Kantoorinrichting Den Haag

  • Door Femke Sand
  • vrijdag 18 januari 2019
  • 10

De stad van de Nederlandse politiek, van Scheveningen en de Pier, van Nederland in het klein bij Madurodam en een van de weinige steden in Nederland met een heuse skyline, vol met indrukwekkende kantoorpanden en kantoorinrichtingen. Die kantoorpanden zijn namelijk niet alleen van buiten, maar ook van binnen erg indrukwekkend. In deze blog zie je een overzicht van de mooiste kantoorinrichtingen in Den Haag.


05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Elke ruimte een mooie kantoorinrichting

Het leuke van een goede kantoorinrichting is dat het indruk maakt. Op zowel personeel als (potentiële) klanten. En welke ruimte in de kantoorinrichting is beter voor een goede eerste indruk, dan de receptie. Dit is waar gasten en klanten ontvangen worden en het personeel elke dag haar entree maakt. Bij het volgende kantoorgebouw aan de Jan Pietersz. Coenstraat 7 hebben ze dat goed aangepakt.

kantoorruimte Jan Pietersz Coenstraat 7 Een goede eerste indruk is waardevol.


De ruime open entree met lichte kleuren geeft je meteen een fris en welkom gevoel. De kantoorinrichting is ingericht naar Scandinavisch design. Het is een open ruimte, met veel rust, natuurlijke lichte materialen en strakke lijnen. Een lekker begin van je werkdag of werkafspraak.

Werken in stijl

Natuurlijk is niet alleen een warm welkom belangrijk. Ook de werkplek voor het personeel is erg van belang. Dit is niet per sé de plek waar klanten of andere bezoekers langskomen, maar wel de plek om je personeel een comfortabele en fijne werkdag te geven. Want iedereen kan zich voorstellen dat werken in een goed ingerichte ruimte prettiger werkt dan in een saai kantoor.

Bij onderstaand kantoorpand aan de Hoefkade 9 in Den Haag is er zeker aandacht besteed aan de kantoorinrichting van de werkplek. Er is gebruik gemaakt van een volledige groene plantenmuur. Deze muur laat de kantoorinrichting gelijk heel eigentijds overkomen en geeft de ruimte een natuurlijke uitstraling.

kantoorinrichting de Hoefkade 9 Den Haag Een goed ingerichte werkruimte zorgt voor een hogere productiviteit.

Verderop in de kantoorinrichting is gebruik gemaakt van fijne kleuren op de muur en lichte ergonomische bureaustoelen. Tussen de verschillende werkplekken zijn luxe dividers geplaatst die de werknemers meer rust en minder afleiding geven. Verder is op een stoere manier verlichting aan de werkplek toegevoegd zodat er ook wanneer het donker wordt lekker doorgewerkt kan worden.

kantoorinrichting de Hoefkade 9 Den Haag Een rustige inrichting van een werkplek verhoogt de concentratie.

Niet te vergeten in jouw kantoorinrichting

Een plek die vaak vergeten wordt in de kantoorinrichting, maar die minstens net zo belangrijk is, is de gang. Hier wordt niet gewerkt, niet geluncht en niet overlegd. Er wordt dus vaak aangenomen dat de kantoorinrichting van de gang niet zo belangrijk is. Maar het tegendeel is waar. Mensen lopen namelijk constant door de gang. Om even een kopje koffie te halen, om naar de vergaderruimte te lopen of naar een andere afdeling. En hoe jammer is het als de hele kantoorinrichting tip top in orde is, maar je vervolgens over een saaie gang heen en weer moet lopen?

Bij de Jan Pietersz. Coenstraat 7 hebben ze dit opgelost door de gang op te leuken met een paar leuke stoeltjes zodat je hier even rustig een belletje kunt plegen of een snel overleg. Verder hangen er kunstige vormen aan het plafond in verschillende vrolijke kleuren om het geheel nog gezelliger te maken.

kantoorinrichting Jan Pietersz. Coenstraat 7Een rustige en kleurrijke gang is een belangrijk onderdeel van een kantoorinrichting.


Aan de Waldorpstraat 17 hebben ze de kantoorinrichting van de gang nog wat extremer aangepakt. En daarmee misschien ook nog wel gaver. In deze kantoorinrichting kun je midden in de gang zomaar tegen een van de gevaarlijkste dieren van Afrika aanlopen, maar dan wel een kunstige en neppe variant, gelukkig. Hier staat namelijk een groen grijs gestreepte neushoorn, compleet met witte stippen. Een item als deze laat zeker indruk achter bij bezoekers en potentiële klanten. En dat is dus precies wat je wilt bereiken met je kantoorinrichting.

kantoorinrichting Waldorpstraat 17 Den HaagOf kies je voor een statement in jouw kantoorinrichting.

Ga luxe lunchen op kantoor

Een plek die juist vaak het eerst en het grondigst aangepakt wordt is de lunchplek. En dit is misschien ook wel een van de leukste plekken om aan te pakken. Hier kan de sfeer namelijk wat losser en huiselijker gemaakt worden. Mensen hoeven hier niet te werken, maar hebben juist even een lekkere onderbreking van de werkdag. Of ze ontvangen hier bezoekers of hebben een informeel overleg onder het genot van een goede kop koffie. In sommige kantoorinrichtingen wordt de lunchruimte zelfs een soort koffiebar of hippe lunchtent.

Kantoorinrichting Den HaagCreëer een huiselijke en relaxte sfeer in je lunchruimte.


In bovenstaande pauzeruimte aan de Benoordenhoutseweg 46 kun je ervoor kiezen om aan de tafel te gaan zitten of juist lekker te loungen in de zithoek. Aan de tafels hangen om het nog wat speelser te maken zelfs schommels om je pauze al swingend door te brengen. Het lounge gedeelte is ingericht met relaxte stoelen en een fijne bank in rustige kleuren. Dit gedeelte is niet alleen heel relaxed, maar staat ook nog eens heel gezellig. Verder is ook deze kantoorinrichting volgens Scandinavisch design. Voor extra huiselijkheid is gebruik gemaakt van veel planten en een vloerkleed in het lounge gedeelte.

De lunchruimte is dus de plek om helemaal los te gaan wat betreft kantoorinrichting. Dat heeft bij het volgende kantoorpand aan de Hoefkade 9 geresulteerd in een koffieruimte die wat kantoorinrichting betreft ook volledig door zou kunnen als hippe koffietent. De roze leren barkrukken zijn al een statement op zich, maar in combinatie met het lichtgevende letterbord erboven dat zich over de gehele lengte van de bar uitstrekt, de industriële palen die ondersteuning bieden aan het dak en de grote lichtperen die onder het letterbord hangen hadden we deze koffiebar niet verwacht als onderdeel van een kantoorinrichting.

kantoorinrichting Den Haag lunchruimteOf tover je lunchruimte om tot een koffiebar.

Overleggen in een inspirerende kantoorinrichting

Last maar zeker not least is een ruimte die in vrijwel elke kantoorinrichting terug te vinden is: de vergaderzaal. Soms misschien beter te omschrijven als een vergaderhokje. Een ruimte waar, net als bij de gang, vaak te weinig aandacht aan wordt besteed. Terwijl dit een hele voorname plek is wat inrichting betreft.

Naast de koffiehoek is dit namelijk de plek waar klanten vaak zullen zijn voor vergaderingen en overleggen. En ook wanneer er overleggen zijn met het eigen personeel is het belangrijk dat deze ruimte creativiteit stimuleert en niet beperkt door zijn saaiheid. Bij het volgende kantoorpand aan de Kalvermarkt 53 zijn ze het hier helemaal mee eens en zijn ze gegaan voor een luxe maar ook open inrichting.

Kantoorinrichting Den Haag vergaderruimteVergeet saaiheid en stimuleer creativiteit in je vergaderruimte.

Bij het volgende pareltje aan de Schenkkade 50 is de kantoorinrichting juist wat sober gehouden, omdat het uitzicht eigenlijk alles al zegt. Dat is eigenlijk ook weer een kunst op zich: weten wanneer je je in kunt houden. Kijk naar de foto en zie het zelf.

Kantoorinrichting Den Haag vergaderruimteLaat de omgeving spreken in je inrichting, wanneer deze mogelijkheid zich voordoet.

En we sluiten af met de volgende kantoorinrichting aan de Hoefkade 9 . Omdat deze ruimte eigenlijk onder geen van de genoemde kantoorruimtes valt, maar toch wel erg inspirerend is. Want wie durft nou de stap te zetten om een bed neer te zetten op kantoor? Niemand wil dat zijn personeel onder werktijd even gaat lopen dutten. Gelukkig is dit bed daar ook helemaal niet voor bedoeld. In dit bed kunnen namelijk informele overleggen plaatsvinden of telefoongesprekken of zelfs koffiepauzes (pas op voor knoeien!). En omdat het zo gewaagd is, verdient dit bed ook zeker een plekje in deze lijst met mooie kantoorinrichtingen.

kantoorinrichting Den Haag origineelZie een gewaagde of originele inrichting als een uitdaging.

We zijn er alweer door heen! Maar mocht je nou nog meer inspirerende kantoorinrichtingen willen zien, kun je ook altijd een kijkje nemen bij de gave kantoorinrichtingen in andere steden zoals Rotterdam of Amsterdam. Of neem een kijkje bij Officeplanner voor inspiratie voor kantoorinrichting Den Haag of een van de andere steden.

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Kan ik je ergens mee helpen?

Anouk
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!