Levensechte paardlampen dé blikvangers van Regus Vinoly

  • Door Jari Wesselink
  • donderdag 8 december 2016

Regus Vinoly: prachtige co-work area op de begane grond

Je loopt binnen, bent onder de indruk van de modern ingerichte co-work area op de begane grond en ziet vervolgens een lamp. Nee, geen gewone design lamp, zoals op ieder kantoor. Een zwart paard, dat net echt lijkt, met daar bovenop een lampenkap. Opmerkelijk, functioneel maar bovenal een trekpleister.


Voor de tweede editie van de rubriek 'SKEPP design' bespreken we het eigentijds design van Regus Vinoly op de Amsterdamse Zuidas, komt Area Manager Bart Haasbeek aan het woord en is er speciale aandacht voor die indrukwekkende lampen in het moderne kantoorpand van Regus.

11 officeplanner meest flexibele kantoorinrichting

aanzicht kantoorpand regus vinoly buitenzijde skepp designHet indrukwekkende aanzicht van Regus Vinoly op de Amsterdamse Zuidas.

Opening Regus Vinoly met speciale aandacht voor de co-work area

Ongeveer een jaar geleden opent Regus een business center in de Vinoly-toren op de Amsterdamse Zuidas. Het is het derde business center van Regus in het zakencentrum van onze hoofdstad. Regus vestigt zich op de begane grond en op de 1e en 2e verdieping in het kantoorpand aan het Gustav Mahlerplein. "Er is geprobeerd om beneden een eigentijdse open ruimte in te richten", doelt Bart Haasbeek, Area Manager van Regus Vinoly, op de co-work area op de begane grond. 

begane grond co work area paardlamp regus zuidas amsterdamDe co-work area op de begane grond, mét de paardlamp.

Co-work area op begane grond met paardlamp als trekpleister

"De blikvanger van ons kantoor is überhaupt de co-work area, dit heeft aandacht nodig en daarom past dit paard met bijbehorende lamp er goed tussen", legt Haasbeek uit. "Maar het paard dient ook daadwerkelijk als lamp en staat er niet alleen ter opvulling." Naast het paard op de begane grond, zijn er nog 3 dezelfde paarden te vinden in het kantoorgebouw aan het Gustav Mahlerplein. "Ook in het auditorium, dat we ook als vergaderruimte gebruiken, en boven in de open ruimte hebben we een paardlamp", zegt Haasbeek. 

paard lamp regus vinoly auditoriumDe paardlampen in het auditorium, dat ook als vergaderruimte kan dienen.

Zweeds ontwerp voor de bekende Nederlandse artdirector Marcel Wanders

Wie wel eens televisie kijkt, herkent hem vast: Marcel Wanders. Eén van de, zo niet de bekendste, artdirector van Nederland. De paardlamp is een design van de Zweedse designstudio Front voor het bedrijf van Wanders, genaamd Moooi. In een artikel van het NRC vertelt Casper Vissers, de compagnon van Wanders, over de reacties op de paardlamp. "'Wat doen die gekken nu weer?' Als designbedrijf reden we volgens velen een scheve schaats", zegt Vissers. Hij kijkt tevreden terug en trekt de conclusie dat hij en Manders voorlopers zijn op het gebied van dierproducten in de designwereld. 

marcel wanders en casper vissers moooi design skepp rubriekMarcel Wanders (links) en zijn compagnon Casper Vissers (rechts). Fotobron: MOHD.

De paardlamp schittert ook in huize Williams, Beckham en Sneijder-Cabau

Front neemt een echt paard als uitgangspunt voor de lamp. De maten en verhoudingen komen overeen. Het paard heeft een hoogte van ruim 2 meter, bestaat uit PVC, polyester en metaal en heeft de kleur zwart. Alles lijkt echt: het hoofd, de benen en zelfs de staart. Als het licht aangaat, dan wordt het hoofd van het paard voornamelijk verlicht, hierdoor creëert de paardlamp een sfeerlicht en is goed te zien hoe echt het hoofd van het paard oogt. Het levensechte paard prijkt ook in de huizen van Robbie Williams, David & Victoria Beckham en Wesley & Yolanthe Sneijder-Cabau. 

kantoorpand paardlamp vergaderruimte regus vinoly
De paardlamp op een andere plek in het kantoorpand van Regus.

Iedereen heeft het over de paardlamp in Regus Vinoly

"Het is een markant object, bijna iedereen die binnenloopt heeft het erover", aldus Haasbeek. "Als we rondlopen met mensen door ons kantoor, komen er vaak reacties van mensen op de paarden. Veel mensen herkennen het en koppelen het aan Marcel Wanders. Mensen vinden dit leuk." Het is nog wél wachten totdat iemand spontaan een ritje wil maken met het paard. "We hebben helaas nog geen smeuïge anekdote over de paarden. Het is nog niet zo dat mensen er opgeklommen zijn. Dat kan natuurlijk nog komen", lacht Haasbeek. 

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Lees ook de vorige editie van SKEPP design: Kroonluchter Offices For You Breda overblijfsel van vroegere bierbrouwerij

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure