De 5 meest gemaakte fouten rondom corona op kantoor

  • Door Bente Meulenkamp
  • woensdag 27 mei 2020

Langzaamaan mogen we weer terug naar kantoor, ondank dat de coronacrisis blijft aanhouden. Ook al is de pandemie nog niet voorbij, toch willen we graag het normale leven zoveel mogelijk oppakken. Iedereen probeert de 1,5 meter afstand zo goed mogelijk aan te houden op kantoor. Toch is dat soms lastig. Af en toe vergeet je je handen meermaals te desinfecteren per dag. Maar welke fouten worden er nog meer gemaakt op kantoor rondom corona? Dat lees je in dit blog!


1. Praatje bij de printer

Je gaat even snel wat printen, maar voordat je het doorhebt sta je gezellig met een andere collega te kletsen. Dit is een fout die veel gemaakt wordt. Hoe leuk het ook is om even bij te kletsen met een collega, je belemmert andere collega’s om wat te printen. Zo’n kort praatje kan al gauw uitmonden in een uitgebreide spreekuur. Het is zo voor andere collega’s onmogelijk om ook te kunnen printen. Daarnaast is het lastiger om de 1,5 meter in acht te houden wanneer je staat te praten. Automatisch kom je dichter bij je collega staan, en dat mag natuurlijk niet. Houd jij altijd rekening met de 1,5 meter afstand?

 

Gezellig kletsen wordt lastig

Gezellig samen kletsen? Houdt 1,5 meter afstand!

2. Start van de dag bij de koffieautomaat

De werkdag begint pas als jij een kopje koffie hebt gehaald bij de koffieautomaat. Toevallig staan er nog meer collega’s te wachten en al snel heb je het over je weekend plannen. Normaal gesproken is dit het uitgelezen moment om met collega’s bij te praten over het weekend. Maar tijdens de coronacrisis kan dit helaas niet. Het besmettingsgevaar is groter bij het kletsen met collega’s. Je zult het toch echt moeten houden bij snel een kopje koffie halen en terug naar je werkplek. Zeker als er nog andere collega’s staan te wachten. 

Het bijkletsen bij de koffieautomaat zit er voorlopig niet in

3. Samen lunchen

Naast het momentje bij het koffieautomaat, is de lunch ook het ideale moment om bij te kletsen met collega’s. Maar ook tijdens de lunch moet je rekening houden met elkaar door afstand te houden. Het is misschien ongezellig, maar het meest verstandige is om niet met een hele groep collega’s te gaan lunchen. Eet je lunch op je eigen werkplek op. Wil je na de lunch een wandeling maken? Dat kan, mits er wel 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd. Heb jij deze fout al gemaakt tijdens de coronacrisis? 

 

Lunch op je eigen werkplek

Samen lunchen is onverstandig, lunch daarom op je eigen werkplek.

4. Werkplek niet ontsmetten

De hele dag heb je op je eigen plek gezeten. Je hebt zelfs je lunch achter het bureau opgegeten! Je pakt je spullen in en gaat naar huis. Stop! Je vergeet je werkplek te ontsmetten! Het ontsmetten van de werkplek vermindert het risico op besmetting. Je hebt de hele dag met je handen aan je bureau, muis en toetsenbord gezeten. Daarom is het wel zo verstandig om in ieder geval aan het begin én einde van de werkdag, de werkplek te ontsmetten. Voor extra hygiëne ontsmet je je bureau ook tussendoor nog een keer. Vergeet vooral niet om ook je handen regelmatig te ontsmetten!

5. Met z’n allen vergaderen

Even een vergadering inplannen met 5 andere collega’s. Dat is toch wel een ander verhaal in de huidige situatie. Zo’n vergadering kan wel doorgaan, mits iedereen afstand van elkaar houdt. In een kleine vergaderruimte kan dit toch voor problemen zorgen. Hoe verleidelijk het ook is om een vergadering te plannen als iedereen op kantoor is, doe het niet. Door vergaderingen in grote groepen te vermijden, verklein je de kans op besmetting. Een alternatief is om een vergadering te houden door middel van videobellen. Hoe houd jij een vergadering? 

 

Overleggen op afstand

Een overleg met z’n tweeën kan, maar dan wel op afstand!

Voorkom het maken van fouten op kantoor

Wees je bewust over het houden van 1,5 meter afstand op kantoor. Ook het desinfecteren van je handen en werkplek mag je niet vergeten. Door dit in gedachten te houden maak je de kans op besmetting kleiner. Met behulp van deze blog zul jij geen fouten meer maken op kantoor! Hoe gezellig een praatje maken met je collega’s ook is, het is even niet verstandig. Vind je het lastig om afstand te houden op kantoor? Bekijk dan eens ons brochure voor het 1,5 meter kantoor!

Wil jij zeker weten dat jouw kantoorruimte aan alle RIVM eisen voldoet? SKEPP kan je helpen om het 1,5 meter kantoor te realiseren. Door middel van een quickscan wordt je kantoorruimte bekeken. Daarnaast krijg je tips hoe je het beste je kantoor kunt inrichten aan de hand van de richtlijnen. Zo kun je fouten rondom corona op kantoor vermijden!


Download de brochure!

 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure