Presteren op kantoor doe je met een inspirerende kantoorinrichting

  • Door Marlin Bos
  • donderdag 25 oktober 2018
  • 10

Een inspirerende kantoorinrichting, die term hoor je vast vaker voorbij komen. Zeker in onze blogs komt het nog wel eens voorbij dat een kantoorruimte inspirerend moet werken voor kantoorpersoneel. Maar hoe werkt dat nu precies, dat presteren op kantoor door een inspirerende kantoorinrichting? En hoe zorg je voor prestaties op kantoor én een stijlvolle kantoorinrichting? Lees even deze 9 tips, dan weet je binnen no-time hoe het zit!


08 kantoorinrichting uitbesteden

9 tips voor het inrichten van de kantoorruimte voor de beste prestaties

Laten we beginnen bij het begin: wat is precies presteren op kantoor? Je kunt natuurlijk meer push-ups doen dan jouw collega, meer werk verzetten met minder koffie of beter presteren op de vrijmibo… Maar dat is niet wat we bedoelen. Presteren op kantoor is lekker aan het werk zijn, je op je gemak voelen en doelen behalen. Met onderstaande tips haal je de beste prestaties uit de inrichting van jouw kantoorpand.

Viktualienmarkt 8 Mindspace 2566Ga voor een kantoorinrichting die zorgt voor de beste prestaties!

1. Ergonomische kantoormeubelen in jouw kantoorinrichting

Ergonomische kantoormeubelen, we kunnen ze niet vaak genoeg benoemen. Kantoormeubelen waar je niet alleen lekker op kunt zitten of aan kunt werken, maar waar je ook nog eens gezonder door blijft. Dat is toch wat je wil! Jouw personeel kan met ergonomische kantoormeubelen beter presteren en is minder vaak ziek. Het leukste is dat dit soort kantoormeubelen tegenwoordig in iedere kantoorinrichting past, of je nu een hele strakke kantoorinrichting hebt of meer houdt van wat charmante attributen in jouw kantoorunit.

2. Houd rekening met flexplekken bij de inrichting van het kantoorpand

Niet iedereen houdt van een vaste werkplek. Soms moet er overlegd worden in werkgroepen of wil iemand juist alleen zitten. Kortom: Activity Based werken, dus voor iedere activiteit een eigen ruimte om optimaal te presteren. Voor Activity Based werken zijn flexwerkplekken in jouw kantoorinrichting ideaal. Zo geef je jouw personeel de vrijheid om te zitten waar zij willen om het beste uit zichzelf te halen. Een goede start is om ruimtes globaal een doel te geven, bijvoorbeeld aan de hand van de 4C’s van SKEPP. Heeft iedereen vrijheid, maar blijft de chaos ver weg uit jouw kantoorinrichting.

Oberanger 6 2232In de aparte 'hokjes' in de kantoorinrichting kun je even lekker zittend en hangend werken of jouw belangrijke telefoontjes plegen.

3. Inrichting van de kantoorruimte met planten

De inrichting van het kantoorpand heeft planten nodig, geloof ons. Van een paar planten wordt iedereen beter. Minder stress, meer concentratie en minder ziekteverzuim. En dat allemaal door zo’n vrolijke groene vriend! Hoe die dat doet? Planten zorgen voor meer zuurstof in jouw kantoorpand, en je weet vast dat iedereen van wat meer zuurstof een beter mens wordt. Alle voordelen van planten in de kantoorinrichting zorgen voor betere prestaties bij jouw personeel.

4. Inspirerende kantoorinrichting met schilderijen

Inspireren en presteren gaan meestal hand in hand. Wil je een kantoorinrichting die zorgt voor de beste prestaties? Dan zou je jouw werknemers moeten inspireren. Dat klinkt misschien ingewikkeld en vergezocht, maar eigenlijk is jouw rol hierin helemaal niet zo heel groot. Regel voor iedere werknemer een grote fotolijst voor aan de muur en laat ze de invulling daarvan zelf bepalen. Mensen inspireren zichzelf namelijk, hoe makkelijk is dat! Jij hoeft alleen maar de zorgen dat er daadwerkelijk een schilderij, kindertekening of vakantiefoto aan de muur van het kantoorpand komt.

Gustav Mahlerplein 28 6115Kunst in de kantoorinrichting kan zorgen voor extra creativiteit en inspiratie.

5. Een opgeruimde kantoorruimte werkt prestatieverhogend

Je kent het vast: je zit in de flow, bent supergoed aan het werk en ineens kun je dat ene kladje met jouw nieuwe marketingplan niet meer vinden. Daar gaat je flow… Je prestaties hadden zo goed kunnen zijn vandaag, maar door een rommelige werkplek ben je zeker vijf minuten aan het zoeken geweest. Dat vinden wij bij SKEPP eeuwig zonde!

Gelukkig zijn er heel veel mooie opbergmogelijkheden voor iedere kantoorinrichting. Klassieke wandkasten, archiefkasten met een hippe twist of manden voor een landelijke en cosy kantoorinrichting, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Bij de inrichting van de kantoorruimte is het dus slim om direct rekening te houden met goede opbergmogelijkheden. Die zijn functioneel én heel mooi in iedere kantoorinrichting!

6. Inrichting kantoorpand met een doel

Natuurlijk heeft de inrichting van jouw kantoorpand een doel, maar wist je ook dat je een doelstelling op een hele mooie manier kunt verwerken in de kantoorinrichting? De online taartpunten met doelstellingen kennen we nu wel, maar waarom maken we die niet gewoon offline? Wij houden wel van zo’n inspirerende kantoorinrichting. Bevestig bijvoorbeeld houten taartpunten op een muur waar iedereen wel eens langs moet lopen. Zo zorg je dat het doel altijd duidelijk in beeld blijft en werknemers gemotiveerd blijven om te presteren.

Kantoor 3.De kantoorinrichting van deze ruimte is stijlvol en functioneel.

7. Zorg voor de juiste middelen in jouw kantoorruimte

Werknemers kunnen pas presteren als hun middelen in orde zijn. Zorg dus ook dat ze beschikken over een goede laptop of computer en andere onmisbare items. Wist je trouwens dat er onderzoek is gedaan naar de snelheid van werknemers? Ze bleken het snelst te werken met een laptop en goede laptopstandaard, een extern toetsenbord en een externe muis. Deze hulpmiddelen zouden dus sowieso in jouw kantoorinrichting opgenomen moeten worden.

8. Presteren doe je in een gezond kantoorpand

Een gezonde leefstijl heeft invloed op allerlei prestaties. Ook prestaties op kantoor worden een stuk beter als je een gezonde leefstijl hebt, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente. Het is dus hoog tijd om een paar gezonde elementen toe te voegen aan jouw kantoorinrichting! We helpen je even op weg met een paar voorbeelden: licht aangepast aan de biologische klok, veel fruit en veel water. Dit zorgt allemaal voor betere prestaties en een fruitschaal misstaat nooit in een kantoorunit.

Herzogspitalstrasse 24 2707Een pantry of koffiecorner in de kantoorinrichting gevuld met gezond voedsel zorgt voor een goede levensstijl en voldoende energie op kantoor.

9. Houd iedereen in beweging in jouw kantoorgebouw

De juiste kantoorverlichting en gezond eten hebben we al besproken, maar ook voldoende beweging is heel belangrijk als je de beste prestaties op kantoor wil behalen. Jouw medewerkers zitten waarschijnlijk best vaak stil en komen bij lange na niet aan de benodigde beweging. Jij hebt hier invloed op met jouw kantoorinrichting! Geef je iedere verdieping een eigen pantry of laat je mensen een stukje verder lopen? Overleg je in de vergaderzaal of ga je bij mooi weer een stukje wandelen?

Met deze 9 tips ben je een heel eind op weg om optimaal te presteren in jouw kantoorpand. Daar ga je zelf blij van worden, maar jouw werknemers gaan er ook ontzettend op vooruit. Zie het als een win-winsituatie. Optimaal presteren kan trouwens ook door de inrichting van jouw kantoorruimte te laten verzorgen door de SKEPP Officeplanner. Zo’n complete kantoorinrichting zorgt voor de beste prestaties!

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Kan ik je ergens mee helpen?

Kim
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!