Een belangrijk onderdeel binnen kantoorconcepten: de catering

  • Door Jari Wesselink
  • vrijdag 8 april 2016
  • 10

Het bedrijfsrestaurant als ontmoetingsplek

In kantoorconcepten is het een vertrouwd beeld: het bedrijfsrestaurant, waar alle medewerkers binnen het kantoor samen komen om te lunchen, om te ontmoeten of om kennis te delen. Het is een belangrijke ontmoetingsplek binnen een kantoor, waar uiteraard de catering een grote rol speelt. En het is ook mooi meegenomen: een kantoorruimte huren en iedere dag genieten van een lekker ontbijt of een verse lunch op kantoor.


catering lunchmogelijkheden kantoorpand utrecht design SKEPP

De catering binnen Courtyard in Utrecht, waar Albron verantwoordelijk voor is.

"Prettig verblijven en werken gaan hand in hand"

Paul Wortelboer, voormalig directeur van verschillende cateringbedrijven, heeft onderzoek gedaan naar de cateringmarkt in Nederland en de internationale cateringmarkt. Hij ziet belangrijke ontwikkelingen qua catering op kantoor, laat hij weten op Allesovercatering.nl. "Mensen moeten kiezen voor flexibele kantoorconcepten, met flexwerkplekken en vaste werkplekken. Die gedeeltes moet je aan kunnen passen aan ontwikkelingen."

lunchruimte kantoorgebouw atoomweg utrecht huren skeppCatering binnen het kantoorbelevingsconcept Atoomclub in Utrecht.

Wortelboer signaleert dat niet alle kantoorconcepten flexibel genoeg zijn. "De technische ondersteuning moet anders. WiFi en koffie-, lunch- en dinervoorzieningen zijn belangrijk. Prettig verblijven en werken gaan dan hand in hand." Hoe meer flexplekken, hoe vaker mensen behoefte hebben om met elkaar in contact te komen, daarvoor zijn de bedrijfsrestaurants ideale oplossingen.

Albron: een bedrijf dat catering verzorgt in kantoren

Het bedrijf Albron verzorgt de catering binnen vele kantoren. Daarbij kijkt Albron naar de identiteit van de organisatie en spitst daar het type catering op toe. Albron is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de horeca in het centrale ontvangstgebied van de Millennium Tower in Amsterdam en Courtyard in Utrecht.

lunchruimte koffiecorner algemene ruimte kantoorpand amsterdam design SKEPPThe Bakery Café, een concept van Albron in de Millennium Tower.

The Bakery Café is het koffie- en broodjesconcept in de Millennium Tower. Dat Albron de catering verzorgt in de Millennium Tower en Courtyard is het resultaat van een goede samenwerking tussen Albron en SKEPP.

Bekijk de YouTube-video met een inkijkje in The Bakery Café in de Millennium Tower

Lees ook dit blog: Vaak gebruikte termen binnen de kantorenmarkt

Kan ik je ergens mee helpen?

Anouk
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!