Zo creëer je een inspirerende vergaderruimte

  • Door Yentl Duchatteau
  • maandag 21 februari 2022

Vergaderen of brainstormen kan soms uren duren. Een inspirerende vergaderruimte is dan wel zo fijn. Naast dat het voor een fijne werksfeer zorgt, is het vergaderen een stuk effectiever. Door een inspirerende vergaderruimte worden creatieve ideeën gestimuleerd en worden we dus productiever. Benieuwd hoe je een inspirerende vergaderruimte creëert? Wij geven je 5 tips.


Creëer een inspirerende vergaderruimte met deze 5 tips

Wil je overleggen? Dan raden we aan om dit in een vergaderruimte te doen. Vergaderen op de werkvloer brengt verschillende nadelen met zich mee. Je hebt minder privacy, meer geluidsoverlast en daardoor meer afleiding. Maar hoe zorg je ervoor dat de vergaderruimte inspirerend is? De volgende 5 tips helpen je hierbij.

IMG 89433Maak een aparte ruimte voor vergaderingen om afleiding te voorkomen

1. Plaats een vergaderbox

Wist je dat er flexibele vergaderboxen zijn? De boxen plaats je op elke gewenste plek in je kantoorruimte. Een groot voordeel van de flexibele meetingboxen? Ze zijn binnen no-time opgebouwd én vragen geen rigoureuze verbouwingen. De wanden van de vergaderboxen zijn van glas of akoestisch bekleed, zo word je wél geïnspireerd door wat er om je heen gebeurt, maar heb je er geen last van.

IMG 9423 1 minsNiet alleen zijn meetingboxen praktisch, maar ook nog eens een lust voor het oog!

 

Wil je de indeling van de kantoorruimte veranderen? Dan plaats je de vergaderbox eenvoudig op een andere plek. De meetingboxen zijn er in alle soorten en maten. Wil je een extra ruimte voor telefonische of online meetings? Kies dan een phonebox of een kleinere meetingbox zoals meetingbox Stockholm. De vergaderboxen worden standaard zonder interieur geleverd. Kan jouw vergaderinterieur wel een opfrisbeurt gebruiken? Kies dan uit ons ruime aanbod vergadertafels en vergaderstoelen.


Lees alles over meetingboxen

2. Staand vergaderen

Wist je dat staand vergaderen een stuk gezonder is én het vergaderen daardoor nog effectiever is? Wanneer je achterover leunt op een stoel, voel je niet de haast om de vergadering af te ronden. Staand vergaderen aan een bar- of statafel zorgt ervoor dat je je beter focust, maar ook dat de vergadering niet langer duurt dan nodig. Niemand staat namelijk graag langdurig. Wanneer de vergadering nou eenmaal veel tijd in beslag neemt omdat het onderwerp zich ervoor leent, schuif je eenvoudig barkrukken aan de bartafel waardoor je kunt switchen tussen zittend en staand vergaderen.

3. Creatief vergaderen

Waarom vergaderen aan een standaard tafel en op een standaard stoel? Think outside the box en ga een keer voor iets anders. Een creatieve omgeving zorgt ervoor dat creatieve ideeën worden gestimuleerd. Plaats een social swing, beachhouse of treehouse in jouw vergaderruimte en laat de creativiteit de vrije loop.

be97317e d1b5 41b4 9b8a 5b97a7b469e0Stimuleer de creatieve geest met een inspirerende vergaderruimte!

4. Creëer een inspiratiemuur

Een inspirerende vergaderruimte zit ‘m niet alleen in het meubilair. Ook de muren spelen een rol bij het creëren van inspiratie. Verf de muren in inspirerende kleuren of maak een inspiratiemuur. Hang bijvoorbeeld grote posters op van inspirerende personen, motiverende quotes of kleurrijke foto’s.

Ook materialen zorgen voor inspiratie. Kies bijvoorbeeld voor een behang met een 3D structuur of creëer een plantenwand. Wist je dat oranje een inspireerde kleur is? Het stimuleert onze creativiteit en zorgt ervoor dat we actiever worden. Precies wat je tijdens een vergadering nodig hebt.

Vergaderruimte 14Ga voor een inspirerende muur en prikkel de creativiteit! 

5. Maak de vergaderruimte af met styling en accessoires

Accessoires op kantoor zoals kussens, planten, vloerkleden, vazen en beelden kleden de vergaderruimte aan. Het zorgt voor een fijne sfeer. Wist je dat deze accessoires eigenlijk ook heel inspirerend zijn? Dat beeldje kan net voor dat ene goede idee zorgen. Moeite om zelf de juiste accessoires bij elkaar te zoeken? Kies dan voor een afstijlpakket.

FFH7370sMaak je ruimte compleet met accessoires!

Aan de slag: creëer je eigen inspirerende vergaderruimte

Ga zelf aan de slag met de bovenstaande tips om jouw vergaderruimte inspirerend te maken. De juiste ingrediënten heb je, nu is het aan jou om er iets moois van te maken. Gebruik Officeplanner om jouw vergaderruimte virtueel in te richten. Besteed je dit liever uit? Onze experts helpen je graag! Met onze expertise ben je ervan verzekerd dat er een inspirerende vergaderruimte wordt gecreëerd.


Neem contact op 

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure