De terugkeer naar kantoor

  • Door Zoë Koedam
  • dinsdag 12 oktober 2021

We mogen weer terug naar kantoor! Sinds 27 september is het thuiswerk advies versoepeld. De afgelopen 1,5 jaar heeft jouw team (deels) thuis gewerkt. Welke werkplek staat op jouw personeel te wachten bij terugkomst op kantoor? Veel medewerkers hebben bureaustoelen van kantoor in bruikleen gehad voor hun thuiswerkplek. Zorg dat deze lege werkplekken weer worden opgevuld met nieuwe bureaustoelen. Weet je niet zo goed welke bureaustoel jij moet kiezen voor jouw kantoor? In deze blog lichten wij 4 bureaustoelen uit!


Een terugblik op de afgelopen 1,5 jaar

Door de gevolgen van het coronavirus ging Nederland op 16 maart 2020 op slot. Vanaf die dag moest heel Nederland verplicht thuiswerken. De switch van kantoor naar een thuiswerkplek was een grote verandering. Voor veel mensen was deze situatie onwennig. Tijdens je werkdag hoor je ineens je schreeuwende kinderen of wil je hond graag jouw aandacht. En wat dacht je van de online vergaderingen, een gebrekkige thuiswerkplek en ontbrekende sociale contacten?

Baumwall 7 Hamburg 13 2Werd de keukentafel ook jouw thuiswerkplek aan het begin van de corona pandemie?

 

Het was voor veel bedrijven moeilijk om een oplossing te vinden voor deze gebrekkige situatie. Schaf je thuiswerkplekken aan voor je hele team of laat je jouw medewerkers voor nu aan de keukentafel zitten? Hoe lang jij en jouw collega’s moesten thuiswerken was nog onzeker. Veel bedrijven gaven hun werknemers daarom een bureaustoel van kantoor in bruikleen voor hun thuiswerkplek. De beste oplossing op dat moment, maar niet ideaal voor de lange termijn. Waarom niet? Er ontbreken nu veel bureaustoelen op jouw kantoor. Maar dat probleem los je later wel weer op, toch?

Flexwerken

Yes! Op 26 juni 2021 kwam het nieuws naar buiten dat we weer deels terug mochten naar kantoor! Helaas nog niet helemaal. Je mocht maximaal voor de helft van je werktijd en met een beperkt aantal personen per keer op kantoor komen. Toch was dit al enorm fijn! Eindelijk weer een praatje maken met collega’s en tegenover elkaar zitten tijdens vergaderingen. De grens tussen werk en thuis werd zo beter behouden.

Kastanjelaan 400 9510Hoeveel werkplekken missen een bureaustoel op jouw kantoor?

 

En de lege werkplekken? Die waren nog geen probleem. Hoezo? Per dag werkte er maar een klein deel van jouw team op kantoor. Hierdoor werd niet elke werkplek gebruikt en viel het tekort aan bureaustoelen niet op. Ideaal, toch? Nu hoefde jij nog geen nieuwe bureaustoelen aan te schaffen en werkte jouw team, zowel thuis als op kantoor, ergonomisch. Dus, die lege werkplekken komen later aan bod.

Terug naar kantoor!

Eindelijk! Vanaf 27 september 2021 is het thuiswerkbeleid versoepeld. We mogen weer terug naar kantoor! Maar welke werkplekken staan er op jouw team te wachten? Oeps… Die hadden eigenlijk al aangevuld moeten zijn met nieuwe bureaustoelen. Kunnen jouw teamleden niet gewoon de geleende bureaustoelen weer meenemen van thuis? Nee! Thuiswerken blijft namelijk in de toekomst deel van onze werkweek.

DSC09934 2Wat vind jij van de afwisseling tussen werken op kantoor en thuiswerken?

 

Veel mensen zien de voordelen van een afwisseling van thuiswerken en werken op kantoor in. Slechts 1 op de 10 werknemers wil weer volledig terug naar kantoor. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag. 77% van de deelnemers wil graag een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor zonder corona maatregelen. Dus hoe je het ook wendt of keert, er moeten nieuwe bureaustoelen komen!

Voor welke bureaustoel moet jij kiezen?

Er zijn veel verschillende bureaustoelen verkrijgbaar. Wil je een goedkope bureaustoel? Dan bespaar je geld, maar lever je in op het gebied van kwaliteit. Jouw team krijgt sneller last van lichamelijke ongemakken en binnen een jaar zijn die bureaustoelen toe aan vervanging. Schaf daarom ergonomische bureaustoelen aan. Dit lijkt misschien een grote investering, maar niets is minder waar! Op de lange termijn scheelt deze aankoop namelijk veel geld en vermindert het ziekteverzuim. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek! Hieronder lichten wij 4 verantwoorde bureaustoelen voor op kantoor uit!

IMG 8962Kies voor een ergonomische bureaustoel en verminder lichamelijke klachten!

Top 4 beste bureaustoelen voor jouw kantoor!

Zoek je een bureaustoel, maar weet je niet waar je moet beginnen? No problem! De bureaustoelen hieronder beschikken allemaal over een (N)EN 1335 of NPR 1813 certificering. Wat houdt dat in? Kort gezegd; voldoet jouw bureaustoel aan één van deze normen? Dan kan ieder teamlid langdurig comfortabel op deze stoel werken.

Wat het verschil is tussen deze normen? De (N)EN 1335 norm is de Europese norm voor de maatvoeringen en instelmogelijkheden van een bureaustoel. De NPR 1813 norm is een aanvulling op de (N)EN 1335 certificering. Waarom is deze aanvulling nodig? De lengte van de Nederlandse bevolking verschilt enorm. Hierdoor kan iemand van 1,95 m minder goed werken op een (N)EN 1335 bureaustoel dan iemand van 1,60 m. Heb je een bureaustoel met een NPR 1813 certificaat? Dan weet je zeker dat al jouw teamleden goed en klachtenvrij kunnen werken.

DSC09906 3Beschikt jouw team over een ergonomische bureaustoel? Dan stimuleer je ook meteen de werksfeer!

✅ BySKEPP bureaustoel Lugano

Design en ergonomie naar je kantoor halen zonder de hoofdprijs te betalen? Kies dan voor bureaustoel Lugano! In onze bySKEPP lijn staat design, ergonomie en kwaliteit voorop. Stel de zithoogte van de stoel in tussen de 45,5 cm en 56 cm. Verstel daarna de 3D armleggers in hoogte, breedte en diepte. Bureaustoel Lugano voldoet aan de (N)EN 1335 norm, maar heeft alleen niet de officiële certificering. Jouw voordeel? Een ergonomische bureaustoel voor een betaalbare prijs en met alle comfort van een (N)EN 1335 bureaustoel.

Bureaustoel Lugano2BySKEPP bureaustoel Lugano; een ergonomische design bureaustoel voor een vriendelijk prijsje!

✅ Bureaustoel Porto

Ben je op zoek naar een stoere bureaustoel? Dan is bureaustoel Porto de perfecte match voor jou! Ga jij voor de mesh uitvoering van deze stoel of past de gestoffeerde uitvoering beter bij jou? Stel de zithoogte van de bureaustoel in tussen de 49 cm en 62 cm. Verstel de armsteunen daarna in hoogte, diepte, breedte én draai de opdekjes van links naar rechts. Ook de Porto beschikt over een (N)EN 1335 certificering.

Bureaustoel Porto meshVoor welke uitvoering van bureaustoel Porto ga jij?

✅ Curve design bureaustoel Pilas

Dol op design en oog voor detail? Dan is bureaustoel Pilas jouw partner in crime. Deze curve bureaustoel is ideaal voor elke werkplek op kantoor. Waarom? Deze bureaustoel voldoet aan de (N)EN 1335 normering. Stel de zithoogte in tussen de 48,5 cm en 57,5 cm. Verstel de armleggers in maar liefst 5 (!) dimensies! Welke dimensies dit zijn? Allereerst stel je de armleggers in op de juiste hoogte, diepte en breedte. Draai daarna de opdekjes van link naar recht en verstel als laatste de opleggers naar voor of achter. Bureaustoel Pilas met de 5D armleggers maakt het jou helemaal naar je zin!

Bureaustoel Pilas blog2Deze luxe bureaustoel is de perfecte uitkomst voor op kantoor!

✅ Bureaustoel Faro

Heb je last van schouder-, nek- of rugklachten? Met de bureaustoel Faro zijn deze ongemakken verleden tijd! Waarom? Deze bureaustoel beschikt over een NPR 1813 certificaat. Hierdoor is de bureaustoel gemakkelijk te verstellen naar jouw lichaamsafmetingen. Stel de zithoogte in tussen de 45 cm en 58 cm. Verstel daarna de armleuningen in de hoogte, breedte en diepte. Kies jij voor de mesh variant of is de gestoffeerde uitvoering meer jouw ding? Haal meer uit jouw werkdag met de vele support en instelmogelijkheden van bureaustoel Faro!

Bureaustoel Faro blog2Is de gestoffeerde variant of mesh uitvoering jouw partner in crime?

Vul die lege werkplekken aan!

Het bureaustoelen tekort moet nu toch echt verholpen worden! Vul daarom alle lege werkplekken aan met nieuwe ergonomische bureaustoelen. Zorg ook dat de bureaustoelen voldoen aan de (N)EN 1335 of NPR 1813 normering. Waarom? Met een verantwoorde bureaustoel voorkom je lichamelijke klachten, blijf je productief en werken al jouw teamleden urenlang comfortabel.

Is één van deze 4 bovenstaande bureaustoelen jouw match? Twijfel dan niet langer en bestel die bureaustoel! Wil je advies of heb je hulp nodig bij het zoeken van de perfecte bureaustoel? Neem snel contact op met onze kantoorexperts! Zij helpen je graag verder. Zoek je liever zelf naar de beste bureaustoel voor jouw team? Bekijk alle soorten bureaustoelen op onze webshop!


Bekijk al onze bureaustoelen!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure