SKEPP inspiration | Zo maak je van jouw kantoor een eye-catcher

  • Door Jari Wesselink
  • vrijdag 22 september 2017

Wie o wie geeft de uitstraling van het kantoor een boost? Een voetbal- of tafeltennistafel, een niet te missen pantry of zelfs een bed op kantoor

Nathasja Vermaning, onze fotografe, reist naar allerlei kantoorpanden door heel Nederland om gave foto's te maken. Uiteraard komt ze zodoende de meest bijzondere en originele ideeën voor kantoorinrichting tegen om je kantoorruimte in te richten. In dit blog geven we je een aantal suggesties om van jouw kantoor een echte eye-catcher te maken!


08 kantoorinrichting uitbesteden

Goal! Denk aan ontspanning en sportiviteit in één: een tafelvoetbal

Het neemt steeds meer een vlucht op kantoren in Amsterdam, Rotterdam en andere plekken in ons land: een voetbaltafel om een potje te 'tafelvoetballen'. Tijdens pauzes, net voor of na werktijd even gretig gebruik maken van deze gadget. Een collega inmaken of een nederlaag incasseren, hoe dan ook: het zorgt naast een stukje teambuilding ook voor een nuttige maar bovenal te gek item als opvulling voor je kantoorruimte. Natuurlijk zijn de voetbaltafels in allerlei maten, kleuren en groottes verkrijgbaar. En niet elke voetbaltafel is een pronkstuk voor kantoor, maar onderstaande tafel is toch echt een juweeltje voor in het kantoorpand. Potje spelen? 

prachtige voetbaltafel kantoorgebouwOoit al eens zo'n prachtige voetbaltafel gezien?

Ruimtegebrek? Het alternatief: een bureau en tafeltennistafel in één

Geen ruimte voor zo'n tafel? Als je efficiënt met de ruimte omgaat is er wel degelijk plek voor een ontspanningsitem. Tover je bureau bijvoorbeeld tijdens de lunch of na je werkdag om in een tafeltennistafel. Zo heeft je bureau 2 functies, zowel werkgerelateerd als voor een beetje ontspanning. Klaar met vergaderen? Schuif je stoel aan, zet het netje op en spelen maar!

tafeltennistafel kantoorgebouw prachtig itemHoezo efficiënt ruimtegebruik?

Saaie pantry? Maak het aantrekkelijk met een bar of keukeneiland

Een van de meest onderbelichte ruimten op kantoor is de pantry of de keuken. Saai en weggedrukt in een hoekje, daar vind je ze vaak. Nergens voor nodig, wat ons betreft... Wat dacht je van een bar of een keukeneiland in de pantry? Gezellig met collega's een kopje koffie drinken of een telefoontje plegen aan de bar. Of wat te denken van de vrijdagmiddagborrel. 

Wij zijn verliefd op onderstaande keuken, het voorbeeld van hoe het ook kan! De gekleurde verlichting, de flessen wijn en de in het oog springende inrichting trekken gelijk de aandacht. Het totaalplaatje is prachtig. Vergelijk het eens met de pantry bij jullie op kantoor en zeg zelf, waar gaat je voorkeur naar uit? Deze pantry is echt een visitekaartje voor jouw bedrijf als je in dit kantoor in Utrecht besluit te huren. 

pantry in kantoor utrecht papendorp met wijnmuurEen ideale pantry voor een gezellige borrel in deze kantoorruimte in Utrecht Papendorp! Is het al vrijdagmiddag?

Een bed als eye-catcher in jouw kantoorruimte.. Ja, echt waar!

Comfortabele banken, een hoekje met fijne stoelen, loungezitjes of grote zitzakken. Dit alles kom je tegenwoordig steeds vaker tegen. Kantoren verschuiven steeds meer van zakelijke, traditionele omgevingen naar plekken waar jij en je collega's zich thuis voelen. The New York Times pakte uit met een onderzoek waaruit blijkt dat werknemers gelukkig worden van meer vrijheid en ontspanning. Resultaat: verhoogde productiviteit. 

Op onderstaande foto zie je een impressie van een kantoorpand van een verhuurder dat wel erg z'n best heeft gedaan om hieraan te voldoen. Zie hier: een hangend bed in de gemeenschappelijke ruimte! Of het bed ook daadwerkelijk gebruikt wordt weten we niet, maar dat dit een echte eye-catcher is, staat buiten kijf. Het trekt gelijk de aandacht, zorgt bovendien voor leuke gespreksstof en is een prachtig item in een grote ruimte. Slaap lekker!

design item op kantoor in amsterdamNee, het is niet de bedoeling dat je jouw werkdagen slapend doorbrengt.. maar zo'n prachtig bed geeft je kantoor een boost!

12 tientallen bedrijven profiteren flexibiliteit

Lees ook de vorige editie: SKEPP inspiration | Een Facebook-teller, belhuisjes en 3 andere design items die het gaan maken op kantoor

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure