Wat zijn de trends van 2021 op het gebied van kantoorinrichting?

  • Door Yentl Steenkamp
  • maandag 14 juni 2021

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van kantoorinrichting. Dit zie je onder andere terug in kleurgebruik, kantoormeubilair en de lay-out van de kantoorruimte. Kantoorhonden, ontspanningsruimtes en een biophilic design waren vorig jaar de kantoortrends. Blijven we deze terugzien op kantoor of maken deze plaats voor nieuwe trends? Kortom: wat zijn de trends van 2021 op het gebied van kantoorinrichting? Je leest er alles over in deze blog.


Kantoorinrichting anno 2021

Nu de coronamaatregelen steeds meer versoepelen, gaan we weer vaker naar kantoor. Een goed moment om de kantoorinrichting onder de loep te nemen. Sluit het kantoor nog wel aan op de trends van 2021? First things first, want wat zijn de trends van 2021 op het gebied van kantoorinrichting eigenlijk? Flexibiliteit, groen, ergonomie en kleur zijn de kantoortrends van 2021 in een notendop. Meer weten? Lees dan snel verder.

Flexplek5Flexibiliteit, groen en ergonomie zijn dé kantoortrends van 2021!

Hybride werkplekken

De afgelopen anderhalf jaar was thuiswerken meer regel dan uitzondering. Dat hybride werken één van de kantoortrends van 2021 is, is dan ook niet zo gek. Maar wat is hybride werken precies? Het houdt in dat werknemers werken wanneer en waar zij dat willen; kortom locatie onafhankelijk werken op flexibele tijden. Hou hiermee ook rekening op kantoor. Het hebben van vaste werkplekken behoort tot het verleden en de flexplekken zijn in opkomst.

Flexplekken stimuleert het hybride werken en zorgt voor meer flexibiliteit op kantoor. Bij een flexplek is het belangrijk dat je voor een verstelbaar bureau kiest. Zo stelt elke werknemer het bureau in op de gewenste hoogte en kan iedereen van deze werkplek gebruikmaken. Kies daarnaast een bijpassende verstelbare bureaustoel et voila: het hybride werken kan beginnen.

Hybride werken is locatie onafhankelijk werken op flexibele tijden, iets voor jou?

Breng de natuur naar kantoor

Dit is eigenlijk een blijvende trend die we elk jaar weer terugzien: groen op kantoor. Er zitten veel voordelen aan planten op kantoor. Naast dat planten een zuiverende werking hebben, hebben ze een positief effect op de productiviteit, concentratie en creativiteit. Over geluidsoverlast hoef je je met planten ook minder zorgen te maken, ze zorgen namelijk voor een goede akoestiek. Ook zijn ze sfeerverhogend en stress verlagend, kortom: meer werkplezier dankzij planten op kantoor. Wist je trouwens dat planten het ziekteverzuim reduceren? Ga dus voor groen!

Kastanjelaan 400 9372 1Planten op kantoor brengen veel voordelen met zich mee. Heb jij al planten op kantoor?

Ergonomisch kantoormeubilair

Het welzijn van je werknemers was altijd al belangrijk, maar in 2021 wordt dit nog meer benadrukt. Ergonomisch werken kan klachten voorkomen en zorgt ervoor dat werknemers productiever zijn. Kantoormeubilair zoals een zit-sta bureau of een ergonomische bureaustoel zorgen voor de juiste werkhouding. Ook kantooraccessoires zoals een ergonomisch toetsenbord, polssteun, laptopstandaard of ergonomische muis kunnen hieraan bijdragen. Hoe zorg jij voor ergonomie op kantoor?

Lugana 13Met de bySKEPP bureaustoel Lugana weet je zeker dat je goed zit.

Voeg kleur toe

In 2021 zien we meer kleur terug op kantoor, wees niet bang om voor een gedurfde kleur te gaan. Kleur op kantoor geeft de ruimte niet alleen meer warmte en sfeer, het is ook nog eens goed voor de creativiteit en het humeur van je werknemers. Win-win situatie toch? Dus, voor welke kleuren ga jij? Het betekent niet direct dat je alle muren moet aanpakken, kleur voeg je ook eenvoudig toe door middel van kantoormeubilair en accessoires. Poef Gerona Oranje, fauteuil Vieni plus en fauteuil Booi geven jouw kantoorruimte gelijk een kleurrijke boost. Hoe laat jij kleur terugkomen op kantoor?

IMG 7822Voeg kleur toe op kantoor, dit bevordert creativiteit en het humeur van je collega's.

Pas de kantoorinrichting trends van 2021 toe

Nu je op de hoogte bent van de laatste kantoortrends rest je nog één ding: de trends zelf toepassen op jouw kantoorruimte. Wist je dat je via Officeplanner je kantoorruimte eenvoudig virtueel een make-over kan geven? Zo weet je direct of de ruimte groot genoeg is voor hybride werkplekken en of die gekleurde stoelen mooi tot zijn recht komen. Ideaal toch? Heb je hulp nodig of geef je dit liever uit handen? Onze kantoorexperts helpen je graag om de kantoortrends van 2021 terug te laten komen in jouw kantoorruimte.


Neem contact op met één van onze kantoorexperts!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure