5 tips bij het inrichten van een groot kantoor

  • Door Sanne van Huizen
  • vrijdag 26 november 2021

Heb jij een groot kantoor? Dan is het inrichten van deze ruimte vaak een uitdaging. Hoe ga je de plek indelen? Besteed je wel genoeg aandacht aan de sfeer in het kantoor? Denk je ook aan de akoestiek? Veel factoren om rekening mee te houden. Heb jij een kantoortuin? Dan is het ook van belang dat jouw teams elkaar niet storen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Geen probleem! In deze blog lees je 5 tips bij het inrichten van een groot kantoor. 


✅ Creëer zones

Begin bij de basis; de indeling van jouw kantoorruimte. De indeling van een groot kantoor is nogal overweldigend. Waar plaats je jouw werkplekken? Hoe vul je de rest van de ruimte in? Maak je geen zorgen! Wij geven jou houvast bij het indelen van jouw kantoorruimte. Met het 4C model ben jij er in no-time uit. Deel jouw kantoorruimte in aan de hand van 4 zones met elk een eigen functie. 

Holland Startup officeplanner 2 1Is jouw kantoorruimte al ingedeeld volgens het 4C model?

 

In de Connect zone maak jij een praatje met collega’s. Heeft jouw kantoor geen aparte kantineruimte? Gebruik de Connect zone dan ook als lunchplek. Wanneer jij aan het werk gaat, stap je in de Cowork zone. Deze zone ingericht met werkplekken en er is ruimte voor samenwerking. Een meeting op de planning? Reserveer een vergadertafel in de Conference zone. In de Concentrate zone werk je gefocust aan jouw projecten. Zorg ervoor dat je de zones goed verdeeld over de kantoorruimte. Het is niet efficiënt als de Concentrate zone zich naast de Connect zone bevindt. 


Download de gratis New Work borchure

✅ Gebruik kleur

Vaak wordt er in een kantoor gekozen voor neutrale kleuren. De muren zijn wit en in het meubilair zie je grijs, zwart en hout terugkomen. In een klein kantoor is dit ook van belang; de ruimte lijkt hierdoor groter. In een kantoor met een grote oppervlakte wil je juist neutrale kleuren voorkomen. Ze doen een ruimte kil en leeg aanvoelen. Ga dus voor kleur in jouw kantoorruimte! Verf een muur in kleur die aansluit bij jouw identiteit. Iets te heftig? Ga dan voor een kleurrijk schilderij of een neon sign. 

Gustav Mahlerlaan 1212 5117 1.2Laat wit achterwege en ga voor kleur in jouw kantoorruimte

 

Gebruik ook kleur in jouw zitmeubilair. Dit geeft een speelse twist aan jouw kantoorruimte. Een inspirerende vergader plek creëren? Ga voor stoel Lom. Een tip: wissel de roze en groene Lom af voor een speels effect. Maak een goede indruk op klanten met gele bank Nora in de wachtruimte. Jouw loungehoek opfleuren? Fauteuil Bon is perfect voor jou! Kies uit de kleuren blauw, groen en goud. En wie zegt dat bureaustoelen saai zijn? Bureaustoel Roca geeft jouw werkplek een toffe uitstraling. 

✅ Koop geen prullaria

Hoe zit het met accessoires in jouw grote kantoorruimte? Eigenlijk wil je elk vaasje en elk beeldje dat je tegenkomt wel kopen. Pas wel op! Prullaria laat jouw kantoor rommelig aanvoelen. Maar hoe creëer je dan sfeer in je kantoorruimte? Zorg dat je de grote van de accessoires aanpast aan de grote van je kantoor. Heb jij in dit geval een grote kantoorruimte? Ga dan voor grove accessoires met veel structuur. Kies voor grote planten met grote vazen. Iets voor aan de muur? Een groot schilderij of wandbehang does the job! 

Oostenburgervoorstraat 42 180 Amsterdam 17 1.2Spice it up! Leg jouw boekenkast vol met boeken om balans te brengen in een grote ruimte

 

Wil je een statement maken in jouw kantoorruimte? Laat accessoires vaker terugkomen. Hang een wand bijvoorbeeld vol met dezelfde fotolijstjes in een thema van jouw keuze. Heb je een roomdivider in jouw kantoorruimte? Zet de kast helemaal vol met boeken. Liever een groen kantoor? Ook planten stralen in de roomdivider! Leg jouw loungeplek vol met kussens of stapelen 3 vloerkleden op elkaar. De kwantiteit van de accessoires balanceert de grote van jouw kantoorruimte uit. 

✅ Denk aan akoestiek 

Akoestiek kan een groot probleem zijn in jouw kantoorruimte. Heb jij een kantoortuin? Dan is het nog belangrijker dat je goed nadenkt over de akoestiek. Een grote ruimte galmt vaak. Dit niet prettig om in te werken en zorgt voor overbelasting van de oren. Iets wat je wilt voorkomen, toch? Investeer dus in de akoestiek op jouw kantoor. 

IMG 6842Heb jij nagedacht over de akoestiek in jouw kantoorruimte?

 

Hoe breng je dit in praktijk? Er zijn veel mogelijkheden om de akoestiek in jouw kantoor te verbeteren. Ga voor een akoestisch plafond en wandbekleding om de meeste galm te voorkomen. Op zoek naar een minder ingrijpende optie? Akoestische schermen of archiefkasten met akoestische materialen zijn perfect voor jou! Gebruik daarnaast akoestische bureauschermen. Deze schermen werken het beste tegen geluidoverlast van jouw buurman of -vrouw. Voeg als laatste een paar zachte materialen toe als stoffen stoelen, vloerkleden en kussens.  

✅ Flexibele scheidingswanden

Deel jouw grote kantoor op in zones volgens het 4C model. Hoe scheid je de zones van elkaar af? Je wilt de aanpasbaarheid van je kantoor behouden en dus geen vaste wanden neerzetten. De oplossing? Flexibele scheidingswanden! We hebben het niet over ingebouwde glazen panelen. Ga voor verplaatsbare alternatieven. 

U Needle 2Personaliseer de roomdivider met toffe accessoires

 

Wat zijn de mogelijkheden? Een roomdivider scheidt de zones maar zondert ze niet van elkaar af. Nog een voordeel? De roomdivider is open waardoor je de kast eenvoudig personaliseert met accessoires. Heb je op kantoor veel spullen? Gebruik dan een archiefkast. Deze werkt als scheidingswand én opbergplek. 

Hulp nodig? 

Met deze tips richt jij elke grote kantoorruimte in. Begin met het creëren van zones. Heb je zones ingedeeld in jouw kantoorruimte? Ga aan de slag met de inrichting. Houdt hierbij rekening met de akoestiek en de afscheiding van de zones. Gebruik kleur om jouw kantoorruimte niet te kil te laten overkomen. Maak het af met grove accessoires en jouw kantoorinrichting is klaar! Heb jij hulp nodig met de inrichting van jouw grote kantoorruimte? In onze Officeplanner tool begin jij met virtueel inrichten. Kom je er niet uit? Schakel dan een van onze inrichtingsexperts in die jouw grote kantoor voor jou inrichten. 


Neem contact op met onze inrichtingexperts

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure