Het kantoor als visitekaartje

  • Door Zoë Koedam
  • maandag 17 mei 2021

Waar eerder de kantoren saai en strak waren ingericht, wordt het kantoor nu een inspirerende en creatieve plek. De inrichting van een kantoor is een groot onderdeel van de eerste indruk. Maar ook employer branding is erg belangrijk. Vroeger kon je je als bedrijf onderscheiden met secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goed salaris. Tegenwoordig is dat niet meer genoeg. Zorg daarom dat jouw kantoor anders is dan andere kantoorruimtes. Wil je weten hoe je van jouw kantoor een visitekaartje maakt? Lees dan snel verder en kom erachter!


Employer branding; wat houdt dat in?

Iedereen heeft een andere opvatting over employer branding. De een vindt dat het gaat over het selecteren van het juiste personeel. Sommigen denken aan het maken van campagnes om personeel te werven. En anderen denken juist aan het verbeteren van de naamsbekendheid. Om eerlijk te zijn, zit er overal een kern van waarheid in. Maar employer branding is nog veel breder dan deze onderwerpen. Weet jij wat employer branding inhoudt?

Employer branding is een onderscheidende voorkeur krijgen en behouden ten opzichte van andere bedrijven. Bedenk hoe jij wordt beschouwd en ervaren als werkgever. Simpel gezegd moet jouw kantoor (potentiële) medewerkers aantrekken en behouden. De uitstraling van jouw kantoor is nu net zo belangrijk als een goed salaris. Zorg daarom dat (mogelijke) werknemers jouw bedrijf leuker vinden dan de anderen. Maar hoe bereik je dat?

Schermafbeelding 2021 05 17 om 08.39.42Wat vind jij een belangrijk onderdeel van een bedrijf

 

Je weet nu wat employer branding inhoudt. Tegenwoordig is de bedrijfscultuur van een onderneming net zo belangrijk (of belangrijker) als een goed salaris. Jouw team en potentiële medewerkers moeten zich prettig voelen binnen het bedrijf. Laat zien wat jou interessant maakt als bedrijf. Plaats bijvoorbeeld trofeeën of andere accessoires die jouw bedrijf kenmerken op het kantoor. Als je kantoor een fijne uitstraling heeft, praten en denken mensen positiever over jou. Dus, waar wacht je nog op? Maak van jouw kantoor een prettige en flexibele werkomgeving.

Richt je kantoor flexibel in!

Thuiswerken kent vele voordelen. Toch blijven kantoren bestaan, ook na corona. Hierdoor verandert de functie van het kantoor. Pas jouw kantoorinrichting ook aan op deze functieverandering. Sommige dingen krijg je op kantoor beter voor elkaar. En het werk dat thuis gedaan kan worden? Dat zal thuis blijven.

Elke medewerker zal na corona met een andere redenen naar kantoor komen. De een komt voor sociaal contact, terwijl de ander naar kantoor komt om te vergaderen. Richt je kantoor daarom in op basis van 4 werkzones; Connect, Cowork, Concentrate en Conference. Door het hybride werken, heb je in de toekomst minder kantoorruimte nodig. Ideaal, toch?

FFH7363 1Speel een potje tafeltennis met collega's en geniet van het sociale contact

 

Daarnaast draagt de nieuwe kantoorinrichting bij aan een fijne werksfeer. Dit is ook een belangrijk onderdeel van employer branding. Plus een flexibele kantoorinrichting zorgt voor betere samenwerkingen tussen collega’s. Kortom, de New Work kantoorinrichting stimuleert de saamhorigheid binnen het bedrijf en de werksfeer.

Welke kantoorstijl ga jij toepassen?

Een visitekaartje moet aansluiten bij het DNA van jouw bedrijf, toch? Zorg daarom dat jouw kantoorinrichting ook matcht bij jouw bedrijf. Een juiste inrichting op kantoor is erg belangrijk. Niet alleen zodat je team zich prettig voelt, maar ook om een goede eerste indruk achter te laten bij (potentiële) medewerkers en klanten. Kies een kantoordesign die aansluit bij je organisatie en de behoeften van je werknemers. Want, de medewerker staat centraal! Welke kantoorstijl past het beste bij jouw bedrijf?

✅ Scandinavische kantoorinrichting

Een Scandinavisch kantoor is een van de populairste kantoorstijlen. Maak gebruik van lichte en neutrale kleuren, natuurlijke materialen en houten accessoires. Een Scandinavisch design zorgt voor een minimalistische, maar comfortabele sfeer. De focus van de Scandinavische kantoormeubels ligt op functionaliteit. Hierdoor zorg je niet alleen voor een inspirerende look, maar ook voor een efficiënte kantoorinrichting. Een tip van ons: pastelkleuren passen ook uitstekend bij deze kantoorstijl!

Van Diemenstraat 20 200 Amsterdam 15Gouden accessoires maken de Scandinavische look helemaal af!

✅ Industriële kantoorinrichting

Deze inrichting is geïnspireerd door de ouderwetse fabrieken. Betonnen vloeren, ruw afgewerkte muren, buizen aan het plafond, lampen zonder lampenkap en meubels van hout en metaal. Sierlijke accessoires zijn bij deze stijl niet nodig. Combineer kleuren zoals zwart, grijs, bruin en wit om de industriële look af te maken. Ben jij fan van een industriële kantoorinrichting?

Vleutensevaart 100 Utrecht 9Ook deze kleuren komen perfect tot hun recht met een industriële kantoorinrichting

✅ Moderne kantoorinrichting

Is een kantoorinrichting met veel licht, opvallende kleurencombinaties en verschillende vormen iets voor jou? Ga dan voor een moderne kantoorstijl! Bekijk allereerst of er genoeg ramen zijn. Hierdoor zal er lichtinval door het gehele kantoor zijn. Wist je trouwens dat daglicht de productiviteit van je team verhoogd? Win-win situatie dus! Kies daarna het meubilair voor binnen je kantoor. Combineer vooral opvallende kleuren. Probeer ook gekke kleurencombinaties uit. Wie weet staat dit juist erg mooi! Welke kleuren ga jij gebruiken binnen deze inrichting? Match de kleuren bij jouw huisstijl!

Schermafbeelding 2021 05 17 om 09.15.28Durf jij het experimenteren met verschillende kleuren aan?

✅ Kleurrijke en creatieve kantoorinrichting

Een kleurrijke kantoorstijl spreekt voor zichzelf. Maar wat is een creatieve kantoorinrichting? Denk hierbij aan felle of aparte kleuren, afwijkende vormen en een eigenzinnige inrichting. Het stimuleren van de creativiteit van jouw team staat voorop. Creëer brainstormruimtes, concentratieplekken en ruimtes om met elkaar te overleggen. Hoe wil jij jouw kantoor creatief inrichten?

IMG 7821Wat vind jij van deze kleuren op kantoor?

✅ Open kantoorinrichting

De inrichting blijft veranderen, zo ook na corona. Dit is namelijk een ruimte waar iedereen bij elkaar zit. Deze kantoorstijl kent voor- en nadelen. Het is gezellig om met elkaar in één ruimte te zitten en het stimuleert de productiviteit. Maar met het hybride werken in ons achterhoofd, zal deze kantoorinrichting steeds minder gehanteerd worden. Wil je vergaderen in een open ruimte? Dan kan dat je collega’s storen. Vind je de open kantoorinrichting toch het beste passen bij jouw bedrijf? Kies dan voor glazen wanden tussen de verschillende zones. Of deel de ruimte in door te werken met de 4 zones.

IMG 7538Werk jij liever in een open ruimte of in verschillende werkzones?

Maak van jouw kantoor je visitekaartje!

De strakke en traditionele kantoorinrichting draagt niet echt bij aan employer branding. Dit is ook logisch. Waarom? Vroeger kon je je onderscheiden met de secundaire voorwaarden. Tegenwoordig is de bedrijfscultuur binnen een organisatie net zo belangrijk of zelfs belangrijker dan alleen een goed salaris.

Zorg daarom dat het kantoor inspirerend en aantrekkelijk ingericht wordt. Maar let op! Houd wel rekening met de behoeften van je team en de uitstraling van het bedrijf. Met behulp van het 4 C model kan iedereen fijn werken op kantoor. Met deze inrichting stimuleer je ook nog eens de werksfeer, verbeter je de productiviteit en worden de medewerkers creatiever. Wil je meer informatie over de inrichting op basis van de 4 verschillende werkzones? Download dan nu de gratis New Work brochure!


Download de gratis New Work brochure hier!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure