Besparen op de kosten van kantoorruimte? Zo simpel is het!

  • Door Joost Lansink
  • dinsdag 18 oktober 2016

Wat zijn de jaarlijkse huurkosten voor kantoorruimte van jouw bedrijf? €10.000,-? 50.000,-? 100.000,-? Huur je 250 vierkante meter op de Amsterdamse Zuidas, dan ben je al snel 100.000,- per jaar kwijt aan kantoorruimte. Maar er zijn natuurlijk ook slimme alternatieven...


Huren op de Zuidas is duur

fig. 1; The place to be in Nederland, genaamd de Amsterdam Zuidas

Kantoorruimte huren in Amsterdam Zuidoost of Amstelveen is veel goedkoper

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen, kantoorruimte op de Zuidas kost 300,- tot 400,- per vierkante meter per jaar. In Amsterdam Zuidoost betaal je 135,- tot 180,- per vierkante meter per jaar. In Amstelveen zijn de prijzen nog lager.

Kantoorruimte in Amsterdam Zuidoost 50% goedkoper dan op de Zuidas

De werkplekprijs op de Zuidas bedraagt 750,- tot 900,- per maand. Dat betekent dat je een kantoorkamer voor 2 personen huurt voor 1500,- tot 1800,- per maand. De werkplekprijs in Amsterdam Zuidoost is met 300,- tot 400,- per maand een stuk lager. Daar huur je een kantoorkamer voor 2 personen vanaf 600,- tot 800,- per maand. Amstelveen is zelfs nog goedkoper dan Zuidoost.

(de hiervoor genoemde prijzen betreffen all-inclusive huurprijzen)

Een ruimte in amsterdam zuidoost

fig. 2; Hoe gaaf is dit kantoor in.... Amsterdam Zuidoost

Wij associëren bovenstaande afbeelding met woorden als (1) modern, (2) zakelijk/representatief, (3) energiek, (4) licht, (5) fris, en (6) de beste keuze. Waarom onnodig teveel betalen op de Zuidas als dit niet nodig is?

Slimme alternatieven voor een dure kantoorlocatie zoals de Zuidas

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Is jouw bedrijf werkzaam in één van de volgende branches; (1) law & enforcement, (2) investment & funding, of (3) recruitment & headhunting?
  • Zitten de klanten van je bedrijf hoofdzakelijk op de Zuidas?
  • Ben je bereid om een hoge tot zeer hoge huurprijs te betalen voor kantoorruimte?

Is het antwoord op de drie bovenstaande vragen een eenduidig 'nee'? Kijk dan naar goed bereikbare alternatieven voor de Zuidas. Amsterdam Zuidoost is via de A2, A9 en station Bijlmer Arena zeer goed te bereiken. Ook Amstelveen is via de A9 en metrolijn 51 zeer goed bereikbaar.

Er zijn ook slimme alternatieven voor het centrum van Rotterdam, voor Den Haag en Utrecht

Bovenstaande geldt natuurlijk ook voor andere steden. Rotterdam Alexander begint booming te worden maar is nog steeds stukken goedkoper dan het centrum van Rotterdam. En de bereikbaarheid? Alexander is voorzien van een intercity station en is zeer goed aan te rijden via de A16 en A20. Hetzelfde geldt voor Capelle aan den IJssel, de metrolijnen A, B en C hebben er een halte en de A16 ligt om de hoek.

Denken we aan Den Haag, dan denken we aan Rijswijk en Zoetermeer. Utrecht? Nieuwegein!

Meer tips om effectief kosten te besparen op kantoorruimte lees je in de whitepaper 'Zo bespaar je op de kosten van kantoorruimte'

E book besparen op kantoorruimte

Fig. 3; Download de whitepaper door te klikken op de afbeelding

Dit is de inhoud van de whitepaper:

  • Kies een slimme locatie net buiten het centrum of kies voor een satellietstad!
  • Hoe haal je het maximale uit je vierkante meters en hoe bepaal je hoeveel effectieve meters je nodig hebt?
  • Waarom veel bedrijven teveel betalen door onnodige flexibiliteit in je huurcontract.
  • Vergelijk appels met appels. Betreft de huurprijs in je huurvoorstel een all-inclusive huurprijs of een kale huurprijs?

Lees ook deze gerelateerde onderwerpen:

Onderhandelen over de huurprijs doe je zo!

Whitepaper 'kosten besparen op kantoorruimte'

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure