How to: een kantoorinrichting met kerstsfeer

  • Door Marlin Bos
  • maandag 18 december 2017

De feestdagen staan weer voor de deur. Niet alleen thuis kan de versiering tevoorschijn gehaald worden, ook op jouw werkplek kan de inrichting worden aangepast aan de decembermaand. Heb jij nog geen idee hoe je dit jaar jouw kantoorruimte wil inrichten voor de feestdagen? In dit blog vind je kantoorinrichting inspiratie in de vorm van tien vragen met bijbehorende antwoorden. Jij vraagt, wij geven antwoord!


08 kantoorinrichting uitbesteden

Kerst op kantoor.. bekijk wat er het beste bij jouw inrichting past!

#1: Moet er een kerstboom in mijn kantoorruimte staan?

Het cliché van de kerstdagen is toch wel de kerstboom. Nu bestaat er een heel simpel antwoord op deze vraag. Een kerstboom is natuurlijk super. Maar vind je dit teveel werk? Geen probleem. Kerst kan namelijk ook compleet zijn zonder kerstboom in het kantoorpand. Er zijn tegenwoordig zoveel inspirerende kerstaccessoires te bedenken dat het met een beetje inzet en creativiteit niet eens opvalt dat jij geen kerstboom in jouw kantoorunit hebt geplaatst. Die opties kunnen natuurlijk de bekende slingers, kerststallen en maretakken zijn, maar er zijn zoveel meer leuke ideeën!

Kerstboom in de kantoorruimteDe kerstboom is ook bij ons opgezet!

#2: Welke opties heb ik om een kerstboom in mijn kantoorinrichting te laten passen?

Als je hebt besloten dat er een kerstboom in jouw kantoorruimte moet staan, wil je die natuurlijk passend maken bij de rest van jouw kantoorinrichting. Allereerst wil jij je bij het optuigen van de kerstboom laten inspireren door de rest van de inrichting in jouw kantoor. Voeren bepaalde kleuren de boventoon? Trek die kleuren dan door naar de kerstboom voor een samenhangend geheel. Als jij hebt gekozen voor een neutrale inrichting is de keuze wat betreft kleurgebruik onbeperkt.

#3: Ik wil een winterse uitstraling in mijn kantoorruimte in plaats van specifieke kerstaccessoires, hoe doe ik dat?

Winterse accessoires zijn gelukkig steeds gemakkelijker en in meer varianten te verkrijgen. Waar huishoudens hun interieur vaak aanpassen aan de seizoenen, is dit voor een kantoorinrichting ook goed mogelijk. Wat betreft een winterse uitstraling zou je kunnen denken aan warme accessoires. Denk bijvoorbeeld aan dierenhuiden die bij veel verschillende inrichtingen te matchen zijn, een vaas met wilgentakken omwikkeld met minuscule lampjes of een draadmand met mooie wollen dekens. Perfect te combineren met bijvoorbeeld een Scandinavische kantoorinrichting. Lichte tinten gecombineerd met hout, schapenvellen en sfeervolle verlichting.

Kantoorinrichting met kerstHeerlijke kerstsfeer in de kantoorkamer.

#4: Hoe zorg ik voor een onderscheidende kantoorinrichting voor de kerstdagen?

Om te voorkomen dat jouw kantoorgebouw sprekend op dat van de buren lijkt tijdens de feestdagen, zou je kunnen zoeken naar originele items. Items die niet in de grote winkelketens verkocht worden, maar in kleine winkeltjes die niet iedereen weet te vinden. Een andere goede tip is om alledaagse voorwerpen te gebruiken voor het opfleuren van jouw inrichting. Laat je creativiteit de vrije loop, dan volgt de inspiratie vanzelf! Op de onderstaande foto zie je een erg leuk voorbeeld van een creatieve eyecatcher in de kantoorinrichting van het pand.

#5: Hoe maak ik kerst op kantoor speels?

Introduceer een foute truiendag! Iedereen kent dit soort truien wel of heeft er al een (of meerdere) in de kast hangen voor de komende feestdagen. Doe eens iets anders dan normaal en plan een dag, bijvoorbeeld de vrijdag, waarop iedereen zo’n trui draagt. Als je dit tijdens bijvoorbeeld de vrimibo of een ander sociaal moment doet zijn er direct genoeg leuke gespreksonderwerpen. Vind je een foute kersttrui toch wat gênant of past het niet bij de bedrijfscultuur? Creatief omgaan met de kerstpakketten is een leuk alternatief. Bouw er bijvoorbeeld een iglo van die tot het uitdelen van de pakketten moet blijven staan op een prominente plek in jouw kantoorruimte.

Kerst eyecatchers op kantoorGave eyecatchers in jouw kantoorpand.

#6: Ik wil een origineel kerstfeest op kantoor, hoe organiseer ik dat?

De eerste stap is om te bedenken welk deel van jouw kantoorgebouw het meest geschikt is voor het feest wat jij in gedachten hebt. Heb jij een kantine of bepaalde kantoorruimte die gemakkelijk te versieren is? Gebruik die dan, dat scheelt waarschijnlijk veel werk. Daarna kan je beginnen met de juiste inrichting van je kantoor. De kantine is daarnaast natuurlijk heel geschikt voor het bereiden van hapjes en drankjes. Wij vinden het een leuk idee om kerst op kantoor op te fleuren met samen koken, in plaats van alleen samen eten en feesten.

#7: Kan ik van het inrichten van mijn kantoorruimte voor de kerstdagen een sociaal evenement maken?

Deze vraag is een goede aanvulling op de vorige vraag, maar een combinatie van deze twee is zelfs nog beter. Het inrichten van een kantoor voor de kerstdagen of een kerstfeest hoeft niet per se een compleet dagdeel te zijn. Een pauze van een uur is al heel wat om samen een paar kerstversieringen in de kantoorruimte te introduceren. Bovendien is het leuk om te doen, goed voor het moraal van de werknemers en stressverlagend. Zet er een passend muziekje bij op, wij denken aan de top 2000 of een oude vertrouwde kerst playlist, en maak warme chocolademelk met slagroom. Succes gegarandeerd! Iedereen draagt zijn steentje bij en op deze manier is het zelfs een stukje teambuilding. 

kantoorruimte hurenOok kerststukjes in de ruimte maken jouw kantoor een stuk sfeervoller met kerst

#8: Welke creatieve opties zijn er voor het inrichten van de buitenkant van mijn kantoorpand?

Als het aan jou ligt gaat jouw kantoorgebouw er niet hetzelfde uitzien als dat van de buren. Om dit te bereiken is het een goed idee om het interieur door te trekken naar buiten, want de buurman heeft sowieso niet hetzelfde interieur als jij. Heb jij een Scandinavische kantoorinrichting? Dan is het creatief om daar in de kerstversiering van zowel binnen als buiten rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan gestreepte kerstballen voor binnen, die buiten in uitvergrote variant bij de ingang liggen.

#9: Ik huur een URBAN kantoorinrichting, hoe match ik die met Kerst?

De URBAN kantoorinrichting wordt gekarakteriseerd door een industriële look. Een mooie kerstboom kan het geheel een natuurlijke touch geven, een rol die planten ook op zich nemen in een kantoorruimte. De versiering van de boom kan dan weer naadloos aansluiten bij het industriële karakter van de URBAN kantoorinrichting. Denk bijvoorbeeld aan beton-look kerstballen of industrieel ogende kerstlampjes!

#10: Ik huur een CITY kantoorinrichting, hoe match ik die met Kerst?

De CITY kantoorinrichting wordt gekenmerkt door ruimtelijkheid en een strak design. Perfect te combineren met de meestal wat lieflijk ogende kerstversiering. Zo springt de kerstversiering er mooi uit en is jouw kantoorruimte een ware eyecatcher! De cocon is een leuk item in de CITY inrichting (overigens komt dit item ook terug bij de URBAN kantoorinrichting) om telkens een andere twist te geven. Zo kan je bijvoorbeeld elke werkruimte die is gecreëerd door middel van een cocon een ander kerstthema geven, zoals bepaald kleurgebruik of een andere winterse geur. Typische winterse geuren zijn kaneel, pijnboom en kruidnagel.

Kerstboom op jouw werkplekLaat nu zelf de kerstsfeer terugkomen in jouw kantoorinrichting!

Zo makkelijk kan het zijn!

Na het lezen van dit blog kun jij aan de slag met jouw kantoorinrichting. Die fijne kerstsfeer wil je niet missen toch? Een kerstboom doet het altijd goed, maar ook met winterse accessoires of eyecatchers kom je al een heel eind. Vind je dat je kantoor niet alleen met kerst, maar altijd wel wat gezelliger mag? Lees dan het blog over hoe jij eenvoudig een sfeervolle kantoorinrichting realiseert en wees creatief. Merry christmas!

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Lees ook: Een duurzame kantoorinrichting is groener dan groen!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure