Do's & don'ts voor de inrichting van het kantoortoilet

  • Door Laura Loohuis
  • dinsdag 9 januari 2018

Zo richt jij het achterste kamertje van jouw kantoor stijlvol in

Jouw kantoorpand is hoogstwaarschijnlijk voorzien van een stoere industriële stijl of een moderne kantoorinrichting inclusief goed verzorgde flexibele werkplekken. Aan alles is gedacht! Maar heb jij wel eens gedacht aan de toiletten? Deze ondergeschikte ruimte verdient namelijk ook een mooie en praktische inrichting. Dat maakt het werken op kantoor en het ontvangen van zakenrelaties een stuk prettiger toch? Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet.


05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

De kantoorinrichting doortrekken naar de toiletruimte

Ook de toiletten op kantoor kun je mooi inrichten. Weg met oude en gescheurde tegeltjes, niemand wil op een vervallen toilet zitten. Een moderne en lichte ruimte oogt net wat frisser en maakt het allemaal een stuk vrolijker. Trek jouw Scandinavische kantoorinrichting door naar deze ruimte door gebruik te maken van strakke vormen en minimalistische details, met bijvoorbeeld een draadmand als prullenbak. Een industriële inrichting realiseer je eenvoudig door een grote houten spiegel op te hangen.

Een ‘personal touch’ geeft daarnaast het toilet ook meer sfeer. Zo is de toiletruimte niet langer een saai hokje en kun jij met een gerust hart jouw zakenrelaties en bezoekers ontvangen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden met betrekking tot toiletreclame: mededelingen over jouw bedrijf worden hier sneller gelezen.

Inrichting kantoortoiletEen toffe wastafel maakt jouw kantoortoilet al een stuk sfeervoller.

Persoonlijke hygiëne staat natuurlijk voorop op kantoor

Een wasbak is natuurlijk onmisbaar op het kantoortoilet. Deze hoeven niet altijd saai en wit te zijn. Een stoere betonnen wasbak of een moderne zwarte zijn ook opties. Kies voor één of meerdere wasbakken, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Let er wel op dat je de juiste schoonmaakmiddelen kiest. Bij een donkere wasbak heb je een verhoogde kans op zichtbare achtergebleven kalkvlekken. Schoonmaakproducten die goed ontkalken zijn dan ook onmisbaar.

En wat is nou een wasbak zonder kraan? Voor een optimale hygiëne kun je kiezen voor een sensorkraan, hierbij stroomt het water zodra de handen zich in de buurt van de sensor bevinden. Niet alleen praktisch, ook bespaart dit een hoop water. Daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een handdroger in plaats van losse handdoekjes die binnen no-time nat en vies zijn. Een automatische handdroger blaast lucht, maar er kan ook gekozen worden voor een handdoek dispenser.

kantoor toilet inrichtenMet accessoires kleed jij jouw toilet gemakkelijk aan.

Plaats de schoonmaakmiddelen op een ander plek in jouw kantoorpand

Schoonmaakmiddelen horen eigenlijk niet en de toiletruimte thuis, tenzij er geen andere optie is. Dit is voor het oog namelijk niet erg mooi. Het beste worden schoonmaakmiddelen veilig en uit het zicht opgeborgen, achter gesloten deuren. Heb jij geen ruimte om ze op te bergen in bijvoorbeeld een keukenkastje of bezemkast? Creëer dan een opslagruimte voor deze producten in het kantoortoilet door middel van een toiletmeubel. Het is natuurlijk wel handig dat jouw schoonmaker de schoonmaakmiddelen kan vinden en er te allen tijde bij kan.

Inrichting toilet AmsterdamNiets is zo fijn als schone en frisse toiletten op jouw werkplek.

Een goede kantoorverlichting

Er zijn nog teveel toiletruimtes met een slechte verlichting, een gemiste kans! Dit ziet er namelijk niet alleen ongezellig uit, ook bemoeilijkt dit het schoonmaken van de ruimte. Schoonmaakmiddelen doen het grote werk, maar er moet wel gecontroleerd kunnen worden of alles wel goed schoon is. Vergeet daarom ook niet de donkere hoekjes beter te verlichten.

In een grote toiletruimte kunnen één of meerdere wandlampen voor extra sfeer zorgen. Wees alert met stof, wandlampen worden vaak vergeten tijdens de schoonmaakbeurt. Wanneer stof of spinrag gedurende lange tijd verwarmd wordt, kan dit in het ergste geval een brand veroorzaken. Gebruik ook nooit licht ontvlambaar schoonmaakmiddelen rondom warmtebronnen. En geeft toe, een goed verlicht kantoortoilet oogt een stuk frisser toch?

verlichting kantoor toiletVergeet de verlichting niet!

Het zijn de details die het hem doen

Niets zo vervelend als een overvolle prullenbak, een lege zeepdispenser of een toiletdeur die niet goed afsluit. Kijk naar de toiletruimte als één geheel, hier horen ook de kleine details bij. Spreek met de schoonmaker zodat alles regelmatig aangevuld wordt en de prullenbakken geleegd worden, of leg deze taken bij een of meerdere medewerkers neer.

Met een mooie inrichting voelen werknemers zich goed thuis op kantoor. Laat de toiletruimte de verlenging van de moderne ingerichte kantoorruimte zijn. Met een poster of kunst aan de muur, een kamerplant en de juiste luchtverfrisser komt de toiletruimte tot leven. Nooit gedacht dat een toiletbezoek zo ontspannen kon zijn, jij wel?

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Lees ook deze blogs over kantoorinrichting!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure