Mattijs Kaak in gesprek met Bas van Holten van Merin

  • Door Jari Wesselink
  • dinsdag 29 december 2015

Bas van Holten spreekt zijn ambitie uit: "Beste vastgoedbedrijf van Nederland zijn"

Mattijs Kaak, partner bij SKEPP design+build, spreekt in deze SKEPP sessie met de bestuursvoorzitter van vastgoedfonds Merin: Bas van Holten. In de Keynes Club in Amsterdam Zuid-Oost laat hij weten hoe hij tegen de vastgoedwereld aankijkt. 


Wie is Bas van Holten van het toonaangevende vastgoedbedrijf Merin?

"In het dagelijks werk ben ik leidinggevende bij Merin. Ik werk met hart en ziel," aldus van Holten. Daarnaast is hij echtgenoot, vader, collega en een maatschappelijk betrokken persoon, zegt hij. "Het gaat er niet om hoe ik iemand hard kan laten werken bij ons bedrijf. We willen hier een omgeving creëren, waar iemand kan bereiken wat hij of zij voor ogen heeft."

Kantoorruimte Amsterdam interieur

Van Holten is ambitieus en heeft een duidelijk doel voor ogen

Hij steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Wij willen het beste vastgoedbedrijf van Nederland zijn. We willen plekken verwerven, creëren en onderhouden waar mensen met plezier zijn. Daar moeten ze succes kunnen hebben in wat zij nastreven."

Geen traditionele kantoren, maar plekken waar werknemers zich kunnen ontwikkelen

Merin is 'proactief' in het verbeteren van het eigen bedrijf. Dat is te zien aan de gebouwen die Merin aanbiedt. "Die zijn duurzaam, prettig en gezond. Er is een winkeltje, een restaurant, een koffiebar en een tafeltennistafel. Maar ook flexibele werk- en vergaderruimtes," licht Van Holten toe. Wat is dan het sterkste punt van Merin? "Service, dat heeft onze voortdurende aandacht."

Kantoor interieur Amsterdam

Hoe ziet Van Holten de toekomst van de kantorenmarkt in Nederland?

Hij wijst meteen op de leegstand. "Hoe maken wij dat gezond? En hoe halen we er oude rommel tussenuit? Ik ben voor nieuwbouw, maar alleen als daar voldoende sloop tegenover staat. Inspiratie haalt van Holten uit het spreken van mensen. "Ik ontmoet overal huurders. Ik praat met ze, raak ze en word geraakt. Daar haal ik iedere dag inspiratie uit. Het is topsport en heel leuk."

Lees hier het gehele artikel op Vastgoedjournaal.nl

Lees hier de SKEPP sessie die Mattijs Kaak voerde met Martine Gründemann en Jet Happel van G&S Vastgoed

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure