Kantoorconcept uitgelicht: Bouncespace

  • Door Jari Wesselink
  • woensdag 24 februari 2016

In de blogserie 'Kantoorconcept uitgelicht' besteedt SKEPP aandacht aan het kantoorbelevingsconcept Bouncespace. Daarmee is Bouncespace het tweede concept dat uitgelicht wordt in deze blogserie. Bij dit kantoorconcept huurt u kantoorruimte in Amsterdam en Eindhoven. In de eerste editie werd de kleurrijke organisatie Color Business Centers uitgelicht.


10 niet investeren huur financial lease

barista kapster begane grond kantoorgebouw amsterdam centrum fietsenmaker

De begane grond van Bouncespace Amsterdam.

Bouncespace: ideale locaties voor creatievelingen

Community, rebels en creatief: drie woorden die het kantoorbelevingsconcept Bouncespace typeren. Bouncespace kenmerkt zich door een locatie in het centrum van een grote stad, zoals het geval is in Amsterdam en Eindhoven. Een mix van freelancers, start-ups en andere bedrijven huren momenteel kantoorruimte in de Bouncespace-vestigingen.

Geen 'traditionele' ontvangst, maar u wordt welkom geheten door een barista of een kapper

U kent het wel, wanneer u een kantoor binnenstapt: u wordt allereerst welkom geheten door een receptioniste achter een balie of een bureau. Bij Bouncespace wordt u getrakteerd op een andere, innovatieve manier. Een barista of kapper zal u ontvangen in Amsterdam. In Eindhoven wijzen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt u de weg naar een kantoorruimte.

Met andere woorden: begin de dag met een lekkere kop koffie en laat net voor het weekend uw haren knippen. Of speel een potje biljart of pingpong tegen een medehuurder!

entree ontvangst kantoor amsterdam barista koffie kapper werkplek

De entree van de vestiging in Amsterdam, waar de barista twee mensen voorziet van koffie.

Een 'on-kantoor-achtig' design, dat is de kracht van Bouncespace

Bij woorden als grootstedelijk, rebels en creatief zult u niet gelijk denken aan een traditioneel kantoor. Dat klopt, want Bouncespace heeft een 'on-kantoor-achtig' design. "Bouncespace staat voor kantoor herontdekt. We willen een setting creëren die anders is dan een standaard kantoor. Vandaar dat u bij ons ook niet door een receptioniste wordt ontvangen, maar juist door bijvoorbeeld een barista. Deze setting trekt innovatieve denkers aan," aldus Jorn van Lieshout, oprichter en eigenaar van Bouncespace.

"De huurders geven elkaar inspiratie en krijgen ook werk door elkaar"

Doordat veel creatievelingen huren binnen de vestigingen in Amsterdam en Eindhoven, is er sprake van een goed contact tussen huurders. "Het zijn gelijkgestemden. De huurders geven elkaar inspiratie en krijgen ook werk door elkaar," doelt Van Lieshout op het feit dat huurders elkaar opdrachten gunnen. "Je zou kunnen zeggen dat ze elkaar aan het werk houden," grapt de eigenaar van Bouncespace.

Van Lieshout legt tijdens SKEPP pitch 2014 in een video van één minuut uit wat de kenmerken van dit dit kantoorconcept zijn.

entree biljart koffie barista kantoorpand eindhoven

De binnenkomst in Bouncespace Eindhoven, waar twee dames wachten op een lekkere kop koffie en waar u kunt biljarten.

Een nieuw type kantoor in Amsterdam: Bouncespace aan de Overtoom

Een mix van een koffiehuis-setting en een productieve werkomgeving, dat is de omschrijving van Bouncespace Amsterdam. In het oude fabriekspand vindt u op de begane grond een barista, een kapper en een interieurconcept. Een levendige setting, hier is altijd wat te doen. Bovendien is dit ook de plek waar u kunt flexwerken, met een uitzicht op de straat.

Op de verdiepingen hierboven zijn kantoorruimten ingericht. Even behoefte aan privacy of moet u een belangrijk telefoontje plegen in een rustige omgeving? Gebruik hiervoor de telefooncel. Voor het beleggen van een bespreking maakt u gebruik van de 'BounceBox', een vergaderruimte.

vergaderunit in open ruimte ook werkplekken kantoorpand eindhoven

Een 'BounceBox', een vergaderruimte in de open ruimte in de vestiging in Eindhoven.

Even lekker sporten tussen het werken door? Members krijgen korting!

Bijzonder aan de vestiging in Amsterdam is dat er een sportschool kantoorruimte huurt. Members van Bouncespace krijgen korting als zij hier willen sporten. "Het voordeel is dat huurders op de eigen laptop kunnen kijken of er nog plek is voor een groepsles in de sportschool. Als mensen dan nog een gaatje hebben kunnen ze even sporten tussen de werkzaamheden door. Ideaal," zegt Van Lieshout.

Een levendige en inspirerende omgeving in het centrum van onze hoofdstad

Bouncespace Amsterdam ligt op een echte centrumlocatie, met het Museumplein en het Leidseplein op loopafstand. Bovendien is het Vondelpark vlakbij en zijn er diverse winkels. Voor een bespreking kunt u er voor kiezen om die te beleggen in één van de vele horecagelegenheden in de buurt. Een levendige locatie, waar u inspirerend kunt werken.

Een populaire plek in Amsterdam: hoge bezettingsgraad van het kantoor

Dat Bouncespace Amsterdam een populaire plek is, blijkt uit de hoge bezettingsgraad van dit kantoor. In deze informatieve video krijgt u een inkijkje in dit kantoorpand. Op dit moment is er helaas geen kantoorruimte beschikbaar, maar u kunt wel op de wachtlijst gezet worden bij SKEPP. In de vestiging in Eindhoven is nog wel plek. Plan een rondleiding door dit kantoor bij SKEPP, dit geeft Bouncespace namelijk uit handen aan SKEPP.

De creatieve hotspot van Eindhoven: Bouncespcace aan de Bogert

Wanneer u woonachtig bent in Einhoven of omgeving dan kent u het kantoorgebouw aan de Bogert vast wel. Het is het voormalige World Trade Center van Eindhoven. Tegenwoordig is dit kantoor omgedoopt tot dé creatieve hotspot van Eindhoven: Bouncespace!

"De open ruimte binnen onze vestiging in Eindhoven is een glazen koepel, wij noemen het wel eens een atrium of een arena. In het hele kantoor zijn zichtlijnen naar elkaar. Als iemand aan de ene kant van het kantoor de deur open zet, dan is hij of zij in contact met een huurder aan de andere kant van Bouncespace," aldus Van Lieshout over de unieke transparantie binnen het kantoor in Eindhoven.

open ruimte kantoor eindhoven afgesloten kantoorunit gemeenschappelijke ruimte

Een panoramafoto van de unieke open ruimte in Bouncespace Eindhoven.

Een keuken, vergaderunits en werkplekken op de begane grond

Op de begane grond, in de open ruimte staat de keuken van Bouncespace. Van Lieshout: "Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt bereiden de lunch en wijzen u bovendien de weg door het kantoor. Dit past goed bij de creatieve setting die we willen creëren." Ook vindt u hier vier 'BounceBoxes', de vergaderunits binnen Bouncespace. Daarnaast zijn er werkplekken in deze transparante open ruimte én staat er een grote trampoline. Dit sluit uitstekend aan bij het creatieve design dat Bouncespace nastreeft.

trampoline open ruimte informeel overleg kantoorpand eindhoven bogert

De open ruimte binnen Bouncespace, waar iemand de trapoline test.

Centraal Station Eindhoven op loopafstand en een uitzicht op het centrum

Het voormalige WTC-gebouw ligt op loopafstand van het Centraal Station van Eindhoven, een uitstekend toegankelijke locatie dus. Bovendien heeft u vanuit de kantoorruimten van Bouncespace een prachtig uitzicht over het stadscentrum van Eindhoven. In de directe omgeving zijn vele bedrijven gevestigd. Een professionele en inspirerende plek om te werken!

Op zoek naar een kantoor met vier ingerichte werkplekken in Eindhoven?

Op dit moment zijn er zes kantoorkamers beschikbaar, met ieder vier ingerichte werkplekken. Het is ook mogelijk om kantoorruimte te combineren om meer werkplekken te creëren. Ook is er nog kantoorruimte van 300 m2 tot 450 m2 beschikbaar in Eindhoven. Interesse? Plan geheel vrijblijvend een rondleiding door Bouncespace Eindhoven bij SKEPP.

vergaderunit groen blok in de open ruimte atrium eindhoven kantoor huren

Een van de 'BounceBoxes' in Bouncespace Eindhoven.

Veel aandacht voor het kantoorconcept in de landelijke media

Ook de media in Nederland is dit opvallende kantoorconcept niet ontgaan. Vastgoedjournaal besteedt regelmatig aandacht aan het kantoorbelevingsconcept. Bijvoorbeeld in het artikel 'Bouncespace en Sendcloud slaan handen ineen'. In dit artikel maakt Van Lieshout kenbaar dat hij blij en trots is dat het een samenwerking is gestart met Sendcloud. Verderop in het artikel is te lezen dat SKEPP als kantoorbemiddelaar Bouncespace en Sendcloud met elkaar in contact bracht.

samenwerking bouncespace soundcloud zes personen in vestiging eindhoven

De heren van Bouncespace en Sendcloud gezamenlijk op de foto.

"We willen met Bouncespace een nieuwe soort kantoorbeleving introduceren, want wij denken dat anonieme kantoorpanden niet meer van deze tijd zijn," zegt Van Lieshout in een interview in De Telegraaf, voor de rubriek 'Starter van de Week'.

Ook in NRC is over Bouncespace te lezen. Mark de Lange, mede-oprichter en directeur van brillenmerk Ace & Tate, legt in het artikel uit hoe zijn werkplek binnen Bouncespace eruit ziet. "Zelfs de lunchtafel dient af en toe als werkplek", aldus De Lange. "En soms gaan werknemers ergens anders binnen Bouncespace zitten." Dit illustreert de flexibiliteit voor huurders binnen het kantoorconcept.

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Lees meer over kantoorbelevingsconcept Bouncespace

Bekijk ook de eerste editie van deze blogserie 'kantoorconcept uitgelicht': Color Business Centers

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure