4 redenen om aan de slag te gaan met kabelmanagement

  • Door Floris Roelfsema
  • vrijdag 19 februari 2021

Kabelmanagement is cruciaal op kantoor. Grote kans dat er een jungle van kabels is rondom jouw werkplek. Deze jungle is vaak totaal onnodig en makkelijk weg te werken. Er zijn hier niet voor niks oplossingen voor bedacht. In dit blog lees je waarom je er mee aan de slag moet en wat de voordelen zijn van kabelmanagement!


Wat is kabelmanagement?

Een opgeruimd bureau creëren is soms best een uitdaging. Met kabelmanagement zet je de eerste stap naar een clean desk policy. Kabelmanagement is, zoals de naam al doet vermoeden, het managen van kabels. Een chaos aan kabels onder en op het bureau zorgt voor problemen en kan zelfs gevaarlijk zijn. Met kabelmanagement behoud je het overzicht in de kabels die rondom het bureau lopen en komen ze niet in de knoop. Gelukkig hoef je slechts 1 keer met kabelmanagement bezig te zijn voor het gewenste resultaat.

Omdat we tegenwoordig steeds meer apparatuur op ons bureau hebben, is het wegwerken van kabels van essentieel belang. Gelukkig komen er wel steeds meer draadloze producten op de markt. Misschien werken jij en je collega’s allemaal al op laptops, dit scheelt veel kabels. Zit je nou toch achter een desktop dan hoef je je ook geen zorgen te maken. De meeste bureaus hebben gelukkig al een vorm van kabelmanagement ingebouwd. Denk hierbij aan een kabelgoot of kabelgeleider.

Kabelmanagement op de werkplekZorg met kabelmanagement voor jezelf en jouw collega's.

4 redenen voor kabelmanagement!

Je weet nu wat kabelmanagement is en je hebt er vast al mee te maken gehad. Nu is het tijd om je eigen kabels te managen. Wij hebben de 4 belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Voorkom ongelukken met kabels die netjes zijn opgeruimd. Misschien vind je dit onzin, maar vroeg of laat gaat het mis. Met het wegwerken van kabels voorkom je een ‘kabelspaghetti’ waar jij en jouw collega’s over kunnen struikelen. Struikelen kan weer tot lichamelijk letsel leiden, super vervelend natuurlijk.

Ook voor de kabels is dit een slechte zaak. Mogelijke scenario’s zijn dat ze uit de apparaten getrokken worden waardoor ze niet meer functioneren of een storing geven. Daarnaast kunnen de kabels de apparaten meetrekken van tafel waardoor ze kapot kunnen vallen op de grond. Naast het struikelgevaar is brandgevaar ook een belangrijk punt. Je wilt een brand op kantoor niet op je geweten hebben. Zorg daarom voor goed kabelmanagement op jouw werkplek.

Het oog wil ook wat!

Het hoofddoel van kabelmanagement is niet het fraaier maken van de werkplek. Dit is wel een mooi bijkomend voordeel. Het wegwerken van kabels bij de receptie, vergaderruimtes en bureaus geeft een goede indruk aan bezoekers. Het wekt namelijk de indruk dat je georganiseerd en netjes te werk gaat. Ook zorgt kabelmanagement voor minder stofnesten. Deze vormen zich vaak in, op of tussen de kabels. Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk beperken, wel zo hygiënisch.

Kantoorruimte utrechtEen net kantoor geeft een goede indruk aan bezoekers.

Manage je kabels voor efficiëntie

Vervelend als iemand per ongeluk de kabel uit een computer, oplader of ander apparaat trekt hè? Overzicht bewaren over de kabelspaghetti lukt echt niet. Iedereen heeft wel eens zo’n soortgelijke situatie meegemaakt. Zo’n situatie zorgt voor stress en tijdverspilling. Voor de toekomst zorgt een goed kabelmanagement voor gemakkelijke upgrades en snelle reparaties. Wil je nu zo efficiënt mogelijk werken aan jouw bureau? Lees dan deze blog over hoe je jouw bureau efficiënt inricht.

Meer ergonomie

Bij SKEPP komt ergonomie vaak aan bod. Je hebt vast wel gelezen hoe belangrijk een ergonomische werkplek is én dat dit lichamelijke klachten voorkomt en beperkt. Vaak gaat het over fysieke ergonomie. Kabelmanagement zorgt voor een betere cognitieve ergonomie. Oftewel, het verhogen van welzijn en verminderen van werkstress op de werkplek. Kabelmanagement zorgt voor een opgeruimde werkplek wat leidt tot minder stress en meer welzijn. Dit komt het werkplezier en de prestaties ten goede.

Kantoorruimte Hengelo SKEPPZorg voor meer werkplezier en betere prestaties met een opgeruimde werkplek!

Hoe pas je kabelmanagement toe?

Een kabelgoot of kabelkorf? Kabelbeschermers, kabelgeleiders en nog veel meer. Er zijn ontzettend veel manieren die jou helpen met kabelmanagement. Maar hoe weet je nou welke accessoires het beste geschikt zijn voor jou? Lees snel verder en bepaal welke accessoires jou het meest gaan helpen met een nette werkplek!

Kabelgoot en kabelkorf;

Een kabelgoot of kabelkorf helpt jouw kabel netjes te begeleiden onder en achter jouw bureau. Het maakt in principe niet uit of je nu een kabelgoot of een kabelkorf kiest. De werking is exact hetzelfde. Een reden om toch te gaan voor een kabelgoot is om de nettere afwerking en het uiterlijk. Het oog wil tenslotte ook wat!

Kabelbeschermers;

Kabelbeschermers zijn gemaakt voor kabels die over de grond liggen op plekken waar mensen lopen. De kabel wordt in de kabelbeschermer geplaatst zodat mensen op de kabelbeschermer stappen en niet direct op de kabel. Vaak is de kabelbeschermer voorzien van een antisliplaag.

Kabelgeleiders;

Kabelgeleiders heb je in veel soorten en maten. Er is in ieder geval 1 ding wat ze met elkaar gemeen hebben; het geleiden van kabels. Ook hier maakt het niet uit wat voor kabelgeleider je koopt. Het gaat hier vooral om de looks en de hoeveelheid kabels die je moet geleiden.

Kabeldoorvoer;

Bijna standaard op elk bureau tegenwoordig. De kabeldoorvoer. Een klein gat waar je de kabels van je computer, beeldscherm en meer doorheen doet. Aan de onderkant van het bureau komen ze dan weer samen en is het mogelijk door middel van een kabelgeleider ze naar de kabelgoot te leiden.

SKEPP Emmasingel 33Kabelmanagement met een bureau met kabeldoorvoeren.

Aan de slag met kabelmanagement!

Maak een einde aan de kabelspaghetti op jouw werkplek. Zo voorkom je ongelukken en krijg je gemakkelijk een betere uitstraling. Kabelmanagement is een goede investering voor de toekomst, voor jouzelf en je collega’s. Het zorgt namelijk voor meer efficiëntie en meer werkplezier. Tot slot heb je een idee van welke accessoires jij gebruik kunt maken om tot een nette werkplek te komen.

Wil je meer weten over kabelmanagement en de mogelijkheden voor jouw werkplek? Neem dan contact op met onze kantoorexperts. Zij vertellen je graag meer over kabelmanagement.


Neem contact op met onze kantoorexperts!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure