Voor welk bureau type moet jij kiezen?

  • Door Zoë Koedam
  • woensdag 29 september 2021

Een ergonomische werkplek begint bij een verantwoord bureau. Hierbij is het belangrijk om goed te kijken naar het type bureau dat bij jouw werkzaamheden past. Zit je bijna de hele dag achter je computer? Of ben je juist veel in de weer? Dat is van grote invloed op de keuze voor een bureau. Ben je benieuwd welk type bureau het beste bij jou en je werkzaamheden past? Lees dan snel verder!


Hoeveel verschillende bureaus zijn er?

Denk eens aan een bureau; wat komt er dan als eerste in je gedachten? Inderdaad, een rechthoekig blad met 4 poten. Maar naast een vierpoot bureau zijn er nog enorm veel andere bureau types. Kies bijvoorbeeld voor een zit-sta bureau, een directiebureau of zelfs een duo zit-sta bureau! Kortom, genoeg bureaus om uit te kiezen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek! Wij zetten al onze bureaus voor jou op een rijtje. Zo kies jij eenvoudig het type bureau dat past bij jouw werkzaamheden!

✅ Het standaard vierpoot bureau

Een klassiek vierpoot bureau; daar kan toch niks mis mee zijn? Dat ligt eraan. Breng jij de hele dag door aan jouw bureau? Dan is dit bureau slecht voor je lichaam. Waarom? Jouw lichaam heeft behoefte aan meer comfort en ook de mogelijkheid om staand te werken. Ben je de hele dag op pad of vergader je veel? Dan is een vierpoot bureau prima voor jou! Kies bijvoorbeeld voor bureau Kassel of bureau Tumba! Hoe stel je zo’n vierpoot bureau in? Met behulp van een inbussleutel staat jouw bureau binnen no-time op de juiste hoogte. Handig, toch?

Schermafbeelding 2021 09 18 om 10.12.40Een vierpoot bureau is geschikt voor teamleden die weinig achter hun bureau werken

✅ Een T-poot bureau

Eigenlijk is een T-poot bureau vergelijkbaar met een vierpoot bureau. Er is maar één verschil. Kun jij dat verschil al raden? Juist, er zitten geen 4 poten onder het bureau, maar 2 poten die onderaan splitsen in een T-vorm. Dit geeft het bureau een luxere en ruimtelijke uitstraling. Voor een T-poot bureau geldt hetzelfde als voor een vierpoot bureau. Werk je de hele dag aan het bureau? Dan is dit bureau type niet de juiste match voor jou. Zit je maar 3 tot 5 uur per dag achter je bureau? Ga dan wel voor een T-poot bureau. Kies voor T-poot bureau Vinno of Boden. Deze bureaus verstel je eenvoudig door middel van een drukknop.

Schermafbeelding 2021 09 24 om 08.48.40Ook een T-poot bureau past goed bij teamleden die weinig achter hun bureau werken

✅ Het directiebureau

In onze webshop vind je bureau Portland. Dit bureau heeft eigenlijk een dubbele naam. De Portland wordt namelijk gezien als directiebureau én is een elektrisch zit-zit bureau. Met bureau Portland heb je alles binnen handbereik. Het zit-zit bureau beschikt namelijk over een cabinet. Kies zelf of je dit cabinet aan de linkerkant of rechterkant van het bureau wilt hebben.

Werk je veel met documenten en moet je vaak printen? Dan is dit bureau ideaal! Door middel van het cabinet hoef je nooit meer je werkplek te verlaten! Stel het bureau eenvoudig in op de gewenste zithoogte en ga aan het werk! Helaas biedt dit bureau geen mogelijkheid om staand te werken. Breng je de hele dag aan het bureau door op kantoor? Dan is een zit-sta bureau een betere match voor jou!

Bureau Portland Autosecure MunsterZit-zit bureau Portland past goed in de directiekamer, maar ook in de open kantoortuin

✅ Een zit-sta bureau

Werk je veel tijd aan jouw bureau? Doe je lichaam een gunst met een zit-sta bureau. Een zit-sta bureau vermindert lichamelijke klachten én draagt bij aan je productiviteit en creativiteit. Ook verbrand je meer calorieën door staand te werken. Ideaal, toch? In onze webshop is er keuze uit handmatige zit-sta bureaus en elektrische zit-sta bureaus. Voor welk zit-sta bureau kies jij?

Bijna alle bureaus zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Zo past je nieuwe bureau altijd bij jouw kantoor interieur

Een handmatig zit-sta bureau verstel je door middel van een slinger of contragewicht. Zo krijg je ook meteen wat extra beweging! Wil je liever een elektrisch zit-sta bureau? Verstel met één druk op de knop het bureau naar de juiste hoogte. Wissel staand en zittend werken af om lichamelijke klachten te voorkomen, productiever en creatiever te worden én om extra calorieën te verbranden!

Demmersweg 3 Hengelo 30Een zit-sta bureau is ergonomisch, stimuleert je concentratie en creativiteit én vermindert lichamelijke klachten

✅ Het duo zit-sta bureau

Werk je veel samen met collega’s of heb je een Cowork zone op kantoor? Dan is een duo zit-sta bureau de uitkomst voor jou! Ook onze duo zit-sta bureaus zijn zowel handmatig als elektrisch verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor bureau Stand Up 140 of R 160. Dit bureau verstel je naar de gewenste hoogte door middel van een contragewicht. Super makkelijk, toch? Wat is het verschil tussen deze bureaus? Alleen het bladformaat. Het ene bureaublad is 140 cm breed en de andere 160 cm breed. Beide Stand Up bureaus zijn verstelbaar in hoogte tussen de 67 cm en 125 cm. Voor welke variant ga jij?

DSC09906 2Plaats meerdere duo zit-sta bureaus in de Cowork zone en geef de werksfeer een boost

 

Heb je liever een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau? Dan is het bureau Oslo Duo jouw partner in crime. Dit bureau heeft een (N)EN 527 certificering. Een (N)EN 527 certificering is een Europese norm voor de verstelbaarheid van zit-sta bureaus. Het vereiste verstelbereik ligt tussen de 68 cm en de 130 cm. Duo zit-sta bureau Oslo verstel je door middel van één druk op de knop tussen de 64,5 cm en 130,5 cm. Zo kan iedereen uit jouw team comfortabel aan dit zit-sta bureau werken.

Verminder het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Wissel staand en zittend werken af

De bureaublad grootte; hoeveel ruimte heb je nodig?

Een bureaublad is vaak verkrijgbaar in verschillende formaten. De meest voorkomende formaten zijn 120 cm, 140 cm, 160 cm, 180 cm en 200 cm breed. Vraag jezelf af hoeveel ruimte je nodig hebt voor jouw werkzaamheden. Sluit daar de keuze van het bureaublad op aan. Werk je veel met documenten of heb je persoonlijke items op je bureau staan? Dan heb je al gauw een bureaublad vanaf 160 cm breed nodig. Staan alleen je computer of laptop en een notitieboekje op jouw bureau? Dan is een bureaublad met een breedte van 120 cm of 140 cm al genoeg. Hoeveel ruimte heb jij nodig?

U Needle werkplekWelk formaat bureaublad past het beste bij jouw werkzaamheden?

Kies het bureau dat bij jou past!

Na het lezen van deze blog weet je welke bureau types er zijn. Weet jij al welk soort bureau bij jou past? Bestel dit bureau dan snel in de webshop! Wil je eerst zien hoe het bureau in jouw kantoorruimte tot zijn recht komt? Richt jouw kantoor virtueel in met onze Officeplanner tool! Er zijn veel verschillende bureau types. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een bureau? Neem contact op met onze kantoorexperts. Zij denken graag met je mee!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure