Zo matcht jouw bureau bij de kantoorinrichting

  • Door Marlin Bos
  • dinsdag 23 juli 2019

Heb jij jouw kantoorinrichting bijna helemaal af? Dan is het hoog tijd om aan de laatste klus te beginnen: het perfectioneren van jouw bureau! Je hebt er natuurlijk bij het inrichten van het kantoorpand al bedacht dat de kantoorinrichting in balans moet zijn. Het inrichten van de bureaus neemt even wat tijd in beslag, maar met onderstaande tips ben je verzekerd van succes!


06 activity based werken volg vele bedrijven

4 musthaves voor jouw bureau en kantoorinrichting

We richten ons in dit blog op accessoires die de productiviteit mogelijk verhogen én goed passen bij jouw kantoorruimte. Op een bureau is nu eenmaal niet veel ruimte en je kunt moeilijk alles op je bureau laten liggen. Daarom hebben wij een shortlist van vier items voor jouw kantoorinrichting.

Kantoorruimte gustav mahlerlaan 1212Je kunt moeilijk alles op je bureau laten slingeren, bepaal daarom welke items voor jou belangrijk zijn.

1. Opgeruimd staat netjes in jouw kantoorinrichting

Voldoende opbergmogelijkheden zijn onmisbaar in ieder kantoorpand, dus ook jij hebt voldoende ruimte nodig om alle spullen op te bergen. De keuze hierin is uitgebreid. Zo kun je kiezen voor de bekende stapelbare opbergbakjes, maar je kunt ook kiezen voor originele opbergmogelijkheden. Wat vind je bijvoorbeeld van bakjes met betonlook voor op jouw bureau? Dat past perfect bij een industriële kantoorinrichting.

Kantoorruimte Jachthavenweg 109 A Een andere opbergmogelijkheid is een opbergkastje onder je bureaudesk.

2. Persoonlijke items in jouw kantoorpand

Persoonlijke items van werknemers zijn ontzettend belangrijk in iedere kantoorruimte. Kantoorkamers en werkplekken worden een stuk sfeervoller met items die van huis zijn meegenomen. Bovendien voelen werknemers zich vaak nóg meer thuis op hun werkplek als er hier en daar persoonlijke items te vinden zijn. Het is helemaal niet ingewikkeld om deze op een leuke manier in jouw kantoorruimte te plaatsen. Door bijvoorbeeld overal dezelfde fotolijsten te gebruiken, weet je zeker dat de persoonlijke items naadloos aansluiten in jouw kantoorinrichting.

Flexplekken in de kantoorruimte Met foto's voeg jij gemakkelijk persoonlijkheid toe aan de kantoorinrichting.

3. Een ergonomische kantoorinrichting

We zien steeds vaker dat gezondheid met de dag belangrijker wordt op kantoor. Waar we eerder nog akkoord gingen met een standaard bureaustoel en een bureau dat ongeveer op de juiste hoogte stond, zijn we inmiddels veel verder met ergonomische kantoormeubelen en -accessoires.

Bij ergonomische kantoormeubelen denk je al snel aan een bureau, een stoel en een laptopsteun, maar wist je dat er veel meer te vinden is om de gezondheid van jouw werknemers te waarborgen? Hiervoor moet je vooral kijken wat er zoal óp het bureau toegevoegd kan worden. Ergonomische toetsenborden, muizen en trackpads mogen niet meer ontbreken op de bureaus in jouw kantoorpand!

Gezondheid op kantoor wordt met de dag belangrijker. 

4. Strakke planning met een to-do list op ieder bureau

We zijn dagelijks druk bezig om zo efficiënt mogelijk te werken. Dat zal bij jou in het kantoorpand niet anders zijn. De eerste stap naar een zo efficiënt mogelijke werkdag is een strakke planning. Zo’n planning is alleen mogelijk met voldoende overzicht in de agenda en op de to-do list. Zorg er dan ook voor dat er voldoende inzicht is in de dagelijkse planning in jouw kantoorinrichting. Terwijl agenda’s vaak online worden bijgehouden, hechten mensen nog wel waarde aan een tastbare to-do list. Leg op iedere werkplek zo’n lijst neer en je zult je verbazen over de productiviteit.

Kantoorruimte Stadsplateau 7 Utrecht Zorg dat werknemers in het bezit zijn van een to-do list.

Aan de slag met jouw bureaus en kantoorinrichting

Iedereen heeft andere items op zijn of haar bureau liggen, maar opbergmogelijkheden, ergonomische hulpmiddelen en een to-do list zijn items die voor iedereen van groot belang zijn. Door persoonlijke items toe te voegen, zorg je bovendien voor een sfeervolle kantoorinrichting. Zorg dat jij vandaag nog aan de slag gaat met je bureaus en kantoorinrichting.

 

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure