ huurcontract voor kantoorruimte

Een goed advies is om niet een contract van twee pagina’s te ondertekenen dat door de verhuurder zelf is, maar bij voorkeur het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ). Vervolgens past u dit huurcontract in overleg met de (ver)huurder aan. Zorg bijvoorbeeld dat ook de consequenties voor de verhuurder erin staan wanneer hij in gebreke blijft. 

Kantoorruimte huren, welk doel heeft u daarbij?

Daarnaast is het belangrijk goed na te denken over het doel van de huur. Doe dit uiteraard altijd voordat u, uw handtekening zet.

Stabiele groei voor uw bedrijf

Wilt u een kantoorpand of werkplek om uw bedrijf de komende tien jaar stabiel door te laten draaien of om de in het bedrijfsplan geraamde snelle groei te kunnen accommoderen? De tip daarbij is: ga rekenen!

Huur geen kantoor voor prestige

Kantoorruimte huren voor 300 euro per vierkante meter als u maar 150 kunt betalen is geen optie. Huur een kantoor niet voor prestige. Dat kan alleen als u zeker weet dat uw bedrijf gaat groeien.

prestige kantoor amsterdam zuidas

Huur geen kantoor alleen voor prestige

Huurprijzen van kantoorruimten vergelijken

Vergelijken, 'Appels met Peren' of 'Appels met Appels'? Wat krijgt u precies als u kantoorruimte gaat huren? Anno 2016 zien we steeds meer all-in huurprijzen. Daar willen we u meer over vertellen.

Huurt u alleen vierkante meters of huurt u kantoorruimte inclusief gas,water,licht,internet,telefonie,vergaderruimte,parkeerruimte etc?

De all-in huurprijs voor kantoren uitgelegd

Stel u huurt een kantoor van 50 m2, voor 6 medewerkers tegen een huurprijs van €250,- per m2 per jaar (€1040,- p.m.). Of u huurt een kantoorruimte van 50 m2, ook voor 6 medewerkers tegen een huurprijs van €2000,- per maand. Welke kiest u? De eerste natuurlijk! Toch? Of niet?

Nee toch niet! Want bij de tweede optie huurt u niet alleen kantoorruimte maar maakt u tevens gebruik van;

 • Een huurprijs inclusief G/W/L;
 • Een huurprijs inclusief internet en telefonie;
 • De ruimte wordt turn-key opgeleverd incl. kantoormeubilair;
 • 30 credits per maand waarmee u maandelijks 6x gratis kunt vergaderen;
 • U krijgt 2 gratis parkeerplekken;
 • Er is een gemeenschappelijke receptie waar uw klanten professioneel en vriendelijk worden ontvangen;
 • Printen & kopiëren is inclusief tot een maximum aantal prints, eigen aanschaf en onderhoud hiervan is dus ook niet nodig; 
 • Er is een sociaal hart, met 'customer representatives', waar netwerk-evenementen worden georganiseerd en informele borrels plaatsvinden.

En voor welk kantoor kiest u nu?

Grote kans dat u nu kiest voor het kantoor dat u €2000,- per maand kost. Het is dus geheel afhankelijk van het serviceniveau. Kortom, vergelijk 'Appels met Appels'.

Kantoor met receptie en klanten ontvangen

Deze receptioniste ontvangt uw klanten, zet een kop koffie voor u en ondersteunt u waar nodig

Tijden voor het huren van een kantoor veranderen

De gebruikelijke waarborgsom van drie maanden huur vindt de makelaar voor beide partijen een goede zaak. Dat geeft de verhuurder namelijk een gevoel dat de huurder voldoende solvabel is.

Wij vinden een waarborgsom van drie maanden teveel! Een waarborgsom ter grootte van één maandhuur is prima. Een te hoge waarborgsom vanuit de verhuurder, getuigt van wantrouwen jegens u als huurder.

BTW in rekening laten brengen door de verhuurder

Om fiscale redenen spreken beide partijen vaak af om wel btw in rekening te brengen, dit terwijl de huur van een kantoorpand btw-vrij is. Dit is binnen door de Belastingdienst vastgestelde grenzen toegestaan.

Opzeggen huurcontract van uw kantoor

Uw huurcontract opzeggen? Doe dat aangetekend als dat in het huurcontract verplicht is gesteld, een mailtje is dan niet rechtsgeldig.

Zet daarnaast al bij het tekenen van een huurcontract in uw agenda wanneer u volgens het huurcontract moet opzeggen. Anders zit u door middel van een stilzwijgende verlenging mogelijk nog jaren aan de huur vast.

Vragen over het huurcontract voor kantoorruimte?

Neem gratis en vrijblijvend contact op met Thijs of Joost van SKEPP. 

Kantoorruimte huren in nederland zoek kantoorruimte bij SKEPP

Dit zijn onze kantoor-specialisten :-)

Lees ook deze gerelateerde blogs:

En hoe goed let jij op bij het huren van kantoorruimte?

Zoek je kantoorruimte? Volg dan dit stappenplan!

Succesvol onderhandelen over kantoorruimte doe je zo!

 

 

Kan ik je ergens mee helpen?

Kim Niehoff
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

 • Geen verplichtingen
 • Binnen 1 uur antwoord
 • Klantenbeoordeling 9.2/10

Op zoek naar inspiratie voor jouw kantoorruimte? Download dan gratis ons magazine ‘Offline’

In ons magazine vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!