Quiver: "Over 5 jaar zijn wij de standaard in het uitwisselen van bestanden”

  • Door Jari Wesselink
  • vrijdag 28 oktober 2016

Iedere maand licht SKEPP een bedrijf uit voor de rubriek ‘SKEPP Community’. Jari Wesselink van SKEPP ging voor de eerste editie in gesprek met Django Lor, medeoprichter van Quiver. Het bedrijf huurt sinds kort kantoorruimte aan het Prins Bernhardplein 200 in Amsterdam Amstel bij kantoorconcept Tribes. Quiver is werkzaam in de branche Software as a Service (SaaS).


‘Dropbox 2.0’, dat zich voornamelijk richt op bedrijven met privacygevoelige documenten

Een variant op opslagtools als Dropbox en Google Drive, met een beveiligingslaag over de opgeslagen bestanden en dat zonder dat gebruikers hier hinder van ondervinden. Dat is kortweg Quiver. “Het simpel, veilig en gebruiksvriendelijk uitwisselen van alle informatiestromen binnen en buiten het bedrijf”, zo omschrijft Lor het.

Het is 2013 als Lor en zijn compagnon Yanick Finsy zich verbazen over het feit dat er geen programma is dat ervoor zorgt dat de gebruiker controle houdt over bestanden die hij of zij verstuurt. “Het is niet meer van deze tijd dat je een bestand bijvoorbeeld per e-mail verstuurt en je niet weet wat de ontvanger er vervolgens mee doet.” Later voegt Erik Schreiber zich bij het duo en vormt het drietal het brein achter de nieuwe, innovatieve tool. ‘Dropbox 2.0’ is geboren.

skepp community quiver django lor medeoprichterDjango Lor, medeoprichter van Quiver.

Quiver bij de beste 50 start-ups van 2016

In 2015 organiseert computerfabrikant Dell de Entrepreneurs-competitie, een competitie voor start-ups die op deze manier in contact komen met ervaren entrepreneurs. Quiver kroont zich tot winnaar van deze prestigieuze wedstrijd met liefst 160 deelnemers. Deze eerste plek deelt Quiver met Bomberbot, de ontwikkelaar van een programmeerprogramma voor basisschoolleerlingen.

In 2016 komt Dell met een ander initiatief, namelijk de Founders 50. Een lijst van de beste 50 start-ups ter wereld. Opnieuw behoort Quiver tot de genomineerden. Quiver timmert dus niet alleen in Nederland aan de weg. Met kantoorlocaties in Lissabon en San Fransisco is het bedrijf ook gevestigd in andere delen van de wereld.

Twee nominaties die het grenzeloze vertrouwen van de oprichters kracht bijzetten. Dit alles heeft ook te maken met de veranderende privacywetten in zowel Nederland als in de Europese Unie. Lor: “Bedrijven hebben tegenwoordig te maken met de wet data privacy. Dit houdt in dat je het moet melden bij Autoriteit Persoonsgegevens als je als bedrijf een document verliest. Wanneer je dit niet doet, kun je een boete krijgen.” Dit kan voor bedrijven een reden zijn om voor het veilige Quiver te kiezen.

telefoon iphone quiver tool Een persoon die gebruik maakt van Quiver.

Oeps, een e-mail naar de verkeerde ontvanger! Hoe los ik dit op?

Het zal iedereen bekend voorkomen: je stuurt per ongeluk een e-mail naar een persoon, waar het niet voor bestemd is. Je krijgt het warm, baalt ervan en zoekt halsoverkop een oplossing. “Met één druk op de knop kun je het verstuurde document alsnog verwijderen met Quiver”, aldus Lor. “En voor de gebruiker verandert er niets. Het bestand blijft bijvoorbeeld gewoon een Word-, Excel- of Pdf-bestand. Je kunt het gewoon blijven openen, je merkt er niets van. Het enige dat wij doen, is er een encryptielaag overheen ‘gooien’, zodat je controle over de documenten houdt.”

Middels instellingen is aan te geven wie wél en wie géén toegang heeft tot bepaalde documenten, die een onderneming opslaat bij Quiver. Daarnaast is in te stellen waar en wanneer een persoon het mag openen en wat diegene wel of niet mag doen met het bestand (zoals printscreens maken, editen, printen en delen).

Dit wordt geregeld via een centraal adminpanel en kan ingesteld worden door Quiver. Het bedrijf van Lor, Finsy en Schreiber richt zich voornamelijk op bijvoorbeeld overheids- en financiële instanties vanwege de privacygevoelige informatie. Maar ook zorginstanties en vastgoedpartijen beschikken doorgaans over gevoelige informatie van derden.

voorbeelden functionaliteiten quiver toolFunctionaliteiten van de opslagtool.

Nog beter, sneller en veiliger in de toekomst

Een kopie van Quiver is er niet, de mogelijkheden van het bedrijf zijn uniek. “We hebben er ook patenten op aangevraagd en toegekend gekregen”, vertelt Lor vol trots. Rustig achterover leunen doen Lor en consorten niet, in tegendeel: “We zijn constant bezig om betere, snellere en veiligere manieren te vinden om Quiver te gebruiken."

Lor is dan ook zeer positief over de toekomst van het product Quiver. "We geloven in de toekomst, in security en in gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker”, zegt hij zelfverzekerd. “Er is nog een lange weg te gaan. Over 5 jaar zijn wij de standaard in het simpele, veilige en gebruiksvriendelijke uitwisselen van bestanden.”

Bekijk ook dit: Het interview van Sprout TV, in samenwerking met 7 Ditches TV, met Django Lor in maart van dit jaar

Lees ook dit: Informatie over onder meer de wet Meldplicht Datalekken van de Rijksoverheid

Foto's afkomstig van Quiver.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure