Wat zijn de voordelen van een kantoor als clubhuis?

  • Door Floris Roelfsema
  • woensdag 26 mei 2021

Door het coronavirus heeft het kantoor een andere rol aangenomen. Het kantoor is niet meer alleen de plek voor het uitvoeren van je werk, maar dient ook als clubhuis. Een plek om samen te komen, om te ontspannen, met collega’s te socializen en ideeën tot leven te brengen. Het kantoor als clubhuis brengt veel voordelen met zich mee. In deze blog lees je over de voordelen en leer je hoe je jouw kantoor tot een clubhuis kunt veranderen.


De verandering van het traditionele kantoor

Het kantoor neemt dus een andere functie aan, die van een clubhuis. Bij SKEPP noemen we deze verandering van het kantoor naar clubhuis; New Work. Met een New Work kantoorinrichting neem je afscheid van de standaard traditionele kantoorinrichting en verwelkom je een trendy, dynamische werkomgeving. Deze New Work werkomgeving is heel belangrijk. Dankzij het coronavirus moeten we (meer) thuiswerken en is het gemis van sociale interactie groot. Met het kantoor als clubhuis zorg je voor meer sociale contacten. Dit is slechts één voordeel, lees snel verder voor alle voordelen van het kantoor als clubhuis!

Flexibiliteit staat centraal bij het kantoor als clubhuis

Van een flexibele kantoorinrichting tot aan flexibele werktijden, alles is mogelijk. Vaste werkplekken zijn verleden tijd. Het kantoor als clubhuis bestaat uit 4 zones; Conference, Connect, Cowork en Concentrate. Bepaal zelf in welke zone jij werkt. Moet je je volledig concentreren? Dan werk je in de Concentrate werkzone. Bijkletsen met je collega’s over het weekend? Kom dan samen in de Connect werkzone onder het genot van een kop koffie. Meeting op de planning? Neem plaats aan de vergadertafel in de Conference werkzone. Zoek je inspiratie en wil je ideeën uitwerken? Neem dan plaats in de Cowork werkzone!

Kastanjelaan 400 9579Het kantoor als clubhuis is super flexibel en open ingericht.

Je kunt dus volledig zelf bepalen in welke werkzone jij jouw werkdag doorbrengt. Misschien zijn flexibele werktijden wel iets voor jou. Ben jij een ochtendmens? Begin de dag dan op tijd zodat je eerder klaar bent. Slaap je liever uit? Dan is het wel fijn dat jouw werkdag iets later begint. Ben jij een ochtend- of avondmens? In beide gevallen past New Work perfect bij jou!

Met het kantoor als clubhuis verbeter je de bedrijfscultuur

Door de verandering van het kantoor naar clubhuis verbeter je de bedrijfscultuur. Dit is super belangrijk maar wordt vaak over het hoofd gezien. Een goede bedrijfscultuur bepaalt namelijk hoe iedereen zich op de werkvloer voelt. Iedereen wil natuurlijk een goede teamgeest. Het bepaalt namelijk hoe je met je collega’s omgaat en hoe succesvol je bedrijf is. Dankzij de werkzones bevorder je de sfeer in het team. Met een goede bedrijfscultuur haal je nog meer voordelen naar de werkvloer. Je stimuleert de saamhorigheid tussen jou en je collega’s en bevordert de algehele werksfeer! Er is ook minder ziekteverzuim. Win-win toch?

Pettelaarpark 84 5357Dankzij het New Work principe boost je de teamgeest!

Zorg voor een betere samenwerking

Bij het kantoor als clubhuis bepaal je dus zelf in welke werkzone je werkt en hoe laat je begint. Door het switchen tussen werkzones kom je je collega’s vaker tegen. Misschien werk je door de nieuwe kantoorinrichting wel samen met collega’s waar je eerder nooit mee hebt samengewerkt. Je leert ze daardoor beter kennen. Dit leidt tot nieuwe samenwerkingen en frisse inzichten. Deze vrijheid en flexibiliteit brengt ook als voordeel ‘productiviteit’ met zich mee. Het is namelijk bewezen dat je productiever en efficiënter werkt wanneer je jouw eigen werkdag kunt bepalen! Hoe deel jij jouw dag in?

Kastanjelaan 400 9387Neem plaats in de Cowork werzone! Dé plek om met collega's samen te werken.

Je verspilt geen kostbare kantoorruimte

Het kantoor als clubhuis is een onderdeel van het New Work principe. Deze inrichting kenmerkt zich door haar flexibiliteit. Door te werken in zones benut je het vloeroppervlak optimaal. Pin je niet vast op het plaatsen van muren in het kantoor, letterlijk en figuurlijk! SKEPP creëert de 4 werkzones zonder muren te plaatsen. Je kunt erg goed ‘afgezonderde’ ruimtes creëren door kantoormeubilair te gebruiken als scheidingswand. Dit is niet alleen erg efficiënt maar ook stijlvol! Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan aan de slag met de SKEPP Officeplanner tool. Hier kun je eenvoudig jouw kantoorruimte digitaal inrichten. 

connect2Dankzij onze tool maak je eenvoudig jouw kantoorinrichting naar wens!

New Work; dé nieuwe kantoorinrichting

Benieuwd hoe jij van deze voordelen kunt profiteren? Breng verandering in jouw kantoorinrichting! Download de gratis New Work brochure en ga aan de slag met jouw kantoorinrichting. In de brochure zijn alle werkzones uitgelicht en zie je welke producten je kunt gebruiken. Wat ook erg handig is, is dat je de voordelen per werkzone kunt zien. Zo weet je precies waar jouw bedrijf de focus op moet leggen. Wil jij de gratis brochure graag ontvangen?


Download de gratis brochure!

Aan de slag met jouw kantoorinrichting

Door het kantoor als clubhuis te gaan benutten profiteer je van diverse voordelen. Jouw kantoor verandert naar een dynamische werkomgeving waar flexibiliteit het uitgangspunt is. Door te werken in verschillende werkzones verbeter je de samenwerking tussen collega’s en werk je productiever en efficiënter. Het kantoor als clubhuis verbetert ook de bedrijfscultuur en de werksfeer. Door een betere werksfeer is er minder ziekteverzuim waardoor je meer werk gedaan krijgt. Als laatste benut je alle mogelijke ruimte die beschikbaar is op kantoor. Hulp nodig? Onze experts helpen je graag bij de realisatie van het kantoor als clubhuis.


Neem contact op met onze kantoorexperts!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure