Besparen op de kantoorinrichting: zo doe je dat!

  • Door Marlin Bos
  • maandag 12 november 2018
  • 10

Niemand vindt het natuurlijk leuk om veel geld kwijt te zijn aan de kantoorinrichting. Wees eerlijk: je steekt je geld liever in andere zaken waar je direct iets aan hebt. Maar wacht! Wist je dat je ook allebei tegelijk kunt doen? De kosten van de inrichting van jouw kantoor per m2 hoeven helemaal niet de spuigaten uit te lopen. In dit blog lees je hoe dat mogelijk is, dus lees snel verder!


02 huren of financial leasen

7x kosten inrichting kantoor per m2 zo laag mogelijk houden

Een kantoorpand voorzien van een leuke kantoorinrichting kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Natuurlijk wil jij er in jouw kantoorkamer een beetje sfeervol bij zitten, maar het kan niet de bedoeling zijn dat je daar teveel geld aan kwijt bent. Dat is eeuwig zonde. Gelukkig is SKEPP er om jou te helpen. Met onze zeven tips heb je straks het beste van twee werelden: een hippe kantoorinrichting én lage kosten voor de inrichting van het kantoor per m2.

Voorbeeld hippe kantoorinrichting Jan LigthartstraatEen hippe kantoorinrichting zoals in deze kantoorruimte in Alkmaar hoeft niet duur te zijn!

1. Kies één stijl voor jouw kantoorinrichting

Het is heel aantrekkelijk om iedere keer mee te gaan in de nieuwste trends wat betreft kantoorinrichting. Dat is echter niet de meest voordelige manier om een kantoorpand in te richten. Daarom kun je het beste één keer een stijl kiezen die bij jouw kantoorruimte past en die een tijdje behouden. Uiteindelijk raak je er wel op uitgekeken waarschijnlijk, dat is het moment om alsnog een nieuwe stijl voor jouw kantoorpand te kiezen. Een nieuw kleurtje op de muur, wat nieuwe kussens of nieuwe posters in de wissellijsten zijn eenvoudige manieren om jouw kantoorinrichting te veranderen zonder dat je direct een vermogen kwijt bent.

2. Zorg voor de nodige creativiteit in jouw kantoorinrichting

Creativiteit, dat is vaak nog veel leuker dan simpelweg nieuwe accessoires bestellen om jouw kantoorruimte mee in te richten. Je kunt bijvoorbeeld eens bij de lokale kringloopwinkel kijken voor inspirerende attributen voor jouw kantoorunit. Je zult niet alleen maar mooie spullen vinden, maar met een beetje zoekwerk heb je al snel iets unieks in handen. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke fauteuil voor de ontvangstruimte, een industriële lamp voor in de hal of een set fotolijsten die je niet zomaar in de winkel vindt. Door dat soort spullen heb je een unieke kantoorinrichting, krijgt jouw kantoorruimte een authentieke uitstraling en houd je de kosten van de inrichting van jouw kantoor per m2 laag.

Kalvermarkt 53 4017Een creatieve kantoorinrichting hoeft niet altijd duur te zijn.

3. Introduceer het nieuwe werken in jouw kantoorruimte

Het nieuwe werken is vast niet onbekend voor je. Kort samengevat houdt het in dat je jouw werknemers stimuleert om flexibel te zijn. Die flexibiliteit zit hem vooral in werktijden en de werkplek van jouw werknemers. Veel bedrijven hebben inmiddels al minder werkplekken dan werknemers, waardoor je simpelweg niet met zijn allen tegelijk op kantoor aan het werk kan. Binnen jouw bedrijf is dit vast ook mogelijk. Parttime werknemers kunnen bijvoorbeeld prima een kantoorkamer delen en er zijn waarschijnlijk ook wel mogelijkheden dat een aantal werknemers zo nu en dan thuis gaat werken.

4. Kosten kantoorinrichting

Je vraagt je inmiddels waarschijnlijk wel af hoeveel een kantoorinrichting dan kost. De kosten van de inrichting van een kantoor per m2 verschillen ontzettend en zijn volledig afhankelijk van wat je wil. Wil je bijvoorbeeld een kantoorinrichting leasen of een kantoorruimte huren. Op die manier hoef je zelf veel minder te investeren en weet je zeker dat je een goede kantoorinrichting hebt. Een kantoorinrichting leasen of huren heeft nog een groot voordeel: je hoeft er helemaal niet naar om te kijken. Jij maakt de keuze over de stijl van jouw kantoorinrichting en de rest wordt voor je gedaan. Een werkplek huren kan al vanaf 25 euro per maand!

Jan Ligthartstraat 1 3463Welke stijl kantoorinrichting kies jij?

5. Flexibele kantoorinrichting is kostenbesparend

Met een flexibele kantoorinrichting bespaar je kosten, je hoeft immers niet voor iedere werknemer een werkplek te regelen. In plaats daarvan regel je voor iedere situatie een werkplek. Dit houdt in dat je iedere werknemer uitrust met een basispakket aan onmisbare items, zoals een laptop en voldoende ergonomische accessoires.

De perfecte flexibele kantoorinrichting is ingericht op basis van de 4C's: een zone voor elke activiteit!

De rest van de werkplek richt je flexibel in, voor ieder doel is er ene zone (de 4 C’s). De SKEPP Officeplanner helpt jou op die manier om het nieuwe werken te omarmen, maar zorgt ook voor álle denkbare kantooritems (oké, de laptops regel je wel zelf) én lage kosten voor de inrichting van het kantoor per m2!

Bekijk de video over onze Officeplanner!

6. De kantoortuin als voorbeeld van lage kosten inrichting kantoor per m2

De kantoortuin is nou typisch zo’n werkruimte waar de meningen altijd over verdeeld zijn. Wanneer het draait om kostenbesparing, is een kantoortuin absoluut een goede optie. In plaats van veel verschillende kantoorruimtes van een kantoorinrichting te voorzien, kun je in het geval van een kantoortuin alles in één keer inrichten. Werknemers kunnen kantoorruimte, werkplekken en items als stopcontacten delen. Dat scheelt jou weer behoorlijk in de kosten. Daarnaast past een kantoortuin prima in het moderne beeld van flexibel werken, dus ook op dat gebied zit je met zo’n mooie open ruimte in jouw kantoorpand gebakken.

Voorbeeld van kantoorinrichting aan de Mathenesserdijk 418EWelke stijl kantoorinrichting kies jij voor jouw kantoorruimte?

7. Kosten inrichting kantoor per m2 zo laag mogelijk, het kan ook fout gaan

Als laatste tip willen we je meegeven dat het altijd fijn is om te besparen op jouw kantoorinrichting, totdat het ten koste gaat van jou en jouw werknemers. Jullie hebben namelijk wél ergonomische kantoormeubelen nodig om gezond te blijven. Waarschijnlijk zitten jullie het merendeel van de dag op een bureaustoel, dus dat mag best een goede stoel zijn. Ook laptopsteunen, voetensteunen en in hoogte verstelbare bureaus zijn belangrijk in jouw kantoorinrichting. Zo houd je iedereen gezond en fit en ook dat is kostenbesparend!

Besparen op de kosten van de kantoorinrichting zonder dat het ten koste gaat van jouw werknemers? ➡ Officeplanner

We hoeven jou natuurlijk niet te vragen of je het al ziet zitten om de kosten van de inrichting van jouw kantoor per m2 zo laag mogelijk te maken. Dat zou een gekke vraag zijn, want natuurlijk wil jij geld besparen! En hoe leuk is het als je naast geld besparen op jouw kantoorinrichting ook nog eens een inspirerende kantoorinrichting krijgt? Klinkt als de perfecte combinatie, en dat is het eigenlijk ook. In de SKEPP Officeplanner lees je hoe dit mogelijk is voor jouw kantoorinrichting, dus neem snel een kijkje!

10 niet investeren huur financial lease

Kan ik je ergens mee helpen?

Kim
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!