Goede vervangers van de bureaustoel in de kantoorinrichting

  • Door Femke Sand
  • vrijdag 28 september 2018
  • 10

Rugpijn, een veelgehoorde klacht op kantoren door een onjuiste kantoorinrichting. Vaak wordt dit veroorzaakt door een slechte zithouding en te lang stil zitten. Nou hoor ik je denken, wat kan het nou kwaad om te zitten? Toch is het echt zo, te lang achter elkaar stil zitten heeft een negatief effect op je lichaam en gezondheid. Maar met deze goede, of misschien zelfs betere, vervangers van de bureaustoel in de kantoorinrichting, is dat zitten geen probleem meer!


11 officeplanner meest flexibele kantoorinrichting

Wissel je bureaustoel af met een zitbal

Deze bal komt je misschien al bekend voor uit de sportschool, maar doet het ook in de kantoorinrichting erg goed. Actief zitten is het hele punt van deze bal. Door computerwerk vanaf deze bal te doen, word je onbewust constant gestimuleerd om in een juiste positie met rechte rug te zitten. Onderuitgezakt zitten lukt simpelweg niet! Daarnaast staat het ook nog eens creatief in de kantoorinrichting.

Natuurlijk zijn wij er ook van bewust dat deze bal geen rugleuning heeft en dat dit na een paar uurtjes vervelend kan worden. Dan rol je hem gewoon weer aan de kant en pak je je vertrouwde bureaustoel er weer bij. Maar die paar uurtjes actief zitten per dag, kunnen je in ieder geval niet meer afgenomen worden.

Hier zie je voorbeelden van een deskbike en zitbal, kantoorinrichtingEen zitbal of een sportieve deskbike staat ook nog eens gaaf in de kantoorinrichting.

Lekker sportief: fietsend werken

Heel gezond, lekker fietsend naar je werk. Maar minstens net zo leuk: lekker fietsen óp het werk met de fietskruk of deskbike in de kantoorinrichting. Het idee is heel simpel, het is een kruk met trappers eronder. Je gaat zitten en laat je benen lekker trappen terwijl je aan het werk bent. Neem plaats op deze gezonde vervanger voor de bureaustoel in de kantoorinrichting en het trappen gaat als vanzelf.

Zonder dat je het doorhebt ‘fiets’ je zo heel wat kilometers. Daarnaast staat het ook nog eens erg leuk in de kantoorinrichting. Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat ook dit niet iets is wat je de hele dag volhoudt, maar een paar uurtjes per dag doen al zo veel! Dan kun je na de gemaakte kilometers lekker uitrusten in onze volgende optie ter vervanging van de bureaustoel.

Voorbeeld van een belhoek in kantoorinrichtingHier kun je even lekker zittend en hangend jouw belangrijke telefoontjes plegen.

Even bijkomen in het zithuisje in de kantoorinrichting

We kunnen ons voorstellen dat je soms even de behoefte hebt om jezelf terug te trekken van bellende, met pennen tikkende of overleggende collega’s. Dat kan perfect door een of meerdere zithuisjes te verwerken in de kantoorinrichting. Deze huisjes zijn de plek waar je even geconcentreerd en op jezelf aan een opdracht kan werken of een belangrijk telefoongesprek kan afhandelen. En als dit klaar is verruil je het zithuisje weer voor je vertrouwde bureau tussen je collega’s.

Werken op een bed

Nog zo’n relaxte vervanger van de bureaustoel: een bed. Het lijkt als werkgever niet heel logisch om een bed in de kantoorinrichting te plaatsen, want er moet gewerkt worden en niet geslapen. Maar net als het zithuisje is een bed in de kantoorinrichting de ideale manier om je even terug te trekken en ontspannen te kunnen werken. Uit onderzoek blijkt dat werknemers gelukkig worden van veel vrijheid en ontspanning op kantoor en in de kantoorinrichting, met als resultaat een verhoogde productiviteit. Toch zeker de overweging waard!

Voorbeeld van vervanger bureaustoel, bed in de kantoorinrichtingDeze medewerkers zijn tussen de werkzaamheden door even aan het overleggen op dit mooie en functionele bed in de kantoorinrichting van het kantoorpand aan de Wibautstraat 131D in Amsterdam.

Goed weer? Ga naar buiten

Lekker weer is zeker geen gewoonte in ons koude kikkerlandje. Dus als het dan eindelijk wel zo ver is, hoef je daar heus niet alleen buiten werktijd van te genieten. De frisse buitenlucht is een welkome afwisseling met de soms wat muffe kantoorlucht. En hoewel een laptop wat lastig kan zijn buiten, is bijvoorbeeld een rapport lezen erg goed te doen. Dus pak je papieren erbij en verruil de kantoorinrichting even voor een werkplek buiten. Met de zon in je rug wordt het toch een stukje plezieriger werken.

Sta op

Dit lijkt een beetje op het begin van een liedje van Jan Smit, maar is ook echt een goede tip ter (tijdelijke) vervanging van de bureaustoel. Net als met de eerdergenoemde zitbal, ben je al staand in een veel actievere houding aan het werk dan zittend. En om het staan wat te vergemakkelijken kun je zelfs stamatten verwerken in de kantoorinrichting. Hiermee trekken je spieren subtiel samen en ontspannen daarna weer terwijl ze zich aanpassen aan de flexibiliteit van de mat, met positieve effecten op je lichaam en minder vermoeidheid als resultaat. Dus, sta op, sta op en dans… euh werk met mij.

Voorbeeld van een flexibele werkplek in de kantoorinrichting: belhokjeIn dit 'huisje' kun je even staand aan het werk achter jouw laptop, even lekker de benen strekken. Je kunt hier natuurlijk ook jouw belafspraak houden.

Ruil je bureaustoel in voor een actievere houding

Met bovenstaande tips voorkom je gezondheidsrisico’s door te lang achter elkaar stil te zitten en maak je het werken ook nog eens leuker. Dus pak die bal of krukfiets erbij, verhuis tijdelijk naar een zithuisje, een bed of buiten of sta gewoon op, en ga aan het werk! Naast werken, zijn bovenstaande opties in de kantoorinrichting ook allemaal perfecte mogelijkheden voor een actiever en daardoor vaak creatiever overleg met collega’s. Een of meerdere van bovenstaande opties in de kantoorinrichting verwerken, is de perfecte oplossing om in een actievere houding te werken.

04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

Kan ik je ergens mee helpen?

Anouk
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!