Inspirerende kantoorinrichtingen volgens Multimedia Producer Tommy Lee (SKEPP)

  • Door Laura Loohuis
  • dinsdag 23 oktober 2018
  • 10

Tommy Lee, Multimedia Producer bij SKEPP, bezoekt dagelijks verschillende kantoren voor het maken van foto's, video's en Virtual Tours van de ruimten en hun kantoorinrichting. Hij komt daardoor in aanraking met de meest inspirerende kantoordesigns. Wij hebben hem dan ook gevraagd welke kantoorinrichtingen hem de laatste tijd zijn bijgebleven en we moet zeggen, ze zijn de moeite waard om te bekijken! See it for yourself, lees snel verder.


01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Tommy wie? Tommy Lee!

Een korte introductie is hier wel op zijn plek. Want onze alleskunner, Multimedia Producer Tommy Lee, is niet alleen onze fotograaf. Hij produceert ook nog eens video's en maakt Virtual Reality 3D Tours. Deze bezige bij is altijd op pad en komt dan ook de meest gave panden met allen hun eigen, inspirerende kantoorinrichting tegen. Niet voor niets dat hij de juiste persoon is om te vragen welke panden (in willekeurige volgorde) hem de laatste tijd hebben geïnspireerd. Wij zijn erg benieuwd, jij toch ook?

Maak eens kennis met Tommy door de bovenstaande video te bekijken, waarin hij jou uitlegt hoe de VR bril werkt.

➡ Inheems, goed gecombineerd en een kantoorinrichting die inspireert

Op de Zuidas in Amsterdam vind je verschillende creatieve ingerichte kantoorruimten aan de Claude Debussylaan 7-29. De inheemse sfeer zie je in de gehele kantoorinrichting in het pand terug. Vooral de gemeenschappelijke ruimten en vergaderruimten zijn op een inspirerende wijze ingericht, met het gebruik van stickers op de ramen, tapijten met prints en prikkelend kleurgebruik. De kantoren zelf zijn daarentegen wat rustiger gehouden, zodat jij zonder teveel afleiding geconcentreerd aan het werk kunt.

"Een hele vette inheemse sfeer. De kantoorinrichting is hier minder formeel aangepakt. Toch is het geen super creatieve hub waar van alles aan het plafond hangt" - Tommy Lee

Wie de film Jumanji (2018) kent, kan zich er waarschijnlijk wel in vinden wanneer Tommy zegt dat de kantoorinrichting hem doet denken aan de sfeer uit die film. Met name de vergaderruimte, zoals rechtsboven in de onderstaande afbeelding te zien is. De lampen en stoelen hebben dezelfde kleur en in combinatie met alle natuurlijke elementen en "gave details", volgens Tommy, maakt het de kantoorruimte erg sfeervol.

kantoorinrichting inspirerend claude debussylaan inrichting designDe inheemse sfeer die in de inrichting van het kantoor is doorgetrokken wekt creativiteit op.

➡ Finesse is het toverwoord in deze kantoorinrichting

"Het is erg mooi om te zien dat overal aan gedacht is", zegt Tommy Lee en hij heeft helemaal gelijk. Want aan het Gustav Mahlerplein in Amsterdam staat dit bijzondere kantoorpand voorzien van een moderne kantoorinrichting, vol met details. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Bekijk het zelf maar eens via de onderstaande Virtual Tour waarbij je zelf door het pand 'wandelt'. Daar zie je dat de inrichting van dit pand veel gemeen heeft met het kantoordesign van het eerste genoemde kantoor. Alleen is het volgens Tommy "een modernere aanpak van de stijl van het andere pand wat is doorgevoerd".

Dat is onder andere te zien aan het strakke kantoormeubilair, het gebruik van led-verlichting en het gebruik van maar een aantal basiskleuren in de kantoorinrichting. Vooral het sociale hart is een eye-catcher. Dit is een inspirerend ingerichte ruimte waar je de receptie en open pantry vindt. Dit maakt het een "chille plek om even je tijd te nemen, even pauze". Daarnaast zorgt het design ervoor dat jij goed voor de dag komt bij (potentiële) klanten die op bezoek komen.

Hier zie je een VR-tour die Tommy Lee gemaakt heeft van het pand aan het Gustav Mahlerplein.

➡ Speels, creatief en no stress

Werken in een stressvrije, maar toch speelse kantoorruimte die jouw creativiteit een boost geeft? Bekijk dan eens het pand aan de Sphinxcour in Maastricht. In deze kantoorinrichting is volop gebruik gemaakt van kleur. Je zou denken dat zoveel kleur juist afleiding geeft, maar niets is minder waar. De onorthodoxe manier van inrichten met zitzakken en bankjes van kratjes, zorgen er juist voor dat je veel kunt vergaderen in loungestijl. Geen lange, saaie vergadertafels in de kantoorinrichting, maar brainstormen in een speelse omgeving.

"Door de hele omgeving word je rustig, het voelt ongehaast en chill"

Zoals eerder gezegd is er in de kantoorinrichting van dit pand veel gebruik gemaakt van verschillende kleuren, zoals: oranje, groen en blauw. De groene kleur in combinatie met de kantoorplanten zorgen voor een botanische afwerking. Oranje in de kantoorinrichting zorgt er juist voor dat jij je gemotiveerd en energiek voelt, waardoor je actief aan het werk bent. De blauwe kleur geeft je vervolgens nog eens een positieve vibe. Een combinatie hiervan maakt dat de kantoorinrichting een positief effect op je heeft, zonder dat je stress ervaart. Gooi hier nog een fijn achtergrond muziekje bij en je hebt een fijne kantoorruimte om te werken.

kantoorinrichting sphinxcour design creatief kleurHet kleurgebruik in de kantoorinrichting en de fijne loungeplekken zorgen voor een stressvrije werkomgeving.

➡ Een industriële kantoorinrichting op een unieke locatie

Volgens Tommy is "het uitzicht echt indrukwekkend" van het kantoorgebouw aan het Kraanspoor in Amsterdam Noord. En hij heeft gelijk. Want wanneer je hier een kantoorruimte huurt geniet je niet alleen van een perfecte kantoorinrichting, ook de locatie is geweldig. Je kijkt namelijk uit op het IJ, waar je veel boten ziet komen en gaan in de haven. "Daarnaast is er in het kantoor een mooi industrial design toegepast."

De kantoorinrichting is gloednieuw en modern met natuurlijke kleuren en texturen. De industriële basis past hier perfect bij. Geen systeemplafonds, maar een stoere beton-look als basis. Deze beton-look komt terug in de hele kantoorinrichting en zorgt voor een fijne combinatie van een stoer en toch stijlvol design. "Zo zie je het bijna nooit, hoe mooi dat hier is toegepast", aldus Tommy. Bekijk de volgende video maar eens.

➡ It's the inside that counts: de kantoorinrichting

Het gaat niet altijd alleen om de buitenkant, maar om de binnenkant, met name de kantoorinrichting. Daar kwam Tommy zelf achter toen hij het kantoor aan de Demmersweg in Hengelo bezocht. De kantoorinrichting maakt de, niet zo bijzondere, buitenkant helemaal goed. De gehele inrichting is gloednieuw, met moderne meubels en een industrieel kantoordesign.

“Van buiten ziet het er niet spannend uit, 1 kantorenblok, gewoon een losstaand complex. Maar ik werd positief verrast!"

De kantoorinrichting kenmerkt zich door de botanische look, zonder dat hier veel kantoorplanten aan te pas komen. Zo zijn er veel canvasdoeken opgehangen of neergezet met een stoere print van bakstenen met planten. Dit is in het gehele pand doorgetrokken. Verder zijn er veel locaties waar jij je kunt ontspannen, zoals in het sociale hart. Zelfs vergaderingen vinden plaats op een bank. "Ik zie wel dat dit de nieuwe manier wordt van vergaderen. Niet in een klein kantoor zitten aan een lange stoffige tafel om te vergaderen, maar gewoon op de bank met klanten. Dat vind ik mooi om te zien, deze vrijere manier", aldus Tommy.

Echter is één van de eye-catchers in de kantoorinrichting toch echt de receptiepaal bij de entree van het pand. Dit is een goed voorbeeld van een innovatieve, technische oplossing. In plaats van een receptiebalie, heeft de verhuurder een interactieve receptiepaal ontwikkelt. Hierop is te zien welke bedrijven in het pand kantoorruimte huren middels buttons. "Je kunt als klant het bedrijf aanklikken en dan wordt een medewerker gebeld." Op die manier weet je als bedrijf direct wanneer je klant aanwezig is en kun je hem of haar begroeten.

Voorbeeld kantoorinrichting inrichting demmersweg kantoor hengelo inrichtenJe zou het in de eerste instantie vanaf de buitenkant niet zeggen, maar de kantoorinrichting maakt dit meer dan goed! Net als de zeer innovatieve receptiepaal heeft dit kantoor veel te bieden.

➡ Creatief en zakelijk, met een heuse bioscoop in de kantoorinrichting

Ja je leest het goed, aan de Meeuwenlaan 98-100 is er zelfs een bioscoop aanwezig. "Dat zie je niet vaak natuurlijk. Op dit moment laten ze daar maandelijks films zien, maar je kunt er ook een presentatie of vergadering inplannen voor een groot publiek." Volgens Tommy is dit een goede toevoeging aan het kantoorpand. Het wordt namelijk veel gebruikt en het is mooi ingericht. En nu is die bioscoop al erg bijzonder, maar de rest van de kantoorinrichting is ook zeker de moeite waard om te bekijken.

De kantoorinrichting van dit gebouw bestaat uit de perfecte mix van creatief en zakelijk. Het is van nature een industrieel pand en dat design is dan ook overal toegepast. Zo heb je open plafonds in plaats van de standaard systeem plafonds. Daarnaast heb je als huurder veel vrijheid bij het realiseren van jouw eigen kantoorinrichting. "Ondanks dat hier veel grote organisaties zijn gevestigd, hangt er een chille sfeer. Het is hier sfeervol en gezellig en je kunt met iedereen een praatje maken." Een perfecte ontmoetingsplaats dus voor ondernemingen. Bekijk de kantoorinrichting via de onderstaande Virtual Tour gemaakt door Tommy:

➡ Een lichte kantoorinrichting met een mix van modern en industrieel

Last but not least gaan we het hebben over het kantoor aan de Theophile de Bockstraat. Deze heb je onlangs misschien al voorbij zien komen als onze maandelijks kantooraanbieding. Niet zo gek, want deze onderwoning van een rijtjescomplex is omgebouw tot een kantoorruimte met fijne kantoorinrichting. Ondanks dat er niet veel ramen zijn, is het er toch er licht binnen. "Door de toevoeging van de planten is het echt een stuk mooier. Er komt namelijk niet veel daglicht binnen, maar op deze manier heb je toch het idee dat je een beetje buiten bent", volgens Tommy.

"Er hangt een creatief sfeertje"

De moderne kantoorinrichting met industrieel design is hier goed uitgevoerd en past perfect bij het pand. Denk hierbij aan veel zwarte stellingen en verweerde houten bureaus in een moderne kantoorruimte. En leuk om te weten: de fiets in de vergaderruimte is de fiets van de verhuurder. Deze zet hij neer ter decoratie in de kantoorinrichting én zodat deze niet gestolen wordt.

moderne kantoorinrichting industrieel amsterdam theophile3Geniet ook van de fijne kantoorinrichting op deze locatie! Bekijk hier de aanbieding van deze maand.

Jij wilt nu zeker ook jouw eigen inspirerende kantoorinrichting

En dat kan! Je kunt er namelijk voor kiezen om in een van de genoemde panden een kantoorruimte te huren óf je kunt er voor kiezen om jouw eigen kantoorinrichting te nemen op basis van huur, huurkoop of koop.. En wist je dat dit laatste helemaal niet moeilijk, stressvol en tijdrovend hoeft te zijn? Met Officeplanner van SKEPP kun jij jouw kantoor al binnen één week laten voorzien van een inspirerende kantoorinrichting. Bekijk het zelf eens via de onderstaande button en kom erachter welke kantoorinrichting bij jou past!

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Kan ik je ergens mee helpen?

Anouk
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!