Kantoor inrichten voor een klein budget

  • Door Yentl Duchatteau
  • vrijdag 24 september 2021

Een kantoor inrichten brengt natuurlijk kosten met zich mee. Betekent dit dat een kantoorinrichting altijd duur moet zijn? Zeker niet, ook met een klein budget kun je eenvoudig een kantoorruimte inrichten. In dit blog lees je welke tips helpen bij het inrichten van een budgetproof kantoor.


6 tips voor het inrichten van een kantoor met een klein budget

✔️ Kantoormeubilair huren

We snappen dat het best een investering is om in één keer kantoormeubilair aan te schaffen voor de hele kantoorruimte. Zeker als jouw budget niet zo groot is. Maak daarom gebruik van de mogelijkheid om kantoormeubelen te huren. Op deze manier kun je de kosten spreiden én loop je niet het risico dat je een miskoop begaat.

Bevalt het kantoormeubilair toch niet, groeit het bedrijf of verhuis je naar een kleinere kantoorruimte? Dan kun je eenvoudig overstappen en groeit het kantoormeubilair met de kantoorruimte mee. Wil je niet in één keer een grote investering doen, maar wil je wel eigenaar worden van het kantoormeubilair? Kies er dan voor om kantoormeubelen te huurkopen.

Verlengde poolseweg 38 Breda 28Huur kantoormeubelen en ben bestand tegen veranderingen in jouw bedrijf

✔️ Keuzes, keuzes, keuzes

Een klein budget betekent keuzes maken. Stel jezelf de vraag: welk kantoormeubilair is essentieel? Focus eerst op deze kantoormeubelen en breid dit later uit. Houd hierbij wel rekening met de ergonomie van de werkplek. Een simpel, goedkoop bureau lijkt in eerste instantie een goede keuze. Let wel op; goedkoop is vaak duurkoop. De goedkope bureaustoel is niet duurzaam en geeft lichamelijk klachten. Kies daarom eerder voor een verstelbaar bureau en ergonomische bureaustoel. Laat die extra fauteuil of archiefkast in eerste instantie achterwege. Stel prioriteiten en blijf binnen je budget!

✔️ Voeg planten toe aan de kantoorruimte

Het kantoor vullen met planten is slechts een kleine investering, maar planten in de kantoorruimte brengen veel voordelen met zich mee. Het geeft de ruimte niet alleen meer sfeer, maar zorgt ook voor een betere akoestiek en het heeft een zuiverende werking. Daarnaast heeft het ook een positief effect op de productiviteit, creativiteit en het werkplezier van je werknemers. Snel naar het tuincentrum dus!

Kastanjelaan 400 9372 2Bestaat er zoiets als té veel planten?

✔️ Tweedehands kantoormeubelen

Deze optie wordt vaak vergeten, want kantoormeubilair koop je toch nieuw? Nee hoor, kantoormeubilair is ook tweedehands verkrijgbaar! Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het kantoormeubel en de gebruikerssporen. Bij tweedehands denken velen aan de kringloopwinkel. Wist je dat er ook winkels zijn voor tweedehands kantoormeubelen? Grote kantoren veranderen namelijk vaak van kantoormeubilair, terwijl de kantoormeubelen nog in goede staat is. Kies voor tweedehands kantoormeubilair. Je bespaart niet alleen, maar geeft kantoormeubelen ook een tweede leven. Goed voor het budget en goed voor de wereld!

✔️ Geef de ruimte kleur

Witte muren doen weinig voor de sfeer van het kantoor. Geef de muren een likje verf en de kantoorruimte krijgt gelijk een andere look & feel. Een kleine investering voor een klein budget maar een hele verandering! Wist je dat elke kleur een bepaalde werking heeft op de kantoorruimte? Zo maakt geel ons vrolijk, stimuleert blauw de productiviteit en straalt oranje vriendelijkheid uit. Voor welke kleur ga jij? Tip: pas de kleur aan op het doel van de ruimte. Kies bijvoorbeeld geel voor de receptie, blauw voor werkplekken en rood voor een vergaderruimte.

Hoofdstraat 25 Driebergen Rijsenburg 11 3Een kleurtje op de muur is budgetproof en laat jouw kantoorruimte stralen!

✔️ Do it yourself

Door zelf de handen uit de mouwen te steken, bespaar je veel kosten en blijf jij binnen jouw budget. Pak werkzaamheden op die normaal worden uitbesteed aan professionals. Denk hierbij aan het schilderen van de kantoorruimte of het behangen van een muur. Dit scheelt niet alleen in het kostenplaatje, maar geeft ook veel voldoening. Roep je werknemers op om mee te helpen, een goede activiteit voor teambuilding!

Hulp nodig bij kantoorinrichting?

Met de bovenstaande tips heb jij de benodigde handvatten om een budgetproof kantoor te realiseren. Is kantoorinrichting niet aan jou besteed en kun je wel wat hulp gebruiken? Onze kantoorexperts helpen graag! Zij denken mee over budgetproof oplossingen, zodat jij het kantoor kan inrichten voor een klein budget.


Neem contact op met onze inrichtingexperts

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure