SKEPP design | Trampoline de hotspot bij het creatieve concept BounceSpace in Eindhoven

  • Door Jari Wesselink
  • maandag 3 april 2017

BounceSpace Eindhoven: dé ideale werklocatie voor creatieve ondernemers en bedrijven

Aan de Bogert in Eindhoven Centrum staat dit bijzondere kantoorgebouw. Je vindt hier een mix van freelancers, start-ups en grotere organisaties. Met diverse opvallende attributen in de kantoorinrichting, 'BounceBoxen' en een bizar grote trampoline in de open ruimte is er voldoende uit te lichten over BounceSpace Eindhoven.


05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Voor de zesde editie van de rubriek 'SKEPP design' zoomen we in op het concept BounceSpace, bespreken we prachtige objecten en hebben we speciale aandacht voor de trampoline. Jorn van Lieshout, oprichter van het creatieve concept, komt aan het woord en licht toe wat zijn concept zo bijzonder én succesvol maakt.

entree kantoorpand bogert eindhoven creatieve sectorDe entree van het creatieve kantoorpand in Eindhoven.

Karakteristiek pand met creatieve entree en gelijkgestemde community

De kracht van BounceSpace is dat het zich heel nadrukkelijk focust op de volgende pijlers: binnenstedelijke locaties, karakteristieke panden, een creatieve entree en een gelijkgestemde community. Zowel het kantoorpand in Eindhoven als het andere kantoorgebouw in Amsterdam Centrum is gevestigd in het stadscentrum. In Eindhoven staan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks achter de rollende 'I Am One'-keuken voor een vers bereide lunch en ze verzorgen zo een unieke ontvangst.

Misschien dat het design van dit kantoor wel het best te omschrijven is met het woord 'on-kantoor-achtig'. "We staan voor kantoor herontdekt. We creëren een setting die heel anders is dan het traditionele kantoor. Vandaar dat je bij ons ook niet door een receptioniste wordt ontvangen, maar door jongeren die bezig zijn in de keuken of met de verzorging van andere taken in het pand. Dit zijn jongeren met een beperking of wat 'bagage'. Wij geloven erin dat die bijzondere opzet de juiste members aantrekt: innovatieve en progressieve denkers", zegt Van Lieshout.

Tijdens het evenement SKEPP pitch 2014 vertelt Van Lieshout voor de camera wat het concept inhoudt. Bekijk de video hieronder.

Samenwerken, elkaar inspireren en werk uitwisselen als members

Samenwerkingen, bijzondere projecten en vriendschappen onder de members is volgens Van Lieshout dagelijkse kost. "We bouwen aan een community met diverse achtergronden en specialiteiten, maar wel met enorm veel gelijkgestemdheid. Dat zorgt voor een bijzondere band en we zien dat het members, naast hulp en inspiratie, ook echt werk oplevert."

Een ruimte waar members bijvoorbeeld veel inspiratie op kunnen doen, is de recent opgeleverde loft in een nieuwe stijl. De bokszak in de loft komt uit de Vondelgym, dat gevestigd is in de Amsterdamse locatie van BounceSpace. "Daar heeft Arie Boomsma waarschijnlijk z'n zweet nog op weggewerkt", doelt Van Lieshout op het feit dat Boomsma eigenaar is van de sportschool.

loft kantoorpand eindhoven centrum bogert Een impressie van de recent opgeleverde loft in het kantoorgebouw.

Het atrium als uithangbord van het kantoorpand in Eindhoven

Het kantoorpand is het voormalig World Trade Center van Eindhoven, tegenwoordig een inspirerende werkomgeving. Loop BounceSpace Eindhoven binnen, speel in de entree een potje poolbiljart of neem een kop koffie in de 'Coffee Kitchen'. Je wordt vast aangetrokken door de open ruimte op de begane grond. "Dit grote atrium met een glazen koepel noemen we vaak de arena", vertelt Van Lieshout.

"In het hele kantoorgebouw zijn zichtlijnen naar elkaar. Opent een member aan de ene kant van het kantoorpand een deur, dan ziet hij een member aan de andere kant. Op welke etage dan ook." Naast de rollende keuken vind je in deze ruimte ook de 'BounceBoxen', de werk- en vergaderunits met een divers karakter. In de buitenste ring van de ruimte zijn meerdere flexibele werkplekken gecreëerd.

atrium open ruimte begane grond kantoorgebouw eindhovenEen panoramafoto van de indrukwekkende open ruimte op de begane grond.

Een trampoline op kantoor? Bij BounceSpace kan dat gewoon!

De open ruimte is in ieder geval een opvallende verschijning, iets wat je niet verwacht in een kantoorpand. De 'BounceBoxes', de rollende keuken, creatieve werkplekken en een huiselijke sfeer dragen hier allemaal aan bij. Toch is er één object dat het creatieve design en de 'on-kantoor-achtige' sfeer vooral samenvat. Dat is natuurlijk de bizar grote trampoline in deze ruimte. Leuk zo'n trampoline... Maar wat heb je er eigenlijk aan? "Het werkt mee aan de sfeer die we willen creëren, daarnaast wordt er af en toe echt gebruik van gemaakt", zegt Van Lieshout.

trampoline kantoorgebouw eindhoven bogert De trampoline in het atrium die iemand uittest, terwijl daaronder een meeting aan de gang is (rechts aan tafel: Van Lieshout).


De trampoline beslaat een groot deel van het atrium, het is 2,5 meter hoog en 5x5 meter groot. Toch is het niet storend, zoals te zien op de foto hierboven. Het zorgt voor levendigheid, een bijzondere sfeer en is één van de uithangborden van BounceSpace Eindhoven. Van Lieshout vertelt nog een grappige anekdote over de trampoline: "Na een feestje heeft een member 'bouncen' eens wat te letterlijk genomen om vervolgens betrapt te worden door de nachtelijke surveillance. De beveiliging en wij konden er wel om lachen."

Naast dat de trampoline het uithangbord is, kan het ook functioneel zijn. Bijvoorbeeld geen zin om de trap of de lift te nemen? Klim op de trampoline, bounce een aantal keer en je kunt ook op deze alternatieve wijze op de eerste verdieping komen. "Of er al eens iets mis is gegaan met een trampoline op 2,5 meter hoogte? Dan quote ik graag de bedenker van de trampoline, Lucas van member EVO-T: 'Het is een arena en daar sneuvelen weleens mensen'. Bouncen is dus volledig op eigen risico", grapt van Lieshout. Een trampoline op kantoor: een bijzonder fenomeen dat perfect past bij dit eigenzinnige kantoor in Eindhoven Centrum.

12 tientallen bedrijven profiteren flexibiliteit

Bekijk hieronder hoe de members van EVO-T gebruik maken van de trampoline in het atrium.

Lees ook: SKEPP design #5 | Wandschilderingen uit Esso-tijd schitteren nog altijd bij Spaces Den Haag

Lees ook: SKEPP design #4 | Gevlochten objecten als link naar de Secoya-stam bij Tribes Utrecht Papendorp

Lees ook: SKEPP design #3 | Guldenbiljetten verwijzen naar rijke historie bij Frame Offices Rotterdam

Lees ook: SKEPP design #2 | Levensechte paardlampen dé trekpleisters van Regus Vinoly

Lees ook: SKEPP design #1 | Kroonluchter Offices For You Breda overblijfsel van vroegere bierbrouwerij

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure