Hoe richt je een flexibel kantoor in?

  • Door Zoë Koedam
  • vrijdag 14 januari 2022

Flexibiliteit is niet meer weg te denken op kantoor. Al helemaal nu we steeds vaker thuiswerken. Het is namelijk belangrijk dat we inspelen op een wisselende bezetting en de nieuwe functie van het kantoor. Verbinding en sfeer worden hierin steeds belangrijker. Kies daarom voor een flexibele inrichting op kantoor! Een flexibele kantoorinrichting stimuleert de productiviteit én geeft jouw team een prettiger gevoel. Win-win dus! Wil je weten hoe jij jouw kantoor flexibel inricht? Lees dan snel verder!


Wat zijn de voordelen van een huiselijke sfeer binnen de flexibele kantoorinrichting?

Een thuisgevoel op kantoor; daar streven veel bedrijven naar. Logisch, want de sfeer en flexibiliteit op kantoor worden steeds belangrijker. Voelen jouw collega’s zich thuis op kantoor? Dan is jouw team over het algemeen gelukkiger. En je raadt het misschien al; iemand die zich prettig voelt op kantoor, zal zich minder snel ziek melden. Kortom, het ziekteverzuim neemt af. Daarnaast ben je productiever als jij je thuisvoelt op kantoor. Zorg dus voor een huiselijke sfeer op kantoor in combinatie met een flexibele kantoorinrichting. Dit verhoogt de productiviteit, stimuleert de teamspirit én geeft een comfortabel gevoel.

HR Solutions werkplek tussen meetingboxenVoel jij je al thuis op kantoor?

Creëer flexplekken op kantoor

Doordat we steeds meer thuiswerken, zijn er meer lege werkplekken op kantoor. Wil je dit probleem oplossen? Zorg dan voor flexplekken! Flexplekken leggen de basis in jouw flexibele kantoor. Jouw collega’s bepalen zelf of zij naar kantoor komen of thuiswerken. Niemand heeft een vaste werkplek. Werk je op kantoor? Dan kom je ook nog eens met andere collega’s in contact. Hoe leuk? Nog een voordeel; jouw team is productiever door flexplekken. Waarom? De samenwerking krijgt een boost, de lijnen zijn korter én het overleg gaat sneller! Ideaal, toch?

Maar hoe creëer je flexplekken? Easy! Kies voor zit-sta bureaus en verstelbare bureaustoelen. Onze zit-sta bureaus zijn zowel handmatig als elektrisch verkrijgbaar. Kies daarnaast voor de gewenste blad- en frame kleur. Kortom, er is altijd een zit-sta bureau dat past bij jouw wensen. Laten we het dan hebben over bureaustoelen. Ga bij voorkeur voor arbo of NPR 1813 bureaustoelen. Waarom? Deze stoelen zijn eenvoudig te verstellen. Essentieel in een flexibel kantoor! Zo werken al jouw collega’s comfortabel en zonder lichamelijke klachten. En dat wil je graag, niet waar?

DSC9842Werk je op kantoor vandaag? Neem plaats aan een flexplek en get to work!

Kies voor een phonebox of meetingbox!

Heb jij wel eens last van omgevingsgeluiden of behoefte aan privacy? Ga dan voor een phonebox of meetingbox! Vergaderboxen mogen namelijk niet missen binnen een flexibel kantoor. Waarom? Met een box creëer jij een afgescheiden plek in jouw kantoor. Dit alles zonder permanente veranderingen te maken. Daarnaast zijn de vergaderboxen eenvoudig verplaatsbaar en aanpasbaar. Flexibiliteit op zijn best! Zo kun jij fully focused aan het werk, zonder onderbrekingen vergaderen of een telefoongesprek voeren. Het kan allemaal in onze vergaderboxen!

Schermafbeelding 2022 01 14 om 08.52.49Van XS tot XXL; er is altijd een geschikte meetingbox voor jou!

 

Onze meetingboxen zijn modulair, flexibel en multifunctioneel. Ideaal voor een flexibel kantoor. Verplaats de vergaderbox naar de gewenste plek en maak de meetingbox eenvoudig een slag groter of kleiner. Ideaal wanneer jouw bedrijf krimpt of groeit. Kies uit verschillende kleuren en materialen die passen bij de uitstraling van jouw bedrijf. Kortom, maak de box volledig naar wens. Ben je benieuwd welke meetingbox het beste bij jou past?


Bekijk alle vergaderboxen in de webshop!

Zones op basis van activiteiten

Sinds we meer thuiswerken, is de functie van het kantoor veranderd. Vroeger stond het kantoor puur in het teken van werken. Tegenwoordig is het kantoor een ontmoetingsplek. Verbinding en samenkomst staan op nummer één. Daarnaast is het belangrijk dat dit kantoor flexibel is. Deze functieverandering wordt ook wel New Work genoemd. Met een New Work kantoorinrichting wordt het kantoor in verschillende werkzones opgedeeld; Connect area, Cowork zone, Conference ruimte en Concentrate werkzone. Ben je benieuwd wat deze zones inhouden? Lees dan snel verder!

Connect zone

De Connect zone; eigenlijk zegt de naam het al. Dit is een zone waar sociale interactie en verbinding centraal staan. Want zeg eens eerlijk; we hebben allemaal de behoefte om een praatje te maken met een collega, toch? De Connect zone kan ook wel worden gezien als het sociale hart op kantoor. Wil je een korte brainstormsessie houden met je team of bijkletsen met jouw leidinggevende? In de Connect zone kan het allemaal! Creëer comfortabele zithoekjes met banken, poefjes en fauteuils en plaats een tafelvoetbaltafel! Zo voelen jouw collega’s zich helemaal op hun gemak in deze zone.

FFH7315Met wie wil jij bijkletsen in de Connect zone?

Conference zone

Ook deze werkzone raadt je waarschijnlijk al; overleggen staat hier op één. Ben je het met ons eens? Vergaderen is leuker op kantoor dan online. Staan er veel meetings op de planning? Neem dan plaats in de Conferenze zone. Ideaal om te vergaderen, presentaties te geven of voor team meetings. Kies voor de vergadertafel die bij jouw wensen past. Maak de ruimte af met comfortabele vergaderstoelen en een whiteboard! Weet jij al hoe je eenvoudig een Conference werkzone creëert op kantoor? Juist! Met behulp van meetingboxen! De boxen zijn flexibel en multifunctioneel. Wil je meer weten over onze vergaderboxen?


Download de gratis meetingbox brochure!

Cowork zone

Wil je samenwerken met jouw favoriete collega of staat er een brainstormsessie op de planning? Neem dan plaats in de Cowork zone. Ideaal om ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren of sociale contacten te onderhouden. Naast het uitwisselen van kennis, stimuleert de Cowork zone de creativiteit en productiviteit van jouw team. Fijn hè? Hoe creëer je een Cowork area? Eenvoudig! Kies voor een duo zit-sta bureau of plaats een bank en meerdere fauteuils om op neer te ploffen.

DSC9903Met welke collega werk jij graag samen in de Cowork zone?

Concentrate zone

Wil jij fully focused aan het werk? Geef je concentratie een boost in de Concentrate zone. Eigenlijk staat deze zone gelijk aan jouw thuiswerkplek. Waarom? Je wordt niet gestoord door collega’s. Het voordeel van de Concentrate zone? Je hebt geen last van een blaffende hond en spelende kinderen! Zonder je even helemaal af van geluid in een meetingbox of werk aan een bureau met akoestische schermen. Zo stijgt je productiviteit, verbetert je focus en ben je gemotiveerder. Wanneer neem jij graag plek in de Concentrate werkzone?

Ga zelf aan de slag met jouw flexibel kantoor!

Wil jij na het lezen van deze blog zelf een flexibel kantoor creëren? Goed plan! Met de tips uit deze blog kom jij al een heel eind. Kom je er toch niet helemaal uit? Of wil je advies? Neem dan gerust contact op met onze experts. Zij helpen je graag! Ben je benieuwd naar het New Work principe? Download gratis de brochure en laat je inspireren! Zo creëren we samen een flexibel kantoor die aan jouw wensen voldoet!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure