Katrolsysteem typeert monumentale karakter van nieuwe locatie The Office Operators in Amsterdam

  • Door Jari Wesselink
  • dinsdag 24 oktober 2017
  • 10

Nieuwe locatie van kantoorconcept op typisch Amsterdamse locatie is een combinatie van historische objecten en eigentijdse faciliteiten

Een typisch Amsterdams grachtenpand; een prachtige toevoeging aan de rijke portefeuille van het Amsterdamse kantoorconcept The Office Operators. Per november is het mogelijk om kantoorruimte van 2 tot 40 personen te huren in het kantoorpand aan de Herengracht. Het gebouw diende als woning, vestiging voor het Frans consulaat en hoofdkantoor van het kledingmerk Replay.


04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

In deze 11e editie van de rubriek 'SKEPP design' gaat Jari Wesselink van SKEPP in gesprek met Mark Graave, Sales Manager van The Office Operators. De geschiedenis van het monumentale pand komt aan bod, waar nog veel van te zien is. Voorbeelden? Hoge plafonds, nostalgische klokken en een immens katrolsysteem in de kantoorinrichting.

gevel grachtenpand herengracht amsterdam centrumHet kantoorpand van The Office Operators aan de Herengracht in Amsterdam.

Statig kantoorgebouw als 'unieke' toevoeging voor de portefeuille

"We hebben een sterke portefeuille in Nederland en België, ons netwerk bestaat uit 26 locaties. Dit groeit naar bijna 30 begin 2018. Maar we waren nog op zoek naar een monumentaal pand aan de grachtengordel", legt Graave uit waarom The Office Operators een nieuwe vestiging opent. "Als Amsterdams bedrijf wil je natuurlijk op een typisch Amsterdamse locatie zitten en dan is een grachtenpand natuurlijk prachtig. Uniek om dit pand uit 1710 in onze portefeuille te hebben."

De eerste huurders hebben getekend en er lopen nog onderhandelingen met een aantal partijen. Per 1 november gaat deze locatie open en zijn er dus al bedrijven die dan in het kantoorpand trekken. Een chique en statig kantoorgebouw op een centrumlocatie in onze hoofdstad waar het gaat bruisen.

impressie kantoorgebouw herengracht amsterdam centrumImpressie van het kantoorpand, waar een combinatie ontstaat van authentieke ruimten en moderne kamers.

Historische binnentuin aanwezig; buiten werken is mogelijk

Een monumentaal grachtenpand met authentieke details in de objecten. Kenmerkend zijn de ornamenten, hoge plafonds en prachtige binnentuin. "We hebben een theehuisje in de tuin, je hebt de mogelijkheid om buiten te werken én het is een perfecte plek om een borrel te organiseren. Dat is natuurlijk uniek aan een kantoor in de binnenstad", vertelt de Sales Manager enthousiast.

De grote vraag is natuurlijk wat deze locatie onderscheidt van andere locaties van het kantoorconcept. Graave legt uit: "Een verschil is natuurlijk de centrumlocatie, maar het grootste verschil is dat het merendeel van onze kantoren moderne kantoren zijn. Dit is een kantoor met historie, maar wel met alle moderne faciliteiten die je tegenwoordig nodig hebt op een werkplek."

tuinhuisje kantoorpand herengracht amsterdam buiten werkenHet tuinhuisje in de binnentuin van het kantoorgebouw.

Het 'Klockhuys' met nostalgische klokken en een katrolsysteem

Op de voorzijde van het kantoorpand in Amsterdam prijken 3 nostalgische klokken. Het is de reden dat het gebouw het 'Klockhuys' wordt genoemd. Slechts een voorbeeld van de authentieke objecten die het pand rijk is. Het beste voorbeeld is misschien wel het immense katrolsysteem van ruim 2 meter groot. "Vroeger werden hiermee goederen omhoog gehesen", zegt Graave over het houten systeem dat nog in ere is.

Een grachtenpand wat de geschiedenis combineert met moderne faciliteiten. De historische objecten als het katrolsysteem vertegenwoordigen de geschiedenis en de ontspanningsplekken die het heden van moderne kantoren typeren. Een prachtlocatie voor bedrijven om zich te vestigen op een centrumlocatie in onze hoofdstad!

impressie katrolsysteem kantoor herengracht amsterdamHet katrolsysteem van 2 meter groot dat nog steeds te vinden is in het pand.

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Lees ook de vorige editie: SKEPP design | Flextafel bij Werkfabriek illustreert verleden als printfabriek en heden als bruisende coworking space

Kan ik je ergens mee helpen?

Kim
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!