Thuiswerken? Dit mag niet ontbreken aan jouw thuiswerkplek!

  • Door Wouter Stens
  • vrijdag 6 november 2020

Waar we dachten dat we gauw weer terug konden naar kantoor, is thuiswerken het nieuwe normaal geworden. Een goede thuiswerkplek is noodzakelijk geworden voor het productief werken. Maar hoe richt je nou jouw thuiswerkplek in? Veel thuiswerkers werken op provisorische wijze aan bijvoorbeeld de eettafel of op de bank met de laptop op schoot; alles behalve ergonomisch verantwoord. Voor een dagje biedt dit nog uitkomst, maar inmiddels zijn we maanden verder. 


Het hebben van een ergonomische thuiswerkplek is cruciaal. Voorkom lichamelijke klachten en maak jezelf productiever met een goede thuiswerkset. Wij vertellen je alles over de ideale thuiswerkplek en over onze samengestelde thuiswerksets! Meer weten hierover? Lees dan snel verder.

Waaruit bestaat een thuiswerkplek?

Een ergonomische thuiswerkplek bestaat ten eerste uit een bureau en een goede bureaustoel. Werk je nog aan de keukentafel? Dan is het nu tijd om je werkplek aan te pakken! Voor heel even is de keukentafel prima, maar ergonomisch verantwoord? No way!  Kies jouw favoriete thuiswerkplek en ga aan de slag! Benieuwd hoe jij jouw thuiswerkplek inspirerend maakt? Lees dan snel verder!

Interieur thuiswerkplek

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?

Het opvrolijken van jouw thuiswerkplek!

Heb je je thuiswerkset op de gewenste plek? Dan is het tijd voor stap 2, namelijk de aankleding. Met een bureau en bureaustoel zorg je niet direct voor heel veel sfeer, maar wel ergonomie. Breng inspiratie naar je thuiswerkplek. Inspiratie zal je productiviteit verhogen. Maar hoe doe je dat? 

  • Hang posters op met inspirerende quotes die jou motiveren.

  • Ga voor verse bloemen op het bureau; ruikt lekker én geeft direct kleur!

  • Verf de wand tegenover het bureau in een toffe tint en tover je thuiswerkplek om tot inspiratiebron!

  • Pak je het liever groots aan? Dan hebben wij ook afstijlpakketten voor jou! Kies uit: cosy, botanic of vintage voor het upgraden van jouw thuiswerkplek.

Richt jouw thuiswerkplek in met afstijlpakketten

Creëer jouw gewenste sfeer met afstijlpakketten voor jouw thuiswerkplek.

Aan de slag met accessoires

Accessoires maken het werk overzichtelijker en rustgevender. In de SKEPP webshop kun jij allerlei handige thuiswerk oplossingen vinden. Met een kabelkorf berg je eenvoudig alle kabels op. Want wie houdt er nou van rondslingerende kabels? Met een kabelkorf is jouw thuiswerkplek overzichtelijk en veilig. Nog een bijkomend voordeel; je thuiswerkplek vangt minder stof! Ideaal, toch?

Werk je met een computerkast? Dan is een CPU houder wat voor jou! Met een CPU houder verklein jij de kans dat jouw computerkast beschadigt raakt of omvalt. Ook zorg je ervoor dat jouw werkplek overzichtelijker wordt. De CPU houder wordt namelijk onder het werkblad van het bureau gemonteerd. Zo heb jij weer overzicht over jouw thuiswerkplek! Benieuwd welke accessoires passen bij jouw thuiswerkset? Onze experts helpen je graag verder, zodat jouw thuiswerkplek optimaal is ingericht!

Welke elementen zijn onmisbaar bij een thuiswerkplek?

Waar moet je eigenlijk over nadenken bij het inrichten van jouw thuiswerkplek? Naast kwalitatief kantoormeubilair zijn verlichting en opslagruimte enorm belangrijk. Volgens de Arbowet moeten kantoorruimten goed verlicht zijn. Dat geldt ook voor thuiswerkplekken! De lux van de verlichting moet tussen de 300 en 400 variëren. Meer of minder lux wordt streng afgeraden. Wat helpt nog beter dan kunstmatige verlichting? Juist! Natuurlijk licht. Gooi de gordijnen open en jouw thuiswerkplek is voorzien van goed natuurlijk licht. Daglicht verhoogt ook nog de productiviteit, handig toch? 

Natuurlijk licht in jouw thuiswerkplek

Is jouw thuiswerkplek voorzien van genoeg daglicht?

Schep orde in de chaos

Bij een opgeruimde thuiswerkplek horen geen rondslingerende documenten. Sla je papierwerk op in een archiefkast. Archiefkasten komen in vele soorten en maten. Zo kun jij een geschikte archiefkast kiezen voor jouw thuiswerkplek. Heb je weinig opslagruimte nodig? Dan kan het hebben van een persoonlijke lade uitkomst bieden. 

Benieuwd of onze persoonlijke lade bij jouw bureau past? Vraag het dan aan onze kantoorexperts! Liever een kast waar je veel documenten in kwijt kunt inclusief laptop? Kies dan voor een roldeurkast of een schuifdeurkast. Zo heb jij weer volledig controle en overzicht over jouw thuiswerkplek en zijn jouw werkspullen veilig opgeborgen!

Meer overzicht door een archiefkast

Een archiefkast zorgt voor rust in jouw thuiswerkplek.

Ergonomische thuiswerkplek en Arbowet

Ergonomie op jouw werkplek zorgt ervoor dat lichamelijke klachten voorkomen worden. Wat is nou belangrijker dan jouw gezondheid? Niets inderdaad. Ga daarom voor een thuiswerkplek die ergonomisch verantwoord is én voldoet aan de Arbowet. Kies verstandig, luister naar je lichaam en ga productief aan de slag. Fijne bijkomstigheid; al onze thuiswerksets voldoen aan de arboregels uit de Arbowet. Wel zo prettig voor jou (en je werkgever).

Ga voor een complete thuiswerkset; bureau én bureaustoel

Nu is het moment om een complete thuiswerkset in huis te halen. Ergonomisch werken is belangrijk op kantoor, maar net zo belangrijk bij jouw thuiswerkplek! Ga dus voor een ergonomische bureaustoel met een verstelbaar bureau. Zo kan jij weer verantwoord te werk gaan en worden lichamelijke klachten voorkomen. In de SKEPP webshop kun je thuiswerksets vinden die speciaal voor thuiswerkers samengesteld zijn! Benieuwd naar deze thuiswerksets? Hieronder worden ze speciaal voor jou beschreven! Wat een service, toch?

#1 Goed voor iedereen: de basic thuiswerkset!

Met de thuiswerkset basic heb jij een ergonomische thuiswerkset. De set bestaat uit een instelbaar zit-zit bureau met een arbo en comfortabele bureaustoel. De bureaustoel heeft een ISO 9001 en ISO 14001 certificering. Hierdoor weet je zeker dat jij een goede bureaustoel hebt! De thuiswerkset basic is beschikbaar in twee stijlen; industrieel of Scandinavisch. Zo kan jij thuiswerkset basic eenvoudig matchen met jouw interieur, ideaal toch?

Thuiswerken met de basic thuiswerkset

Met thuiswerkset basic ga jij voor ergonomie!

#2 Gemak en comfort nodig? Kies de thuiswerkset pro!

Maak kennis met de thuiswerkset pro. Deze thuiswerkset bestaat uit een elektrisch zit-sta bureau en een ergonomische bureaustoel. Staand werken is enorm goed voor jouw productiviteit en gezondheid. Per seconde kan je de hoogte van het bureau met 38 mm verstellen. Net zoals bij de thuiswerkset basic is deze thuiswerkset beschikbaar in twee stijlen; Scandinavisch en industrieel. De bureaustoel is verstelbaar in de zithoogte, zitdiepte en armleuningen. Zo kan jij de bureaustoel helemaal instellen naar jouw lichaamshouding! 

Thuiswerken met thuiswerkset pro

Met thuiswerkset pro kan jij staand aan het werk!

Thuiswerkplek nodig? SKEPP ontzorgt!

SKEPP is de expert in kantoorinrichting en kantoorverhuur. Bij het uitkiezen van meubilair voor jouw thuiswerkplek zit jij bij SKEPP dus goed! Ben jij een werkgever en wil jij op een eenvoudige manier meerdere thuiswerkplekken bestellen voor jouw personeel? Ook dan ben je bij SKEPP aan het goede adres! 

Werkgevers kunnen bij SKEPP eenvoudig ergonomische thuiswerkplekken realiseren voor hun thuiswerkers. Jij hebt als werkgever zo nergens omkijken naar. Wij regelen voor jou één overzichtelijke factuur voor alle thuiswerkplekken. Super handig, toch? Benieuwd naar de opties? Bekijk dan snel onze pagina over thuiswerken!


Thuiswerkplekken voor jouw personeel!

Hoe ga jij jouw thuiswerkplek inrichten?

In dit blog heb je kunnen lezen hoe jij het beste jouw thuiswerkplek inricht. Daarnaast weet je inmiddels wat het belang is van ergonomie én hoe jij jouw thuiswerkplek omtovert tot inspiratiebron. Heb jij nog vragen over een thuiswerkplek of thuiswerkset? Dan helpen onze designers jou graag bij het uitzoeken van het thuiswerkmeubilair. Dus waar wacht je nog op? Neem nu een kijkje naar al onze thuiswerkplekken!


Shop jouw thuiswerkplek!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure