Zo concentreer jij je in een inspirerende kantoorinrichting

  • Door Marlin Bos
  • dinsdag 25 juni 2019

Heb jij toevallig een vissenkom in jouw kantoorinrichting? Die vis heeft een betere aandachtsspanne dan wij. Hij kan zich dus langer concentreren dan jij en ik… Hoog tijd om daar iets aan te doen! In dit blog helpen we je op weg met 7 handige tips voor concentratieplekken in jouw kantoorinrichting. Lees snel verder en ga er vandaag nog mee aan de slag!


06 activity based werken volg vele bedrijven

7 onmisbare concentratieplekken in jouw kantoorinrichting

Iedere kantoorinrichting heeft verschillende ruimtes die gemaakt zijn voor bepaalde taken: samenwerken, overleggen, vergaderen en geconcentreerd werken. Er is vaak volop aandacht voor samenwerken, overleggen en vergaderen. Geconcentreerd werken schiet er daardoor nog wel eens bij in en dat is zonde! Gelukkig zijn er legio oplossingen om goede concentratieplekken in jouw kantoorinrichting te verwerken. Op die manier heb je het beste van twee werelden: een inspirerende kantoorinrichting mét de mogelijkheid om je terug te trekken!

1. Zorg voor belhokjes in jouw kantoorinrichting

We beginnen onze lijst vol tips met een eenvoudige oplossing om geluidsoverlast tegen te gaan. Belhokjes zorgen er niet alleen voor dat de beller in kwestie zonder geluidsoverlast kan bellen, ze zorgen er ook voor dat kantoorgenoten van de beller in alle rust verder kunnen werken. Bovendien ben je met een telefoongesprek in een belhokje nét wat meer verzekerd van privacy.

Belhokjes zorgen er voor dat collega's in alle rust verder kunnen werken.

Een belhokje kun je in alle soorten en maten verwerken in jouw kantoorinrichting. Een ongebruikte kantoorkamer werkt prima, maar je kunt ook kijken of je een telefooncel op de kop kunt tikken. Misschien is dat even beetje werk, maar met een telefooncel als belhokje heb je direct een perfecte eyecatcher in jouw kantoorinrichting!

Kantoorruimte huren aan prins bernhardplein 200Een ouderwetse telefooncel in jouw kantoorinrichting, hoe vet is dat!

2. Plaats een glazen box in jouw kantoorruimte

Een glazen box in jouw kantoorinrichting zorgt ervoor dat snelle overlegjes niet meer in een kantoorkamer of kantoortuin plaatsvinden, maar in de glazen box. Zo voorkom je dat anderen gestoord worden door kort overleg en uit hun concentratie raken. Het voordeel van een glazen box is dat je eenvoudig ziet of er ruimte is om even te overleggen. Daarnaast passen de glazen wanden altijd in jouw kantoorinrichting. Je hoeft je dus niet druk te maken om de uitstraling van jouw kantoorpand. Een glazen box zorgt juist voor een flinke upgrade van jouw kantoorinrichting.

Glazen box in de kantoorinrichtingKies ervoor om verschillende overleggen door te brengen in een glazen box.

3. Regel een goede structuur in jouw kantoorpand

De eerste stap naar een goede concentratie is een goede planning. Deze tip gaat dus eigenlijk niet over de kantoorinrichting, maar je kunt jouw kantoorunit wél inrichten met accessoires die bijdragen aan een goede structuur. Denk hierbij aan whiteboards of schoolborden in de kantoorinrichting waar de planning opgeschreven kan worden. Zo houdt iedereen de dag- of weekplanning in het oog en is het eenvoudiger om geconcentreerd te werken.

Je kunt jouw kantoorunit inrichten met accessoires die bijdragen aan een goede structuur.

4. Maak flexwerkplekken in jouw kantoorunit

Door een aantal flexwerkplekken te creëren in jouw kantoorinrichting, zorg je ervoor dat werknemers zelf een fijne plek kunnen kiezen om te werken. Hun vaste werkplek is niet voor iedere taak de meest ideale plek. Soms is het juist fijn om wat rumoer om je heen te hebben, maar soms wil je juist graag ergens anders zitten.

Flexwerkplekken zijn niet alleen handig voor werknemers die even hun eigen werkplek willen verwisselen voor iets anders, ze zijn op allerlei manieren in te zetten. Moet er ineens overlegd worden tussen mensen die niet bij elkaar in de buurt zitten in jouw kantoorpand? Dan is een flexwerkplek ideaal om alsnog bij elkaar te kunnen zitten.

Kantoorruimte huren koningin julianaplein 10 Een koptelefoon is een concentratie verhogende oplossing waar je vandaag nog mee kunt beginnen!

5. Een koptelefoon verhoogt de concentratie

Een koptelefoon heeft, zoals je zult verwachten, geen invloed op de uitstraling van jouw kantoorinrichting. Het is dus echt een concentratie verhogende oplossing waar je vandaag nog mee kunt beginnen. Met een koptelefoon kunnen werknemers een signaal afgeven of lekker naar hun favoriete muziek luisteren. De boodschap van mensen met een koptelefoon is vaak dat ze liever niet gestoord worden.

Een koptelefoon heeft eigenlijk alleen maar voordelen en heeft geen invloed op jouw zorgvuldig samengestelde kantoorinrichting.

Muziek kan zelfs bijdragen aan de productiviteit. Een koptelefoon heeft eigenlijk alleen maar voordelen en heeft geen invloed op jouw zorgvuldig samengestelde kantoorinrichting. Als jij werknemers hebt die zich graag beter willen concentreren, is dit de oplossing om vandaag nog naar op zoek te gaan!

6. Maak een fleurige scheidingswand met planten

Planten vrolijken iedere kantoorinrichting op, dus ook die van jou! Planten zorgen voor meer zuurstof en hebben daardoor verschillende voordelen voor iedereen. Zo zorgen planten voor een betere concentratie, een lager stresslevel en een betere sfeer op kantoor. Er is echter meer! Je kunt planten ook gebruiken als slimme scheidingswand om je beter te kunnen concentreren.

Kijk je bijvoorbeeld vaak per ongeluk recht in de ogen van de collega tegenover je? Zet er een grote plant tussen en je wordt daar niet meer door afgeleid. Hetzelfde geldt natuurlijk voor links en rechts naast je. Voor iedere kantoorinrichting zijn bijpassende planten te vinden, maar de gatenplant past overal bij én zorgt met zijn grote bladeren voor privacy.

Kantoorruimte Databankweg 26Kies voor planten als scheidingswand zo voorkom je dat werknemers afgeleid worden.

7. Nog even over die goudvis in kantoorruimtes

Heb je nog geen vis of ander dier op kantoor? Dan is het hoog tijd om er een aan te schaffen. Een kantoordier verlaagt stress, werkt therapeutisch en vrolijkt werknemers op. Stressvrije en vrolijke werknemers hebben veel minder moeite om zich te concentreren. Zo is er toch nog een kans dat we de goudvis verslaan op het gebied van concentratie.

Een kantoordier verlaagt stress, werkt therapeutisch en vrolijkt werknemers op.

Je hoeft je trouwens niet druk te maken om jouw kantoorinrichting als je overweegt om een kantoordier te nemen. Veel dieren zijn al tevreden met wat eten, water en een lekkere slaapplek. Wil je toch man tegen man (of vrouw tegen vrouw) de strijd aan met de goudvis? Neem dan een vis op kantoor. Zo’n beestje is al tevreden als hij niet in de zon zwemt en heeft nauwelijks invloed op jouw kantoorinrichting.

Een uitgebalanceerde kantoorinrichting mét concentratieplekken

Hoe staat het met de concentratieplekken in jouw kantoorinrichting? Ben je al een eind op weg of kan er nog veel winst behaald worden? Het is belangrijk om in jouw kantoorpand te zorgen voor verschillende werkplekken voor samenwerking, overleggen, vergaderen én concentreren. Zo heb je een goed uitgebalanceerde kantoorinrichting die voor iedereen een passende werkplek heeft. Zodra je de werkplekken op een rijtje hebt, kun je gaan werken aan structuur, koptelefoons of planten in jouw kantoorinrichting.

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure