2/4 Verhoogde stress door 'Het Nieuwe Werken'

  • Door Thijs van Eerden
  • maandag 5 januari 2015

In het eerste onderdeel van de blogserie: Verhoogde stress door ‘Het Nieuwe Werken’ werd ingegaan op Het Nieuwe Werken en de toenemende stress bij werknemers hierdoor. In het tweede onderdeel wordt ingehaakt op kantoorbeleving en de inrichting van het kantoor. Dit is namelijk essentieel wanneer het gaat om flexibel werken en de daarbij verminderende stress bij werknemers.


Flexibel werken

Volgens de meeste kantoormedewerkers is de gemiddelde werkomgeving niet innovatief, creatief en inspirerend. En dat terwijl de omgeving en beleving bijdraagt aan blije medewerkers. Uit onderzoek is gebleken dat blije medewerkers tot 25% productiever zijn. Daarom is het volgens ons een raadsel waarom er nog zo weinig aandacht wordt geschonken aan de beleving van kantoorruimten.

LOUIS COUPERUSPLEIN 2 DEN HAAG 5451FED3900DD full1

Kantoorbeleving

Een van de belangrijkste aspecten bij het begrip kantoorbeleving zijn de kleuren, stoffen en materialen die gebruikt worden bij de inrichting van de kantoorruimte. Zie hieronder een voorbeeld van een vooruitstrevend kantoorontwerp waarbij frisse kleuren en moderne materialen zijn gebruikt.

Club hnk actie

Het is van belang om keuzes te maken per werkplek. Wat vind de persoon die de werkplek in gebruik heeft prettig en op welke manier kan hierop ingespeeld worden. Als we het hebben over beleving zegt dit niet enkel iets over de uitstraling van het kantoor maar ook zeker over het gebruiksgemak van de werkplek.

Daarnaast is 'Ergonomie' een belangrijk begrip bij kantoorbeleving. Dit geeft de relatie tussen de mens en zijn omgeving weer. Ergonomie is erg van belang bij consumentengoederen en interieurs (en dus ook werkplekken). Vooral een hoge mate van comfort geeft werknemers een impuls op het gebied van productiviteit. Dit is voor zowel werknemers als werkgevers erg van belang.

hnka koffie 800x600 kopie

Een kantoor kan op vele manieren ingericht worden. Elke organisatie heeft zijn specifieke wensen wat betreft uiterlijk. Daarnaast moeten de kantoren uiteraard wel functioneel zijn. Hieronder staat een voorbeeld van een fraaie kantoorruimte. Deze -en vele andere fraaie kantoorruimten- staan overigens aangeboden op www.SKEPPonline.nl. SKEPP online kan u dus zeker verder helpen bij uw zoektocht naar toffe kantoren!

ZUID HOLLANDLAAN 7 DEN HAAG 544A7364C5FAC full 1

De foto's uit de deze blog zijn gemaakt in de volgende kantoorpanden:

Foto 1: Louis Couperusplein 2 - Den Haag

Foto 2: Weg der Verenigde Naties 1 - Utrecht

Foto 3: Van Diemenstraat 20-200 - Amsterdam

Foto 4: Zuid Hollandlaan 7 - Den Haag

In onze volgende blog beschrijven we op welke manier productiever gewerkt kan worden. Houdt onze blog dus regelmatig in de gaten!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure