WEBZIES: online marketeers die out of the box denken met een 'eigenwijze' visie

  • Door Jari Wesselink
  • dinsdag 25 juli 2017

Jong online marketingbureau met een sterke eigen wil om ambities waar te maken

Tijd voor een nieuwe 'SKEPP community'! Ditmaal ging Jari Wesselink van SKEPP in gesprek met Tomas Nijssen, mede-eigenaar van WEBZIES. Een online marketingbureau dat de afgelopen 2 jaren grote stappen maakte en sinds kort kantoorruimte huurt in Eindhoven aan de Kanaaldijk-Zuid.


Google partner die gespecialiseerd is in vele aspecten van online marketing

"We zijn een online full-service online marketingbureau, dat alle facetten van de online marketing beheerst", antwoordt Nijssen als hem gevraagd wordt om in 1 zin toe te lichten wat zijn bedrijf doet. "We maken strategieplannen op maat die meer conversies opleveren voor klanten. We kijken welk type bedrijf de klant is, waar het voor staat en wat nodig is om het beste resultaat te behalen." Simpelweg komt het erop neer dat WEBZIES de online marketinguitingen van bedrijven uit handen neemt en er vervolgens voor zorgt dat het zijn vruchten afwerpt.

kantoorunit eindhoven kanaaldijk zuid webzies gemeubileerdDe nieuwe kantoorruimte van WEBZIES in Eindhoven.


Google Adwords, SEO-optimalisatie, Affiliate Marketing, Display Advertising en adverteren op Facebook en Marktplaats; WEBZIES kan helpen bij vele aspecten van online marketing. "Binnen ons team is iedereen gespecialiseerd in bepaalde disciplines, je krijgt bij ons per discipline een specialist", legt Nijssen uit. Dit ondervonden al diverse partijen, zoals: ArchitectDirect.nl, Dupon Nederland BV, YourTie.nl, PuntZorg.nl, Skihandel.nl en Jantril BV.

De technologie staat niet stil, dit zorgt ervoor dat online marketingbureaus als WEBZIES de ontwikkelingen moeten bijhouden. Nijssen: "We hebben een eigen webshop waarmee we checken of bepaalde ideeën van ons werken. Daarnaast zijn we een partner van Google, waardoor we certificaten kunnen halen. Als je die haalt, beheers je de materie en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen."

voorzijde kantoorpand aan kanaaldijk-zuid EindhovenDe voorzijde van de nieuwe kantoorlocatie van de online marketeers.

2 jaar WEBZIES: een team van 3 mensen en een academie om mensen op te leiden tot marketeer

Het is 2015 als Nijssen WEBZIES opstart. Hij heeft dan al 4 jaar ervaring opgedaan bij een ander online marketingbureau. "Maar ik dacht een aantal dingen beter te kunnen", licht Nijssen toe waarom hij graag 'op eigen benen' wilde staan. Eerst naast zijn toenmalige baan, toen de financiële middelen aanwezig waren is hij volledig overgegaan.

Een jaar geleden breidt het WEBZIES-team zich uit. Ralph van Essen voegt zich naast Nijssen, hij wordt mede-eigenaar. Daarna sluit zich ook een online marketeer bij het team aan, waardoor de capaciteit inmiddels uit 3 medewerkers bestaat. "Verder hebben we een eigen academie om mensen op te leiden tot junior of medior marketeer. De insteek is om deze mensen bij ons te laten werken, maar we hebben een sterke visie of nieuwe mensen bij ons in het team passen", zegt Nijssen.

loungeruimte entree kantoor eindhoven kanaaldijk zuidDe entree van het nieuwe kantoorpand van het bedrijf in Eindhoven.

'Eigenwijze' marketeers die zich onderscheiden door out of the box te denken

De lijst met online marketingbureaus in Nederland pulkt inmiddels uit, toch ondervindt WEBZIES hier geen hinder van, zegt Nijssen. "We merken niet dat we in een funnel zitten met andere bureaus, wij moeten het hebben van mond-tot-mondreclame. Dat is volgens ons de beste reclame en heeft ons al veel gebracht." Pitchen om een opdracht binnen te halen of koude acquisitie doen om werk te verschaffen, past niet bij WEBZIES. "Dat is niet de manier om te ondernemen", is Nijssen stellig.

Persoonlijk contact, meedenken met de klant en het opperen van nieuwe ideeën staat hoog in het vaandel bij het in Eindhoven gevestigde bureau. Een klant is geen nummer, maar écht een klant. "Wij krijgen een kick als klanten groeien. Soms heb ik het gevoel dat wij nog meer een kick krijgen dan de klanten zelf", lacht Nijssen.

Vooral dat nieuwe ideeën opperen maakt WEBZIES onderscheidend. "Andere bureaus werken vaak binnen de lijntjes, met een werkwijze waarvan men zeker weet dat het werkt", zegt Nijssen. "Maar wij zijn van mening dat het ook anders kan. Wij denken out of the box, creatief denken aan nieuwe ideeën." Zelf vat het bedrijf dit samen als de 'eigenwijze' visie van WEBZIES.

ramen kantoorgebouw eindhoven kanaaldijk-zuidDe bedrijfsnaam prijkt op de ramen van het kantoor.

WEBZIES ambitieus: groeien in Nederland, België en Duitsland

Het bedrijf bestaat pas 2 jaar en heeft onlangs een mooie stap gemaakt door een nieuw kantoor te huren in Eindhoven. Toch zijn de online marketeers ook al actief in België en Duitsland. "Met name in België ligt de markt nog een stuk achter, dus daar valt nog veel te behalen", gaat Nijssen in op de ambities, waarbij hij aangeeft dat WEBZIES zich voorlopig niet op andere landen richt.

Ook in eigen land valt er nog veel te bereiken voor de online marketeers. "We willen doorgroeien naar een bedrijf met 10 personen, meer niet. We willen werken met een compacte groep, omdat de lijntjes dan kort zijn." En ook wil het bedrijf meer nadruk leggen op mensen opleiden naar een bepaald niveau. "We vinden namelijk dat we dit beter kunnen dan andere partijen", besluit Nijssen.

Lees ook de vorige editie: SKEPP community | Een SaaS platform voor de vrijetijdssector met innovatieve ticketsystemen

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure