Welke kantoormeubelen mogen niet ontbreken in jouw bedrijfskantine?

  • Door Yentl Duchatteau
  • vrijdag 15 oktober 2021

Kantoormeubelen zijn essentieel in een bedrijfskantine. Lunch samen met je collega’s aan een grote tafel, kom tot rust in een comfortabele fauteuil of houd de vrijmibo aan een bartafel. Kortom: de bedrijfskantine is zonder kantoormeubilair niet compleet. Maar welke kantoormeubelen mogen in deze ruimte absoluut niet ontbreken? In deze blog vertellen we je er alles over!


De bedrijfskantine: even geen werk

De bedrijfskantine is de plek waar je even een break neemt van je werkzaamheden. Of het nou is voor een lunch of een kop thee: je wilt even uit de werkomgeving. Waar het kantoormeubilair in de kantoorruimte meer gericht is op productiviteit, is dat bij een bedrijfskantine het tegenovergestelde. Hier staat ontspanning en service centraal en daar passen andere kantoormeubelen bij. Benieuwd welke kantoormeubelen echt niet mogen ontbreken in jouw bedrijfskantine? Wij hebben 5 tips voor je samengesteld.

Vleutensevaart 100 Utrecht 3Kom tot rust tijdens een lange werkdag in jouw bedrijfskantine

✅ (Eet)tafels en stoelen

Tafels en stoelen zijn natuurlijk essentieel tijdens de lunchpauze. Kies in de bedrijfskantine voor tafels en stoelen die aansluiten bij de kantoorinrichting. Bijvoorbeeld tafel Hamar en stoel HAY AAC22 bij een moderne kantoorinrichting. Of een combinatie van hout en zwart, zoals tafel Osnabrück en Dutchbone stoel Scuola, welke tot zijn recht komen in een industriële stijl.

✅ Lunchmeubel & koffiemeubel

Een lunchmeubel en een koffiemeubel mogen in de bedrijfskantine natuurlijk niet ontbreken. Het is een stukje service naar je werknemers toe. Kies voor een lunchmeubel en koffiemeubel die aansluiten bij de stijl van je kantoor. Het lunchmeubel en het koffiemeubel van Officekit zijn echte eyecatchers in de bedrijfskantine. De combinatie van hout, staal en donkergroene tegels past perfect bij een industriële kantoorinrichting. Maak de Officekit set compleet met het koelmeubel. Hierin bied je bijvoorbeeld gekoelde dranken, broodjes en salades aan.

8191ee9d ae19 44f7 aae7 3be7ed43020bHaal elke ochtend verse koffie bij het koffiemeubel

✅ Een loungeplek

Naast dat de bedrijfskantine de ruimte is waar geluncht wordt, is het ook belangrijk dat jouw collega's hier tot rust komen. Even een kopje koffie in een relax fauteuil of met de krant neerploffen op een loungebank. Deze loungeruimte loskoppelen van de lunchplek? Plaats dan akoestische schermen of roomdividers om 2 gescheiden ruimtes te creëren.

✅ Een bartafel met barkrukken

Het is misschien niet gelijk waar je aan denkt, maar een bartafel met barkrukken is multifunctioneel in een bedrijfskantine. Overdag wordt het gebruikt als lunchtafel en op vrijdagmiddag is dit de plek voor de vrijdagmiddagborrel. Daarnaast geeft de afwisseling van hoge en lage tafels een speels effect aan de bedrijfskantine. Kies bijvoorbeeld voor bartafel Dresden en kruk Revolver of bartafel Motala en de HAY AAS32 barkruk.

Stadsplateau 7 WTC Utrecht 27Hebben jullie elke week een vrijdagmiddelborrel?

✅ Vergeet de kantooraccessoires niet!

De basis van jouw bedrijfskantine staat met de bovenstaande kantoormeubelen, maar vergeet de kantooraccessoires niet. Voeg een vloerkleed, planten, bijzettafels, kussens, vazen en kunst voor aan de muur toe en voilà, er is sfeer! Ben je zelf niet zo’n held met het samenstellen van accessoires? Kies dan voor een afstijlpakket.

Hulp nodig met het inrichten van jouw bedrijfskantine?

Met bovenstaande tips kun je zelf aan de slag met het inrichten van jouw bedrijfskantine. Extra tip: gebruik Officeplanner en richt de ruimte alvast virtueel in. Het inrichten van een bedrijfskantine neemt aardig wat tijd in beslag. We kunnen ons voorstellen dat je genoeg andere taken hebt liggen. Het inrichten van de bedrijfskantine besteed je dan liever uit. Onze kantoorexperts helpen je graag met het samenstellen van een collectie aan kantoormeubelen en accessoires voor jouw bedrijfskantine. Natuurlijk met de garantie dat de essentiële kantoormeubelen niet in jouw bedrijfskantine zullen ontbreken.


Neem contact op met onze kantoorexperts!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure