Een kantoortuin inrichten: hoe doe ik dat?

  • Door Marlin Bos
  • dinsdag 24 april 2018
  • 10

De kantoortuin is terug van weggeweest! Ooit waren kantoortuinen een soort typfabrieken waar lang niet alles positief was. Hoog ziekteverzuim, concentratiegebrek en geluidsoverlast waren slechts enkele problemen waar men in een kantoortuin mee te maken had. Gelukkig is er in een paar jaar tijd veel veranderd: een kantoortuin kan juist fijn en inspirerend zijn! Wil je weten hoe je jouw kantoortuin kunt inrichten om hem nieuw leven in te blazen? Lees dan snel verder!


04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

De perfecte kantoorinrichting voor jouw kantoortuin

De kantoortuin is eigenlijk een grote en compleet open kantoorruimte met vaak meer dan 12 personen en vindt zijn oorsprong in de jaren '50. Het idee erachter was om onderlinge communicatie- en ideeënstromen te bevorderen. Dit was niet alleen toentertijd van belang, maar ook nu! Iedereen wil natuurlijk klaar zijn voor de toekomst. Met een flexibele kantoortuin maak jij jouw kantoorpand helemaal hip en startklaar voor de komende jaren. Een moderne kantoortuin heeft een paar onmisbare items, zoals veel stopcontacten, zones om in te werken en flexibiliteit die aansluit bij de wensen van de werknemers.

Fit en flexibel in de moderne kantoortuin inrichting

Een open kantoorinrichting is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit een kantoorruimte. De moderne kantoortuin leent zich perfect voor zo'n flexibele kantoorinrichting. Werknemers willen niet altijd op dezelfde plek zitten, ze willen zo af en toe eens een andere werkplek met nieuwe inspiratie.

Waar werknemers en hun takenpakket flexibeler worden, moet de kantoorruimte meegroeien in die flexibiliteit. De kantoortuin is wat dat betreft de perfecte oplossing. Door de grote open ruimte kunnen stoelen eenvoudig verschoven worden, wordt de flexibiliteit van een groot kantoor optimaal benut en blijven werknemers fit door de stevige wandeling naar de koffieautomaat.

Kantoortuin inrichtenAan de Wibautstraat 131D in Amsterdam kun jij een werkplek huren in de grote, open kantoorrtuin. Of huur jij misschien wel de laatste beschikbare kantoorkamer? Bekijk dit inspirerende pand en plan een rondleiding in!

Slimme samenwerking in de kantoortuin van jouw kantoorpand

In een kantoortuin kan eenvoudig worden samengewerkt. Waar jouw werknemers normaal gesproken met hetzelfde groepje collega’s in een kantoorruimte zit, is een kantoortuin veel uitnodigender voor samenwerking. Het enige wat onmisbaar is, is een aantal verschillende werkplekken die verschillende doelen dienen.

Kies bij de inrichting van jouw kantoortuin voor meerdere zones. Een zone voor stilte, een zone voor samenwerking en een zone voor brainstormsessies bijvoorbeeld. Waar zo'n zone voor dient, laten wij uiteraard helemaal aan jou over. Wil je alsnog enkele afgesloten werkplekken in jouw kantoortuin? Gebruik dan een cocon uit onze Officeplanner kantoorinrichting, die zorgt voor de perfecte verdeling voor ieder doel!

URBAN officeplanner kantoorinrichting kantoortuinHier zie je de URBAN kantoorinrichting aan De Limiet 13-15 in Vianen. Flexibel, industrieel en modern. Als grote onderneming en/of snelgroeiende organisatie zit jij hier op je plek, want er zijn zowel kantoorkamers als grote kantoorruimten beschikbaar!

Geen geluidsoverlast door een goede kantoortuin inrichting

Door jouw kantoortuin op de juiste manier in te richten, voorkom je geluidsoverlast. Zoals we al genoemd hebben, is het altijd een goed idee om enkele afgesloten vergaderruimtes in jouw kantoortuin te plaatsen. Op deze manier kunnen werknemers ongestoord vergaderen in jouw grote kantoorruimte, maar hebben andere werknemers ook geen last van geluidsoverlast. Vier handige tips om geluidsoverlast te voorkomen zijn:

  • Scheidingswanden om iedereen in het kantoorpand toch een eigen plek te kunnen geven;
  • Banken en ander kantoormeubilair om galmen tegen te gaan en direct een inspirerende kantoorinrichting te creëren;
  • Gordijnen om lichtinval te beïnvloeden, galmen tegen te gaan en een inspirerende kantoorinrichting te creëren;
  • Noise-cancelling koptelefoons uitdelen om eventuele overlast alsnog tegen te kunnen gaan.

Let er dus op dat je zorgt voor een juiste akoestiek in de kantoorinrichting van jouw kantoorruimte. Met deze paar eenvoudige tips zorg jij voor gelukkige medewerkers én een inspirerend kantoorpand. twee vliegen in een klap!

Houd iedereen happy in jouw kantoortuin en stressvrij

Het klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is: iedereen gelukkig houden in een hippe kantoortuin. Zeker op grote kantoren zijn er veel verschillende meningen die het horen waard zijn. Zorg er dus voor dat je eventuele problemen binnen jouw kantoorunit bespreekbaar maakt. Niets is vervelender dan ongelukkige medewerkers! Ook is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je werknemers soms even kunnen ontspannen op stressvrije plekken, zoals een comfortabele bank in een loungegedeelte. Dit om een zoveel mogelijke stressvrije werkomgeving te realiseren.

Kleden in de grote open kantoorruimte2Een loungeplek in een grote, open kantoorruimte kan soms net even wat meer ontspanning bieden.

Een kantoortuin met planten, klinkt logisch toch?

Het nut van planten op kantoor is inmiddels meer dan eens aangetoond, dus ook in jouw kantoortuin mogen ze niet ontbreken! Naast een zuiverende werking, zien planten in een kantoorruimte er ook nog eens heel mooi uit. Je kunt ze laten aansluiten bij jouw kantoorinrichting door bijvoorbeeld bepaalde types of groottes te kiezen.

Wel is het handig om geen planten te kiezen die lastig te onderhouden zijn, want waarschijnlijk zit jij niet te wachten op een plant die dagelijks aandacht nodig heeft. Eenvoudige planten die vrijwel in iedere kantoorinrichting tot hun recht komen zijn de monstera, de varen en de pannenkoekenplant. Kies voor een paar grote kantoorplanten in jouw kantoortuin, of juist voor meerdere kleine planten. Alles is goed, jouw kantoortuin wordt een echte kantoorjungle op deze manier, net zoals het kantoor uit de volgende video aan de Kabelweg 43 in Amsterdam Sloterdijk:

Vanuit de cloud werken: zowel in de kantoortuin als de achtertuin

Bij de hedendaagse flexibiliteit hoort werken vanuit de cloud. Bestanden en informatie staat niet meer op een computer, maar bevindt zich ergens online op bijvoorbeeld Google Drive, Dropbox of de iCloud. Voor zowel werken vanuit een kantoortuin als werken vanuit de achtertuin is de cloud ideaal. Zorg er wel voor dat iedereen eenvoudig toegang heeft tot de cloud die in jouw kantoorruimte gebruikt wordt. Zo creëer je een flexibele werkomgeving.

De cloud betekent voor werknemers in de kantoortuin dat ze gemakkelijk van werkplek kunnen wisselen. Ze pakken hun laptop en zoeken een andere werkplek, zo eenvoudig kan het zijn! Thuiswerkers ervaren daarnaast extra vrijheid, omdat ze gevoelsmatig veel invloed op hun werkomgeving hebben.

Gartmanplantsoen

De inrichting van de kantoortuin ligt in jouw handen

De kantoorinrichting van jouw kantoortuin hoeft geen issue te zijn. Kijk allereerst eens naar de overige ruimtes van jouw kantoorpand. Hoe zijn die ingericht? Deze kantoorinrichting vormt jouw inspiratie voor de kantoortuin. Als tweede stap is het een goed idee om jouw werknemers te vragen wat zij belangrijk vinden in een kantoortuin, en wat ze liever niet terug zien als alles gerealiseerd is.

Misschien komen uit die gesprekken wel inspirerende opties! De laatste stap is uiteraard het inrichten van de kantoortuin, maar natuurlijk is er nog niets definitief. Door de flexibiliteit van modern kantoormeubilair is het eenvoudig om over een tijdje nog een en ander aan te passen.

kantoorinrichting rotterdam kantoorruimteGa jij voor een moderne kantoorinrichting?

Kantoortuin laten inrichten

Heb je toch liever dat een professional jouw kantoortuin gaat inrichten? Dat kan! Officeplanner helpt jou bij het creëren van de perfecte kantoortuin. Alle facetten van een kantoorruimte zijn inbegrepen in het C4 concept: connect, conference, cowork en concentrate. Voor ieder wat wils dus. Er zijn twee stijlen beschikbaar, maar jouw eigen inspirerende inbreng is onmisbaar om de kantoortuin echt eigen te maken. Kortom: werk samen met ons toe naar jouw perfecte kantoorinrichting van de kantoortuin en verras jezelf en jouw medewerkers!

Ben jij overtuigd van de moderne kantoortuin en wil je inspiratie uit de praktijk? Neem eens een kijkje op onze website! Wij hebben een groot aanbod kantoorruimte die misschien wel geschikt zijn voor jouw organisatie en geschikt zijn om de kantoorinrichting van de kantoortuin nieuw leven in te blazen. Bekijk voor de inrichting van de kantoortuin vooral eens Officeplanner, waardoor jij Activity Based kunt werken.

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Kan ik je ergens mee helpen?

Kas
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!